Uutiset

Kuljetuskalusto

Suvanto Trucks uudistaa AJK-koukkulaitemyyntiä

AJK koukkulaite

Suvanto Trucks Oy on suomalaisten kuljetusalan ihmisten tuntema kuorma-autokauppa, joka myy uusia ja käytettyjä kuorma-autoja. Merkkiedustuksia ovat Daf ja Sisu. Vuoden vaihteesta lähtien Suvanto Trucks on ollut myös belgialaisten AJK-koukkuvaihtolavalaitteiden ainoa valmistajan valtuuttama maahantuoja.

Suvanto Trucks on myynyt belgialaisia AJK-koukkulaitteita jo muutaman vuoden ajan. Myyntiä on hoidettu automyynnin ohella, ja laitteita on asennettu Turun korjaamolla kymmeniä. Vuoden alusta alkaen AJK on tehdyn sopimuksen mukaisesti keskittänyt laitteiden maahantuonnin sekä myynti- ja markkinointivastuun Suomessa Suvanto Trucksille.

”Päämiehemme halusi selkeyttää AJK-koukkulaitteiden maahantuonnin ja myynnin tilannetta Suomessa. Suvanto Trucksilla on aiempaa kokemusta tuotteista, ja yhtiöllä oli kiinnostusta ottaa tehtävä hoitaakseen. Minut palkattiin tätä projektia varten, eli tehtävänäni on jatkaa maahantuontiin liittyviä toimia ja luoda jälleenmyyntiverkosto”, sanoo Kaarlo Heimo.

Vahvasti omavarainen tuotanto

AJK n.v. on Belgian Bocholtissa, kivenheiton päässä Alankomaiden rajasta sijaitseva konepaja, joka on perustettu vuonna 1962. Omat myyntiyhtiöt sillä on Alankomaissa, Saksassa ja Ranskassa, jossa myynnin lisäksi huolletaan ja asennetaan laitteita. Työntekijöitä on yhteensä 280.

AJK Bocholt
Belgian Bocholtissa sijaitseva AJK:n tehdasalue on laajuudeltaan yli 11 hehtaaria. Aivan pienestä pajasta ei siis ole kysymys. AJK:n strategia on valmistaa tuotteensa alusta loppuun omassa tehtaassa, ja tehtaalla myös asennetaan esimerkiksi koukkulaitteita huomattavia määriä.

Koko AJK:n tuotanto on keskitetty Bocholtiin, ja yhtiö on tuotannossaan hyvin omavarainen. Komponentteja tietysti hankitaan ulkopuolisilta toimittajilta, mutta teräsrakenteet valmistetaan kokonaan itse aina pintakäsittelyä myöten. Jopa hydrauliikkasylinterit AJK valmistaa itse.

Vuosittain tehtaalta valmistuu noin 500 koukkuvaihtolavalaitetta. Muiden tuotteiden vuosittaisista tuotantoluvuista voi mainita noin 600 liikuteltavaa tai kiinteää jätepuristinta, 100 vaihtolavaperävaunua, 150 kippilavapakettia, 40 kippiperävaunua ja 850 erilaista vaihtolavakonttia.

Tavoitteena kattava verkosto Suomeen

Kaarlo Heimon mukaan jälleenmyyjäverkostosta on tarkoitus rakentaa riittävän kattava niin, että jokaisella koukkuvaihtolavalaitteen hankintaa harkitsevalla olisi jälleenmyyjä riittävän lähellä, ja joka mielellään olisi myös muista yhteyksistä vanhastaan tuttu.

”Laitteita myydään tietysti omissa toimipisteissämme, mutta lisäksi haemme jälleenmyyjiksi sellaisia yrityksiä, joilla on ennestään kontaktipintaa koukkulaitteita käyttäviin liikennöitsijöihin. Ajatus on, että AJK-laitteet sopivat täydentämään jälleenmyyjän tarjontaa asiakaskunnalleen. Arvostamme myös omaa korjaamoa, jossa laitteita voi asentaa”, Heimo sanoo.

Kaarlo Heimo
Kaarlo Heimo hoitaa AJK-tuotteiden jälleenmyyjäverkoston rakentamista Suvanto Trucksilla. Hän rohkaisee jälleenmyyjänä toimimisesta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Heimon mukaan toiveena on saada myös sopivasti maantieteellistä kattavuutta, mutta jälleenmyyjä voi olla vaikka samalla paikkakunnalla Suvanto Trucksin oman toimipisteen kanssa, jos vain asiakaskunta on olemassa ja tuote sopii olemassa olevaan valikoimaan.

Suvanto Trucksin omalla korjaamolla on asennettu kymmeniä AJK-laitteita, joten osaamista on karttunut, ja se on jatkossa myös jälleenmyyjien tukena. Tehtaalla asennetaan laitteita runsaasti, joten tarvittaessa opastusta ja vastauksia kiperimpiinkin kysymyksiin saadaan Belgiasta.

Yksinkertaista toimintavarmuutta

AJK-koukkulaitteita on saatavissa pippurisesta kolmetonnisesta aina vahvaan 30 tonnin laitteeseen saakka. Mallistossa on sekä kiinteällä että taittuvalla nostopuomilla varustettuja malleja. Suomeen tuotavat AJK-koukkulaitteet edustavat valmistajan matalaa 190 millimetrin mallistoa.

Laitteiden rakenne on vankka ja ohjausjärjestelmä yksinkertaisen toimintavarma. Asiakkaan toiveesta laitteet voidaan varustaa myös esimerkiksi radiokauko-ohjauksella. Suvanto Trucksilla pidetään kysytyimpiä AJK-koukkulaitteita valmiina varastossa nopeaa tarvetta varten.

Lähelle asiakasta

”Tavoitteenamme on, että löydämme osaavia ja innostuneita myyjiä, joiden asiakaskunnassa on koukkulaitteiden tarvitsijoita. Haluamme olla lähellä asiakasta ja reagoida nopeasti asiakkaan tarpeisiin. Eikä ole ollenkaan pahasta, jos jälleenmyyjämme on asiakkaalle ennestään tuttu muistakin yhteyksistä”, Kaarlo Heimo Suvanto Trucksilta sanoo ja rohkaisee jälleenmyynnistä kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Lue myös: Suvanto Trucksilta huolto- ja korjauspalvelut

Lue seuraavaksi