Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomalaisvoitto Volvo VISTA -finaalissa

Suomalaisjoukkue Team Harju kruunattiin kesäkuun lopussa Volvon maailmanlaajuisen jälkimarkkinakilpailu VISTA 2012-2013 –kilpailun voittajaksi.

“Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä saavutuksestamme. Kilpailu on ollut haastava ja päivä oli rankka. Monessa tehtävässä oli aikapaineita, mutta tunnemme toisemme hyvin ja yhteistyö sujuu saumattomasti”, tuumasi maailmanmestareiden joukkuejohtaja Immo Harju voiton selvittyä. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Juha Keskifrantti, Jesse Laukkanen, Immo Harju ja Atte Almonkari, jotka kaikki työskentelevät Tampereen Volvo Truck Centerissä.

VISTA-kilpailu on laatuaan maailman suurin ja nyt ratkennut kilpailu alkoi viime vuoden syyskuussa. Tämänkertaiseen kilpailuun osallistui yli 17000 työntekijää 93 maasta. Usean teoriakierroksen ja alueellisten semifinaalien jälkeen mukana oli 32 joukkuetta ympäri maailman, jotka matkustivat Göteborgiin kisaamaan maailmanmestaruudesta. Joukkueet ansaitsivat pisteitä muun muassa yhteistyökyvystä, ongelmanratkaisusta ja Volvon ohjeiden seuraamisesta. Nämä kaikki ovat tekijöitä, joista koostuu laadukas asiakaspalvelu.

Suomalaisosaamista läpi kilpailun

”Kaiken kaikkiaan suomalaisten joukkueiden osaaminen kilpailussa oli huippuluokkaa. Team Harju on VISTA-kilpailun veteraani ja monivuotinen työ palkittiin nyt maailmanmestaruudella. Olemme suomalaisten joukkueiden menestyksestä todella ylpeitä. Suomessa henkilökunnan osaamisen kehittämiseen on viime vuosina panostettu erityisen paljon. Tämä näkyy asiakkaillemme laadukkaana palveluna lisäten samalla työntekijöiden motivaatiota. Nyt se toi myös upeaa kisamenestystä”, kertoo Suomessa VISTA-kilpailusta vastaava Marcus Hällström tyytyväisenä.

Kilpailun päätyttyä arvioitiin, että sen myötä on syntynyt noin 475 680 tuntia lisäkoulutusta Volvo kuorma- ja linja-autojen jälkimarkkinahenkilöstölle, joten kilpailusta saatavat hyödyt ulottuvat pidemmälle aikajänteelle.

”VISTA on erittäin tärkeä osa Volvon osaamisen kehittämistyötä ja tuloksia hyödynnetään maailmanlaajuisesti. Näin jälkimarkkinapalveluiden laatu asiakkaille on mahdollisimman korkea”, sanoo Volvo Trucksin laatupäällikkö Hayder Wokil.

VISTA 2012-2013 –finaalin tulokset

Ensimmäinen sija: Team Harju, Suomi

Toinen sija: NTC 1, Sveitsi

Kolmas sija: MC Hammers, Iso-Britannia

Paras tiimihenki: Benecia, Korea

Paras tiimijohtaja: Matheus Henrique de Avila, Brasilia

Paras tulokas: Wetteri Power Oy, Finland

Lue seuraavaksi