Uutiset

Kuljetuskalusto

Tuoko LongPlex ratkaisun?

Kögel on tuonut markkinoille aikaisempaa pidemmän, mutta samalla myös monikäyttöisemmän perävaunun, joka vie kerralla enemmän kuutioita vastaanottajalle. Vaihtokorikäyttöön suunnitellussa Kögel LongPlex-perävaunussa hyödynnetään jo pitkään konttiperävaunuissa käytettyä jatkettavaa runkorakennetta. Akseliston takapuolella sijaitseva 1,3 metrin jatkopalan ansiosta 13,4-metrinen perävaunu voidaan kasvattaa 14,6 metrin mittaiseksi, jolloin on mahdollistaa kuljettaa kerralla kaksi standardikokoista vaihtokuormatilaa.

Runsaan konttilukkovarustuksen ansiosta LongPlex soveltuu myös merikonttien ajoon. LongPlexin kasvaneesta kokonaispituudesta johtuen liikennöinti vaatii poikkeusluvan. Mitoituksessa on kuitenkin huomioitu nykyiset kääntyvyysvaatimukset, joten ainakin Saksassa poikkeusluvan saaminen oli kasvaneen kuljetustehokkuuden ansiosta varsin helppoa.

Kögel on luovuttanut saksalaiselle kuljetusyrittäjälle ensimmäisen LongPlex-perävaunun, joka on valmistajan mukaan täysin sarjatuotantovalmiissa kunnossa.

Lue seuraavaksi