Uutiset

Kuljetuskalusto

Tulli käännytti yhteensä 60 ajoneuvoa

EU:n uudet pakotteet pysäyttivät kaiken maanteitse tulevan kaupallisen tavaraliikenteen Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta 9.4.2022. Tulli on käännyttänyt yhteensä 60 ajoneuvoa. Pääsiäisenä käännytystä vaativia ajoneuvoja ei enää tullut.

Euroopan unioni on asettanut Venäjälle ja Valko-Venäjälle laajoja pakotteita Ukrainaan hyökkäämisen vuoksi. Tullin tehtäviin toimeenpanevana viranomaisena kuuluu yhdessä EU-tasolla sovittujen pakotteiden valvonta tavaraliikenteen osalta.

EU:n määräämien uusien pakotteiden perusteella kaikkien Venäjälle ja Valko-Venäjälle sijoittuneiden kuljetusyritysten kaupallinen tavaraliikenne maanteitse EU:n ulkorajan yli loppui keskiyöllä 9.4.2022 klo 0.00. Kaikki Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevat ajoneuvot käännytetään takaisin Venäjälle.

”EU:n Venäjälle aikaisemmin määräämät pakotteet olivat vähentäneet rajaliikennettä jo merkittävästi ja näiden uusien pakotteiden voimaantulon jälkeen liikenne on hiljentynyt entisestään. Kokonaisuudessaan liikenne on vähentynyt itärajalla lähes 90 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Tieto pakotteista tavoitti varsin nopeasti toimijat ja kokonaisuudessaan käännytimme 60 ajoneuvoa, näistä valtaosan heti pakotteiden voimaantuloa seuranneena päivänä. Liikenne pysynee hiljaisena, mutta jatkossa joitain kuljetuksia on todennäköisesti mahdollista hoitaa poikkeuslupien perusteella”, kertoo valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Lue myös: Venäjän pakotteet näkyvät rajanylityspaikoilla – raskaan liikenteen pysäytykset kasvussa

Lue seuraavaksi