Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi DAF -palvelukeskus Lappeenrantaan

Uudet toimitilat sijaitsevat hyvien yhteyksien päässä Harapaisentiellä ja automyynnin lisäksi tiloissa toimii kuorma-autojen ja perävaunujen huoltokorjaamo, varaosamyynti ja rekkapesupalvelut. Kuorma-automyynnistä vastaa alueen automiehille hyvin tuttu Matti Hämäläinen. Korjaamon esimiehenä toimii Ari Mikkola.

Nyt avatulla uudella Lappeenrannan toimipisteellä CT Finland tavoittelee Etelä-Karjalan maakunnan ja sen lähialueiden autoilijoita, unohtamatta myöskään Venäjän vahvaa DAF -kantaa. ” Uskon, että suurin osa Lappeenrannassa asioivista asiakkaistamme tulee olemaan paikallisia yrityksiä Etelä-Karjalan maakunnasta ja lähialueilta. DAF -kanta Venäjällä on vahva, eikä Venäjän rekkaliikenteen merkitystä voi vähätellä. Myös käytettyjen kuorma-autojen myynti Venäjälle yhteistyössä konserniyhtiö Cosmo Exportin kanssa voi olla mahdollisuus”, kertoo CT Finland BV:n maajohtaja Petri Heino.

CT Finland suunnittelee nyt avatun uuden Lappeenrannan toimipisteen lisäksi Nurmijärvelle uutta keskusta maahantuonnille, automyynnille sekä varaosille ja huoltotoiminnalle. Sen on tarkoitus avata ovensa keväällä 2010. Siihen asti Etelä-Suomen autoilijoita palvellaan Mestarintiellä Vantaalla olevissa tiloissa. ”CT Finlandin tämän hetken suunnitelmissa ei ole rakentaa muita omia korjaamoita Suomeen vaan ensisijaisesti yritys etsii kumppaneiksi vahvoja, itsenäisiä korjaamoyrittäjiä. Jos niitä ei kuitenkaan löydä kattavan palveluverkoston rakentamiseksi, ei ole poissuljettua, etteikö yritys voisi investoida myös itse korjaamoliiketoimintaan joillakin paikkakunnilla”, toteaa Petri Heino.

Huoltoverkosto kasvaa edelleen

Jälkimarkkinointi on merkittävässä osassa nykypäivää ja DAF perustaa huoltoverkostonsa yksityisiin huoltopisteisiin. Suomessa valtuutettuja DAF -huoltokorjaamoita on tällä hetkellä 15 maanlaajuisesti. Huoltoverkostoa on tarkoitus lisätä vielä muutamalla yhteistyökumppanilla.

DAF omistaa itse vain kolme korjaamoa Euroopassa. DAF uskoo, että vain yrittäjävetoinen korjaamo voi ymmärtää toisen yrittäjän tarpeet riittävän hyvin ja mukauttaa palvelut ja palveluajat tarpeen mukaan. Jotain DAF on tehnyt oikein, koska DAF on ollut ainoa kuorma-autovalmistaja Euroopassa, joka on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan määrätietoisesti yli 10 vuotta.

Tehtaan jatkeena toimiva huoltoverkosto on palvelukonseptina kankea. Ei tehtaalta käsin voi määrätä palvelemaan asiakasta konsulttien määrittelemien standardien mukaan. Riittävän palvelutason järjestäminen tehdasvetoisessa huoltoverkostossa on asiakkaalle myös kallista, mihin moni asiakas on Suomessakin havahtunut. Asiakaspalvelu on aina paikallista, ihmistenvälistä toimintaa” valistaa Petri Heino DAF -merkin huoltoajattelusta.

CT Finland BV:n tavoite on nostaa DAF:n Suomen markkinaosuus lähelle Keski-Euroopassa olevaa 15 % tasoa vuoteen 2011 mennessä. Samalla tehtaan tavoite on nostaa DAF:n markkinaosuus Euroopassa 20 %:iin seuraavan viiden vuoden aikana. ”DAF:n laaja mallisto mahdollistaa mukanaolon lähes kaikissa ajotehtävissä. Aika näyttää, missä käyttötehtävissä tulemme olemaan vahvimpia. Alku on ollut lupaava”, kertoo Heino Suomen myynnin alkutaipaleesta.

CT Finland kuuluu hollantilaiseen Koops Furness -konserniin

Cosmo Trucks ja sen tytäryhtiö CT Finland kuuluvat Koops Furness -konserniin, jonka liikevaihto vuonna 2007 asettui 460 miljoonaan euroon. Tämä hollantilainen autoalan moniosaaja työllistää reilut 1300 työntekijää, jotka palvelevat niin raskasta kuin kevyttäkin liikennettä.

Omalla markkina-alueellaan Hollannissa Cosmo Trucks myi viime vuonna noin 1900 DAF:ia. Yrityksellä on Hollannissa 19 raskaan kaluston myynti- ja jälkimarkkinointitoimipistettä. DAF:in ohella Cosmo Trucks on aloittanut myös Iveco-kuorma-autojen myynnin. Kevyempään kuljetustarpeeseen Cosmo tarjoaa muun muassa Fiat, Mitsubishi ja Ford -tavara-autoja. Kuorma-autoilijoiden kannalta merkittävä seikka on yrityksen aktiivisuus myös perävaunujen ja päällirakenteiden myynnissä.

Yritys edustaa Hollannissa muun muassa Magyar ja Benalu -perävaunuja. Myös henkilöautot ovat merkittävä osa konsernia, sillä viime vuonna yhtiö laittoi maailmalle muun muassa 1800 Nissania, 1600 Volvoa ja lähes 2000 Fiat, Alfa Romeo sekä Lancia henkilöautoa 28 henkilöautoihin erikoistuneen toimipisteen kautta. Jälkimarkkinoinnin osalta yritys on kaikkiruokainen, sillä varaosa- ja huoltopalvelut hoituvat niin autoihin, perävaunuihin kuin päällirakenteisiin merkistä riippumatta myös meillä Suomessa aloittaneen TRP Truck & Trailer Parts -palvelun kautta.

Suomessakin suosiotaan lisäävä leasing- ja vuokraustoiminta on ollut yksi Koops Furnessin vahvuuksista. Leasingtoimintaan erikoistuneella Cosmo Wagenparkbeheer BV:llä on lähinnä hollantilaisasiakkaiden kanssa noin 5000 leasing-sopimusta ja 3000 huolto- ja korjaussopimusta. Viime vuonna toiminta laajeni Romaniaan ja kuluvan vuoden aikana se tuodaan myös Suomeen.

Tapani Lamberg on nimitetty CT-Finlandiin tuotepäälliköksi

Tapani Lamberg, 44, on nimitetty CT-Finlandiin tuotepäälliköksi Vantaalle. Tapanin vastuualueena on myynnin koordinointi, tehdasyhteydet ja markkinointitehtävät. Tapani on aiemmin työskennellyt Konekesko MAN-tuoteryhmän palveluksessa vastaavissa tehtävissä. Tapanin tavoittaa puhelinnumerosta 0400 202168.

 

Lue seuraavaksi