Uutiset

Kuljetuskalusto

TuoRent vuokraa koneet palvelu edellä

Työkoneita vuokraava Heimo Tuominen TuoRent Oy:stä sanoo taloussuhdanteen olevan nyt positiivisessa kierteessä. Lähes koko työikänsä yrittäjänä toimineelta Heimolta löytyy perspektiiviä talouden vaihteluihin. Konevuokraamossa mennyt lama näkyi eri asiakasryhmissä eri tavalla. Kasvukausi taas näkyy kokonaisuudessa. Usko konevuokraamon tulevaisuuteen on vahva. Siitä merkkinä TuoRent hankki kymmenkunta uutta konetta klaukkalalaiselta KH-Koneelta.

Yrittäjien tosielämän kertomukset ovat aina mielenkiintoisia. Heimo Tuominen TuoRent Oy:stä antaa realistisen mutta positiivisen kuvan yrittäjyydestä.

”Asiakas tulee aina ensin. Meillä on TuoRentissä puhelimet oikeasti auki 24/7. Erityisesti yksityisasiakkaat voivat laskea sen varaan, jos sattumalta vuokraamallemme koneelle tulee stoppi viikonlopun urakassa, saa meiltä avun kellonajasta riippumatta”, lupaa Heimo Tuominen. Lupaus pätee toki suurillekin vuokraamoasiakkaille. Suuret työmaat ovat tosin harvemmin viikonloppuisin käynnissä. Konevuokraamon asiakaskirjo on laaja. Osa vuokraajista on esimerkiksi vain nähnyt pienen kaivukoneen työssä. Asiakkaan perehdytys ja koneiden säännöllinen huolto pitävät vuokrauskaluston kunnossa. Ammattimaisesti toimivat vuokraamon asiakasyritykset saattavat taas huoltaa vuokraamiaan koneita itsekin. Huollettu kone pysyy aina varmemmin pyörimässä. Osana palvelua TuoRent käy huoltamassa pitkäaikaisesti vuokratut koneensa niiden työmailla.

Konearsenaali on laaja ja vaatii huolenpitoa

TuoRentin tarjonnassa on tällä hetkellä viitisenkymmentä konetta tai laitetta. Esimerkiksi pienet kaivu- ja pyöräkoneet, jyrät, dumpperit ja perävaunut huolletaan itse.

TuoRent Oy:n Kramerin pyöräkuormaajahankinnat tehdään Heimo Tuomisen mukaan KH-Koneelta Klaukkalasta. Yhteistyö Sakarin veljesten kanssa on huippujuttu, sanoo Heimo.

Tarvittaessa korjaukset hoidetaan omalla hallilla. Kaluston uusimistarve on konevuokrauksessa tiheämpää verrattuna ammattimaisesti omilla koneilla toimivaan yritykseen.

”Kaivu- tai pyöräkoneissa mietintää mitä ja mistä hankitaan ei oikeasti tarvita. Merkkinä on joko Yanmar tai Kramer ja KH-Koneet Klaukkalassa on hankintapaikka. KH-Koneiden Timo Sakari ja veljensä Teppo ovat aivan alusta saakka miettineet yhdessä kanssamme koneratkaisuja”, kiittelee Heimo Tuominen. Heimon mukaan erilaisia rahoitusmalleja on pohdittu yhteistyössä Sakarin veljesten kanssa. Keskusteluissa Heimo sanoo oppineensa, että leasing-, rahoitusleasing- ja osamaksusopimukset ovat oikeasti vaihtoehtoja koneen omistamiselle vuokraamotoiminnassa. Konemyyjä on toiminut osaltaan TuoRentin liiketoiminnan kehittäjänä.

”Yhteistyö Klaukkalan suuntaan on oikeasti huippujuttu”, Heimo hehkuttaa.

Tulevaa kohti hyvillä mielin

”Vaimoni Pirjo Tuomisen kanssa olemme pyörittäneet TuoRentiä nyt kymmenen vuotta. Pirjo osaa talous- ja minä konepuolen. Meitä on neljä ihmistä vakituisessa työsuhteessa. Nuoret kaverit Miki Mäkelä ja Juha Pyötsiä ovat omaksuneet asioita erittäin kiitettävästi. Kesä- ja kiireapulaisista näyttää kasvavan myös tulevia tekijöitä”, kiittelee Heimo Tuominen.

TuoRent vuokraa myös henkilöauton perään kiinnitettävää paljukärryä. Se on helppo ja kiva tapa viedä nautinto asiakkaan luokse.

”Meitä on hyvän kirjaamiskäytännön lisäksi tarvittaessa kolme päätä miettimässä, missä joku kone on vuokralla ja koska se vapautuu”, Miki Mäkelä sanoo. Mikin mukaan joskus vuokrauksen päätyttyä kone tulee TuoRentin omalla kuljetuskalustolla hallin pihaan, se lasketaan alas, huolletaan ja tarkastetaan, nostetaan takaisin ylös ja matka jatkuu seuraavalle asiakkaalle. Liiketoiminnan kannalta se olisi ideaalisin tilanne.

”Ennen saatoin keväällä kovasti murehtia, lähteekö tuo kalusto oikeasti vuokralle asiakkaalle talven jälkeen. Hyvä yleinen taloustilanne ja toki oma osaaminen on vähentänyt huolta. Kyllä ne siitä vaan liikkeelle lähtevät”, päättää Heimo ja puristaa kannustavasti kaulasta nuoria palkollisiaan Mikiä ja Juhaa.

Verkossa

www.tuorent.net

TuoRent on myös facebookissa

www.kh-koneet.fi

Lue seuraavaksi