Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi ennätys Scania YETD -kilpailun osallistujamäärässä

Scania YETD

Scanian YETD-kilpailuun ilmoittautui 766 nuorta kuljettajaa, mikä on kilpailun historian kaikkien aikojen ennätys Suomessa. Kilpailu on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti – vuonna 2012 tehtiin edellinen osallistujaennätys, kun 680 ammattikuljettajaa ilmoittautui kisaan.  YETD järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2003, jolloin mukana oli runsaat 90 kuljettajaa. Myös kilpailuun osallistuneiden naisten osuus on noussut merkittävästi. Vuonna 2003 mukaan ilmoittautui yksi nainen, tällä kertaa määrä oli 53.

Suomen kansallinen finaali järjestetään 11. – 12. huhtikuuta Botniaringin moottoriradalla Jurvassa, jonne kutsutaan 50 teoriakokeessa parhaiten menestynyttä. Botniaringillä kilpailijat ottavat mittaa toisistaan muun muassa taloudellisessa ja turvallisessa ajamisessa, puoliperävaunuyhdistelmän käsittelyssä, kuorman sidonnassa ja hätäensiaputaidoissa.

Myös maailmanlaajuisesti Scanian kuljettajakilpailuihin on tällä kertaa osallistunut ennätysmäärä kuljettajia, sillä ensimmäistä kertaa on ylitetty 100 000 osallistujan rajapyykki .

Young European Truck Driver 2014 -kilpailu on nuorille eurooppalaisille ammattikuljettajille tarkoitettu ammattitaitokilpailu, johon voivat osallistua kaikki 1.1.1979 tai sen jälkeen syntyneet kuljettajat, joilla on vähintään CE-luokan ajokortti. Kuljettajakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 Euroopassa. Vastaavat kilpailut on järjestetty myös Australiassa, Kaukoidässä, eteläisessä Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Lue seuraavaksi