Uutiset

Kuljetuskalusto

Uimaniemen Renaultilla läpi lumen ja tuiskun

Rovaniemeläinen kuljetusyrittäjä Jari Uimaniemi vastaa omalta osaltaan Valion logistiikkaketjun tuotteiden kulkevan ajallaan myös Lapin perukoille – niin vakituisille asukkaille kuin keväthangilla viihtyville etelän herroillekin. Jarilla ja hänen isällään Reino Uimaniemellä on kahden auton kuljetusyritys, joka hoitaa Valion jakelua Rovaniemeltä pohjoiseen aina Saariselkää ja Nuorgamia myöten. Maitotuotteiden lisäksi samassa ketjussa kulkevat niin Atrian lihat, Saarioisten laatikot, Poutun makkarat kuin paluukuormassa Kylmäsen lihatuotteet Sodankylästä kohti etelää.

Pohjoisten asiakkaiden tuotteet haetaan yhdistelmillä Oulusta Rovaniemelle, mistä jatketaan kohti pohjoista joko yhdistelmällä tai nuppiautolla tavaran määrästä riippuen. Kalustona Uimaniemillä on kaksi vuodenvaihteessa hankittua Renault Premium Distribution 380.26 -jakeluautoa.

Toisella autolla ajetaan joka toinen päivä linjalla Sodankylä–
Saariselkä–Ivalo. Toinen auto kiertää taasen pidempää reittiä Rovaniemeltä Inarin, Kaamasen ja Utsjoen kautta Suomen pohjoiskärkeen Nuorgamiin. Saariselän kierrokselle kertyy pituutta Oulun noutojen kanssa lähes 1000 kilometriä, pohjoisen kierroksen pituus on keskimäärin 1700 kilometriä.

Yrityksellä on kahden omistajakuljettajan lisäksi viisi palkattua kuljettajaa, joiden työvuorojen sovittelu digipiirtureiden sanelemiin ajoaikoihin on korkeampaa matematiikkaa. Autot siis kulkevat ja kuskit vain vaihtuvat. Vuodessa ajokilometrejä kertyy lähes 300 000 – siis kumpaankin autoon erikseen.

”Siitä on lähdetty, että ei meidän yrityksessä autoja vaihdeta alle miljoonan kilometrin ajomäärillä”, sanoo Jari Uimaniemi.

Autokaluston hankinnassa Uimaniemellä on kolme keskeistä valintakriteeriä: käytännöllisyys, optimaalinen teho ja huollon toimintavarmuus. Mitään turhaa tingeltangelia ei autoihin kaivata, mutta jotain yksilöllisyyttä kuitenkin löytyy:

”Olemme aina ajaneet muilla kuin valtamerkeillä”, tuumaa Jari.

Viimeisin autonvaihto ajoittui vuodenvaihteeseen, kun edellisiin autoihin oli lertynyt reilusti yli miljoona kilometriä. Nyt yrityksellä on kaksi uutta Renault Premiumia, joihin vaihdettiin edellisistä autoista kestäviksi osoittautuneet VAK:n valmistamat FRC pakaste-viileäkorit.
Jarin ensikokemukset Premiumista ovat vahvasti positiivisia.

”Matalalle asennettu ohjaamo on tässä ajossa hyvä. Kun askelmia on vain kaksi, on kulku autoon nopeaa ja turvallista. Se säästää polvia, selkää ja hartioita”.

Matalan ohjaamon merkityksen ymmärtää, kun Jari laskee ohjaamoon nousujen määrää yhden kierroksen aikana. Kuorman kokoaminen Oulun terminaalissa vaatii jo kymmenkunta käyntiä eri lastauslaitureilla ja yhdellä kierroksella on
vähintäänkin pari-kolmekymmentä purkupaikkaa.

Oulun seudulla toimivan Re­nault Trucks -myyjä Jarmo Latvalan suosituksesta autoihin valittiin automatisoidut Optidriver+ -vaihteistot, jotka ovat Uimaniemen autoissa lajissaan ensimmäisiä.

”Kyllä tämä on nykyaikaa. Eihän tuolla siirtymätaipaleilla montaa kertaa tarvitse vaihtaa, mutta jakopaikoissa automaatin edut korostuvat. Vaihteisto toimii pehmeästi ja vaihtaa juuri oikeilla kierrosluvuilla, jolloin moottoria ei vinguteta turhaan”, perustelee Uimaniemi kantaansa.

”Kokonaisuus toimii todella hyvin kun muistaa käyttää mäkilähtö­avustinta”, kiittelee Uimaniemi Latvalan suositusta automaatista. Samalla kuulemme kehuja pohjoisen Renault-myyjän aktiivisuudesta.

Uimaniemillä on oma filoso­fiansa myös moottorin tehoihin. Kummassakin Premiumissa on
11-litran DXi-moottori, jonka teho on maltillinen 380 hevosvoimaa. Vaikka pitkiä siirtomatkoja ajetaan yhdistelmillä, riittää alle 400 hevosvoiman teho hyvin, koska elintarvikekuljetuksissa ei ajeta maksimipainoilla.

Kun Lapin selkosilla lämpömittari laskee pahimmillaan alle -40 asteeseen, kysytään autolta myös pakkaskestävyyttä. Uimaniemi sanoo yllättyneensä paitsi ohjaamon hiljaisuudesta myös lämpimyydestä, ohjaamossa on pärjännyt alkutalven hyytävissä pakkasissa hyvin ilman Webastoa.

”Suomeen tuotaviin autoihin saatavaan Arctic-pakettiin kuuluu ohjaamon lisälämpöeristys ja lämmityslaitteen lisäkenno, joka ohjaa ohjaamon sisäilman kiertoon ja esilämmittää ulkoa otettavan ilman”,  selventää Jarmo Latvala talviominaisuuksia.

Näillä eväillä mennään Uimaniemen logistiikkaketjussa, joka on osaltaan turvaamassa, että koko Suomi pysyy asuttuna. Uimanimen Renaultien ja kuljettajien ansiosta ruokaa riittää niin Sodankylän varuskunnan muonituskeskuksessa, Vuotson kyläkaupassa, Saariselän Supermarket Kuukkelissa kuin Ivalon
päiväkodeissa ja Inarin peruskoulussa.

Lue seuraavaksi