Uutiset

Kuljetuskalusto

Tulevaisuudennäkymät ovat lupaavia haasteista huolimatta

Powder-Trans 50 vuotta

Päättymässä oleva vuosi 2022 on ollut mullistava niin Powder-Transilla kuin koko kuljetusalalla. Myöskään ensi vuosi ei valitettavasti näytä erityisen lupaavalta vallitsevan inflaation, todennäköisesti alkavan matalasuhdanteen ja levottoman maailmantilanteen valossa.

Alkuvuonna nopeasti nousseet, erittäin korkeat polttoaineiden hinnat muuttivat merkittävästi kuljetusalan toimintaedellytyksiä. Monet alan yritykset olivat joitakin kuukausia taloudellisesti varsin tiukoilla, ennen kuin kustannusten nousu saatiin kompensoitua kuljetusten hinnankorotuksilla.

Näiden haasteellisten aikojen päätteeksi Powder-Transilla nautittiin kuitenkin keväällä muutamasta juhlapäivästä yrityksen 50-vuotisjuhlan merkeissä. Sadat asiakkaat ja yhteistyökumppanit osoittivat arvostustaan yritystä ja sen työtä kohtaan osallistumalla juhlallisuuksiin. Juhlallisuudet huipentuivat henkilöstöjuhlassa, joka henki lämminhenkistä iloa kaikkien yhteisistä saavutuksista.

Kuljettajapula uhkaa alaa

Yksi kuljetusalan ongelmista on myös kuljettajapula, joka tosin on Powder-Transilla onnistuttu pitämään hallinnassa yrityksen nykyaikaisen ajoneuvokannan, mielenkiintoisten työtehtävien, räätälöidyn koulutuksen ja perheyrityksen hyvän hengen ansiosta. Kansainvälinen maantiekuljetusliitto IRU kokee kuitenkin, että kuljettajapulassa pidemmällä aikavälillä muhii tulevan EU-kriisin aineksia. Se, että Euroopassa on kuljetusalalla jo nyt 425 000 avointa työpaikkaa ja kuljettajien keski-ikä on 47 vuotta, on selkeä osoitus tilanteen vakavuudesta.

”Me saamme Powder-Transilla olla erittäin iloisia siitä, että kokeneiden kuljettajiemme vaihtuvuus on pientä ja että olemme onnistuneet palkkaamaan uusia, nuoria kuljettajia. Esimerkiksi tänä vuonna nuorin palkkaamamme uusi kuljettaja on 18-vuotias nainen. Kuljettajiemme keski-ikä on viime vuosina laskenut ja alittaa nyt selkeästi EU-markkinoiden keski-iän. Lisäksi yrityksemme toimintaa johtavan ja tukevan laajennetun johtoryhmän keski-ikä on nuorimmasta päästä koko alalla”, sanoo toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist.

Nykyaikaisilla ajoneuvoilla

Powder-Transin ajonevokanta on uudistunut ja nykyaikaistunut entisestään. Yhtiö saavutti tänä vuonna kunnianhimoisen tavoitteen, että kaikki 120 ajoneuvoa kuuluvat korkeimpaan Euro 6 -ympäristöluokkaan. Tavoite saavutettiin, koska tänä vuonna liikenteeseen saatiin ennätykselliset 24 uutta ajoneuvoa. Käyttöön otettiin myös jopa koko alaa ajatellen uudenlaisia perävaunuja, joista yksi on yhteistyössä valmistajan kanssa kehitetty innovatiivisia ratkaisuja sisältävä täysin uudenlainen säiliöyhdistelmä.

Myös uusitut ja laajennetut pitkäaikaiset sopimukset joidenkin suurimpien asiakkaiden kanssa luovat uusia toimintaedellytyksiä samoin kuin monivuotisten ja uusien asiakkaiden päivittäiset kuljetustehtävät.

Powder-Trans uskoo näissä markkinaolosuhteissa sekä nykyisten teknisten edellytysten ja pätevän, motivoituneen henkilöstönsä ansiosta, että myös tuleva vuosi on haasteista huolimatta menestyksekäs.

Powder-Trans joulutervehdys

”Yhdessä onnistumme myös ensi vuonna, kuten olemme tehneet viimeiset 50 vuotta! Kiitos tästä vuodesta. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!”Lue seuraavaksi