Uutiset

Kuljetuskalusto

Tällä Scanialla jäte liikkuu – 45.000. Scania Suomessa

Kuusikymmentä vuotta Suomessa toiminut Oy Scan-Auto Ab luovutti ajoneuvon Kouvo-
lan Scania-keskuksen laajennusosan käyttöönottotilaisuudessa 12. kesäkuuta. Juhla-auto on jätteenkuljetuksiin tarkoitettu koukkulaitteella varustettu kolmiakselinen Scania G 420.

Sihvari Oy on vuonna 2002 perustettu keskisuomalainen yritys, jonka päätoimiala on jätehuolto. Sihvari Oy tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille kokonaisvaltaista jätehuoltoa ammattitaidolla. Palvelumuotoina ovat muun muassa jäteastioiden ja lokakaivojen tyhjennystä, viemäreiden avausta sekä siirtolavapalvelua. Lisäksi Jyväskylässä sijaitseva Sihvari Oy:n rekkapesula palvelee kuljetusalan yrityksiä. Yritys työllistää 45 alan ammattilaista.

Jätehuollossa Sihvari Oy:n toiminta-alueena on koko Jyvässeutu. Lisäksi yritys hoitaa jätteenkuljetuksen kuntaurakoita Jyväskylän kaupungin lisäksi Jätekukolle Kuopiossa, Kymenlaakson Jätteelle Kouvolassa ja Sammakkokankaalle Saarijärvellä.

Scan-Auto perustettiin vuonna 1949 Scania-Vabis -kuorma-autojen ja linja-autojen maahantuojaksi. Vuonna 1974 yhtiö oli tuonut Suomeen 10 000 Scaniaa ja kuusi vuotta myöhemmin jo 20 000 Scania-ajoneuvoa. Vuonna 1989 luovutettiin 30 000:s Scania ja viisitoista vuotta myöhemmin 40 000:s Scania.

JL

Lue seuraavaksi