Uutiset

Kuljetuskalusto

Turbotekniikka varoittaa

Markkinoitaessa pyritään luomaan mielikuva, että ne olisivat Garrettin, Borg Warnerin, Holsetin tai muiden virallisten ahdinvalmistajien huoltamia, korjaamia tai jakelemia, vaikka kyse on kopiovaraosilla kunnostetuista ahtimista, jotka eivät täytä alkeellisimpiakaan laatuvaatimuksia ja saattavat aiheuttaa moottorille suuren vahingon.

Suomen virallinen maahantuoja muun muassa Garrettin, Borg Warnerin ja Holsetin ahtimille on Turbotekniikka Oy. Maahantuoja ja valmistavat ahdintehtaat eivät ota mitään vastuuta näistä ”tehdaskunnostetuista” ahtimista eivätkä myönnä niille minkäänlaista takuuta tai tuotevastuuta. Valmistavat ahdintehtaat eivät ylipäätään kunnosta tai välitä ”tehdaskunnostettuja” turboahtimia jälkimarkkinoille laisinkaan.

”Jos hankit nk. tehdaskunnostetun hämäräahtimen, takuu- tai vahingonkorvausvastuuseen voit ainoastaan yrittää saada sen myyjää”, tähdentää Kim Sulin ja jatkaa: ”Kaikille internetin käyttäjille tarkoitettu varoitus koskee lähinnä keskustelufoorumeilla markkinointia sekä kauppaa harjoittavia yrityksiä, mutta sisältää myös tärkeää tietoa muillekin kuin Turbotekniikka Oy asiakkaille. Tämän artikkelin sisältö tulisi jakaa kaikille keskustelufoorumeille. Asiasta kannattaisi keskustella moderaattorin tai sivuston ylläpitäjän kanssa ja suositeltavaa olisi julkaista teksti myös omilla nettisivuilla. Mitä tehokkaammin tieto leviää, sitä ahtaampaa epärehellisin tarkoitusperin liikkeellä oleville toimijoille tulee”, uskoo Sulin. Mahdollisissa tuotemerkkien väärinkäytöksissä tai oikeudellisissa kysymyksissä Turbotekniikka Oy noudattaa valmistavien tehtaiden ohjeistuksia, EU-lainsäädäntöä sekä Suomen lakia.

www.turbotekniikka.fi

Lue seuraavaksi