Uutiset

Kuljetuskalusto

Tilapäinen säädösmuutos Södertälje

Ruotsissa liikenteestä vastaava viranomainen Transportstyrelsen on antanut päätöksen, jonka mukaan ajo- ja lepoaikoihin voidaan sallia poikkeuksia, mikäli matka suuntautuu E4-tietä etelään Södertäljen kautta. Poikkeamisen mahdollistava päätös on voimassa 29.6.2016 alkaen 30 päivää.

Södertäljessä moottoritien etelään johtavalla kaistalla silta on vaurioitunut onnettomuuden takia, ja liikenne ohjataan kaupungin keskustan kautta, kunnes silta on saatu korjattua.

Annetun päätöksen mukaan ajo- ja lepoaikasäädöksistä voidaan poiketa edellyttäen, että liikenneturvallisuus ei vaarannu. Poikkeaminen on sallittua seuraavasti:

  • Päivittäinen ajoaika saa olla enimmillään 11 tuntia.
  • Viikottainen ajoaika ei saa ylittää 60 tuntia.
  • Kahden peräkkäisen viikon ajoaika ei saa ylittää 110 tuntia.
  • Kahden peräkkäisen viikkolevon välillä vuorokausilevon saa lyhentää yhdeksään tuntiin kaikkina päivinä.
  • Keskeytymätön 24 tunnin lepoaika katsotaan viikkolevoksi ilman, että puuttuva määrä täytyy korvata.
  • Tauot voi pitää 15 minuutin pituisissa jaksoissa.

Muilta osin ajo- ja lepoaikoja on noudatettava täydellisesti.

Poikkeamista on tehtävä muistiinpanot

Kuljettajan on tehtävä poikkeussäädöksen soveltamisesta merkintä digipiirturin tulosteeseen tai piirturikiekkoon. Merkinnässä on oltava päivämäärä ja aika, jolloin Södertäljen keskustan läpi on jouduttu ajamaan. Kuljettajan on pidettävä tulosteet tai kiekot mukana 28 päivän ajan tapahtuneesta. Kuljetusyrityksen on säilytettävä muistiinpanoja vuoden ajan tapahtuneesta.

Päätös mukana

Jos ajo- ja lepoaikojen poikkeamispäätöstä on tarve hyödyntää, on päätös pidettävä mukana ajoneuvossa. Päätöksen voi tulostaa Transportstyrelsenin verkkosivuilta.

Linkki päätökseen: Beslutet om vissa förändringar i kör- och vilotider i samband med köer vid Södertälje.

Lue seuraavaksi