Uutiset

Kuljetuskalusto

Truck Colours Finland -Raskaan kaluston laadukkaat maalaukset nyt Espoosta

Truck Colours Finland Oy (Trucof) on Sakari Salomaan vuonna 1995 perustama erityisesti raskaan kuljetuskaluston maalaustehtäviin keskittynyt arvostettu yritys. Vahvan ammattitaidon avulla Trucof suoriutuu hyvin monipuolisista työtehtävistä, joihin kuuluvat niin yksittäisten osien maalaus kuin vaikkapa linja-autojen korimaalaukset sekä vauriokorjaukset. Viime vuonna aikaisemmin Vihdissä toiminut yritys otti merkittävän kehitysaskeleen, kun sille valmistuivat Espoon Juvanmalmille erittäin nykyaikaiset ja maalaustehtävien korkeita vaatimuksia vastaavat uudet toimitilat.

Trucof:n Sakari Salomaa on aloittanut automaalauksen parissa jo 1980-luvulla Etelä-Pohjanmaalla ja hän on seurannut alan kehitystä lähietäisyydeltä aivan sananmukaisesti. Entisajan terveysmielessä jopa huonomaineinen ala on muuttunut vauhdilla ja työympäristöt, työmenetelmät sekä käytettävät kemikaalit ovat kehittyneet huimasti esimerkiksi laadukkuuden ja ympäristöystävällisyyden kannalta. Trucof on kehittänyt toimintaansa vaatimuksien mukaisesti ja uusien toimitilojen kautta pystyy palvelemaan asiakaskuntaansa nopeasti, laadukkaasti sekä kustannustehokkaasti.

Sakari Salomaa ja Oona Purmonen valitsemassa oikeita tuotteita seuraavaa maalaustehtävää varten. Oikeat aineet löytyvät vankan ammattitaidon ja tarvittaessa tarkan värikameran avulla.


Ympäristö ja osaaminen takaavat työn laadun
Trucof:n nykyaikaisessa automaalaamossa huomio kiinnittyy nopeasti valoisuuteen, puhtauteen sekä huippuluokan ilmanlaatuun. ”Pääsimme suunnittelemaan uudet toimitilat tarkoin oman toimintamme ehdoilla ja esimerkiksi kaasulämmitys, riittävä valaistus ja riittävän kokoinen maalaamouuni palvelevat tarkoituksiamme mainiosti. Kaikessa on huomioitu nykyvaatimusten mukaisesti myös ympäristöystävällisyys ja lisäksi pystymme tarvittaessa jakamaan tilat hyvin osastoihin eri työtehtäviä varten, mikä näkyy tehokkuudessa.”
”Iso, 18 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä maalaamo on suunniteltu itse ja se koostuu kahdesta erillisestä puhallin- ja lämmitinyksiköstä, joita voidaan käyttää toisistaan riippumatta ja myös yhdessä. Puhaltimet ovat uusinta energiaa säästävää mallia ja ilma vaihtuu kammiossa jopa 56000 kuution tuntivauhdilla. Nestekaasulla toimivat lämmityspolttimet ovat teholtaan yhteensä 650 kwh, joten homma toimii jopa 35 asteen pakkasella”, kertoo Sakari Salomaa.
Sijainti Juvanmalmilla palvelee erinomaisesti puolestaan asiakaskuntaamme, sillä esimerkiksi suuri osa raskaan ajoneuvopuolen maahantuojien toimipisteistä sijaitsee aivan lähiseuduilla ja palvelemme luonnollisesti kaikkia automerkkejä”, jatkaa Salomaa.

Truck Colours Finlandin uudet 400 neliön toimitilat soveltuvat erinomaisesti ajoneuvomaalausten laadukkaaseen toteuttamiseen. Hyvä ilmanvaihto ja korkealuokkainen valaistus ovat merkittäviä tekijöitä tarkkuutta vaativissa työtehtävissä.


Tehokkuutta alan osaajien ja huipputuotteiden avulla
Truck Colours Finlandissa työskentelee tällä hetkellä kolme alan ammattilaista ja Salomaa kertoo hyvän väylän ajoneuvomaalausalalle avautuvan oppisopimuskoulutuksen kautta. Samaa mieltä Trucof:ssa puolisen vuotta työskennellyt Oona Purmonen. ”Tulin alalle noin viisi vuotta sitten juuri oppisopimuksen kautta ja se antoi mainiot valmiudet työelämään. Ajoneuvomaalausala soveltuu hyvin vaikkapa minun kaltaiselleni henkilölle, joka arvostaa oman kädenjäljen välitöntä näkemistä. Ala yhdistääkin hyvin käsityöammatin ja tehokkaan urakoinnin parhaat puolet”, Purmonen korostaa.
Tehokkuus onkin kehittynyt uusien toimitilojen ansiosta ja tällä hetkellä Trucof:ssa läpikäydään vuosittain kymmeniä erilaajuisia maalausprojekteja. ”Toimitilojen ja välineiden lisäksi myös maalaustuotteet ovat kehittyneet vauhdilla ja lähes jokaiselle materiaalille on saatavilla oma erikoismaalinsa. Erikoismaininta täytyy antaa Glasurit-tuoteperheelle, jonka tuotteet ovat erittäin kestäviä ja jonka monipuolisesta valikoimasta löytyvät ratkaisut kaikkiin tarpeisiin. Huipputuotteet ovat myös erittäin riittoisia, mikä näkyy suoraan työnteon nopeudessa ja asiakkaita miellyttävissä hinnoissa”, kiittelee Salomaa.

Moottoripyörät ja etenkin ratapyörät ovat aina olleet lähellä Sakari Salomaan sydäntä. Kesää odotellessa maalaamosta valmistuu merkittävä määrä pyörien osia alan harrastajien yksilöllisten toivomusten mukaisesti.


Käsityötä ja palveluasennetta
Truck Colours Finlandin 25 vuoden ura vaativalla alalla kertoo ammattitaidosta sekä asiakkaiden luottamuksen voittamisesta. ”Palvelemme yhtä hyvin koko ajoneuvon maalauttajaa kuin pieniä vauriokorjauksia tai osien vaihtoja tarvitsevaa asiakasta. Irto-osien maalaus onkin nykyään merkittävä työllistäjämme ja uusi sijaintimme on selkeästi auttanut löytämään uutta asiakaskuntaa tällekin rintamalle. Toimintatapamme on selvästi onnistunut ja joustavuuden sekä huippuluokan asiakaspalveluasenteen avulla Trucof on valmiina myös tuleville vuosikymmenille”, päättää Salomaa.

Lue seuraavaksi