Uutiset

Kuljetuskalusto

Truck Partner haluaa pitää nupit kunnossa

Wetteri Power palvelee seitsemällä paikkakunnalla pohjoissuomalaisia raskaan kaluston yrittäjiä. Wetteri tarjoaa näillä paikkakunnilla esimerkiksi raskaan sarjan huolto- ja korjausosaamista merkkiin katsomatta. Wetteri Power toimii osana uutta Truck Partner –varaosa- ja korjaamoketjua. Truck Partner edustus löytyy tällä hetkellä Wetteri Powerin toimipisteiden lisäksi seitsemältä muulta paikkakunnalta Suomesta. Ketjun palvelu koskee kuorma-autoja, niiden päällirakenteita, perävaunuja ja myös työkoneita. Kävimme Oulussa Wetterillä tutustumassa ja keskustelemassa Truck Partner toiminnasta.

Wetteri palvelee Pohjois-Suomessa

Wetteri Power toimii osana Truck Partner -ketjua. Truck Partnerista vastaavan Motoralin tuotteet ja toiminnot ovat Wetterille jo ennestään tuttuja.

”Olemme aina palvelleet asiakkaita, ajoivat he esimerkiksi millä kuorma-automerkillä tahansa. Koemme niin sanotulla vieraalla merkillä ajavat huolto- ja korjausasiakkaat tosin myös potentiaalisina asiakkaina ostamaan edustamamme kuorma-automerkin eli Volvon tai Renaultin”, kertoo Antti Ollikainen Wetteri Powerin teknisen palvelun johtaja Oulun toimipisteessä. Antin mukaan Truck Partner mahdollistaa Wetterille vierasmerkkisten kuorma-autojen ja perävaunukaluston varaosahankintojen keskittämisen. Se on Wetterille myös keino saada lisää liikevaihtoa. Asiakkaiden käyttämien työkoneiden laaja kirjo vaikuttaa suoraan Wetteri Powerin palvelutarjonnan laajuuteen.

Wetteri Power Oulun toimipisteen teknisen palvelun johtaja Antti Ollikainen tarkastelee diagnostiikkalaitteita. Kuuluminen Truck Partner varaosa- ja huoltoketjuun tuo lisää resursseja Antin mukaan.

Korjaamo voittaa ketjuuntumalla

Truck Partner -ketjutoiminta käynnistyi keväällä 2017. Ketju on rakentumassa maanlaajuiseksi. Tavoitteena on saada kattavasti raskaan sarjan korjaamotoimintaa ja varaosakauppaa harjoittavia yrityksiä.

”Todella hyvin ajatus on otettu korjaamoiden piirissä vastaan”, aloittaa Sami Takalokastari. Samilla on laaja vastuualue. Takalokastarin alueen eteläisin Truck Partner korjaamo on tällä hetkellä Närko Närpiössä ja pohjoisin Wetteri Powerin Rovaniemen toimipiste.

”Olen ollut työurallani tekemisissä kierrätysmateriaalien logistiikan, henkilöliikenneratkaisujen ja yleensä raskaan kaluston parissa. Korjaamoiden kanssa keskustelussa ketjuajatusta vie eteenpäin tieto siitä, mitä hyötyä yhdessä tuotamme korjaamoiden asiakkaille. Varaosien saatavuus, testerilaitteet ja asianmukaiset työkalut ovat aina ajankohtaisia. Ketjutoiminta tuo etua koulutusmahdollisuuksilla, henkilöstön ammattitaitoa täytyy ylläpitää, uutta tulee koko ajan lisää”, sanoo Sami Takalokastari. Wetteri Powerin Antti Ollikainen tarttuu koulutusteemaan.

”Osaava ammattilainen on palkkansa ansainnut. Raskaan kaluston jälkimarkkina-ammattilaisen työ on myös sisällöltään hyvin antoisaa”, Antti Ollikainen Wetteri Powerilta sanoo. Antti ja Sami pohtivat mielikuvaa raskaan kaluston huolto- ja korjaustoiminnasta, parantamista on. Lääkekin on helppo. Nuorten tutustumiskäyntejä nykyaikaiseen korjaamoon kannattaa suosia. Valoisat ja toimivat tilat, tietotekniikka joka paikassa käytössä ja toisaalta näkyvää jälkeä aikaansaava käsin tehty työ saattavat houkuttaa tekijöitä alalle. Tekijöitä tarvitaankin.

Kokemuksesta on hyötyä

Truck Partner ketjun ohjauksesta vastaa Motoral oy. Motoralin yli kuuden vuosikymmenen kokemus autoalalta antaa Truck Partner -ketjulle hyvän lähtökohdan. Ketju tuo korjaamoille etuja teknisellä tuella, verkostolla, kattavalla tuotetarjonnalla ja kilpailukykyisillä hinnoilla. Nämä ovat samalla loppuasiakkaiden etuja. Ketjuuntuminen on tullut raskaan kaluston korjaamoihin. Raskaan kaluston ammattilaiset saavat mahdollisuuden äänestää pyörillään.

Verkossa

www.truckpartner.fi

www.wetteripower.fi

www.motoral.fi

Lue seuraavaksi