Uutiset

Kuljetuskalusto

Startax panostaa laatuun – uutuustuotteet omasta valolaboratoriosta

Suomen johtava henkilö- ja hyötyajoneuvojen sähkövaraosien maahantuontiin erikoistunut tukkuliike Startax Finland Oy sijaitsee Lempäälässä Tampereen kupeessa, jossa yrityksen nykyaikaisista 18 000 neliömetrin toimitiloista löytyy yli 60 000 erilaista tuotenimikettä. Tärkeän osan tuotevalikoimaa muodostavat valotuotteet, joiden laadukkuus varmistetaan oman nykyaikaisen valolaboratorion testaustoimintojen avulla. Jokainen Startaxin edustama työ-, lisä- tai varoitusvalo on läpikäynyt perinpohjaisen kehitystyön, mikä takaa tuotteiden soveltuvuuden maamme haastaviin olosuhteisiin.

Startaxin toiminta perustuu tuotteiden luotettavuuteen, mikä varmistetaan omien perusteellisten testaustoimintojen kautta. Tämä korostuu erittäin hyvin valopuolella, jossa yrityksen periaatteena on, että myytä­vät valaisimet kehitetään itse kuunnellen asiakastoiveita ja ammattikäyttäjiä. Tämä varmistaa tuotteiden toimivuuden, tehokkuuden sekä lakipykälien täyttämisen. Startaxin valotuotteita myydään koko Euroopan alueella ja Pohjoismaissa käytössä on erittäin kattava jälleenmyyntiverkosto tuotteille.

Perusteellinen laboratorio

Startaxin markkinoinnista vastaava Jaakko Jyrkkä esittelee valolaboratoriossa integroivaan valopuolipalloon testaukseen menossa olevaa uutuusvaloa. Nykyaikaisen valolaboratorion monipuoliset mittaukset takaavat optimaalisesti maamme olosuhteisiin soveltuvien tuotteiden kehityksen.

Lempäälässä sijaitseva Startaxin valolaboratorio vastaa yrityksen The Lights -tuoteperheen laadukkuudesta. ”Valolaboratorio on kolmen toimintavuotensa aikana tuottanut valoja vaativaan ammattikäyttöön. Käytämme vain alan parhaita komponentteja ja kaikkien tuotteiden valon teho, keilan muoto sekä pituus, värilämpö ja värintoistoarvot varmistetaan perusteellisissa testeissä. Käytössä on esimerkiksi integroiva valopuolipallo sekä kuvantamistekniikkaan perustuva valonmittauslaitteisto, jotka takaavat tarkat tutkimustulokset. Luonnollisesti tarjoamme myös asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää laboratoriota ja varmistua tuotteiden soveltuvuudesta omaan toimintaan”, kertoo Startaxin markkinoinnista vastaava Jaakko Jyrkkä.

Valoa jokaiseen tarpeeseen

Startaxin valolaboratorio tuottaa ahkeran kehitystyön ansiosta jatkuvasti uusia, alan teknisen kehityksen kärjessä kulkevia valotuotteita. ”Tämän kauden uutuuksia ovat esimerkiksi huipputehokkaat Optibeam Savage -lisävalot, Genesis II -lisävalot lämmitettävillä linsseillä sekä kompaktit 30 ja 80 watin Bullboy-työvalot. Kaikki uutuudet ovat läpikäyneet laboratoriomme vaativat testit ja niiden valokuviot sekä lumen-arvot täyttävät korkeat kriteerimme. Luonnollisesti myös valojen tyylikkyys on tärkeää ja muotoilulla varmistetaan lisäksi likaa keräävien urien ja kolojen mahdollisimman pieni määrä”, lisää Jyrkkä.

Rajua valovoimaa

Optibeam Savage -lisävalot ovat erittäin tehokkaita ja ne soveltuvat lähes kaikkiin ajoneuvoihin tai työkoneisiin.

Optibeam Savage -lisävalot ovat nimensä mukaisesti raakalaismaisen tehokkaita ja niiden valoteho saadaan suunnattua tarkasti onnistuneen valajakaumasuunnittelun ansiosta. Valokeila on optimoitu peilin kautta toimivaksi ja valo täydentää ajoneuvon omien valojen toimintaa. Savage- lisävaloissa on uusi Streetshine Ambient- parkkiratkaisu, jonka väri on valittavissa oranssina tai valkeana. Pyöreitä valoja sarjassa on tarjolla kolmessa eri kokoluokassa ja panee­liversioita viidessä.Tämän ansiosta Optibeam Savage soveltuu henkilöautoista aina raskaimpaan kalustoon.

X-Vision Genesis II -lisävalot on kehitetty asiakastoiveiden kautta ja ne soveltuvat vaativaan ammattikäyttöön. Genesis II -lisävalot ovat saatavana myös lämmitettävällä linssillä ja niiden valokuvio ei väsytä silmiä pitkienkään työpäivien aikana. Genesis II -valopaneeleita on saatavana neljässä eri kokoluokassa, ja niissä on kehittynyt heijastinoptiikka sekä valotehon tuplaava Double Up -toiminto.

Työvalopuolella merkittäviä uutuuksia ovat Bullboyn 30 ja 80 watin versiot. Kompaktin kokoinen 30 watin versio on peruutusvalohyväksytty ja sisältää myös varoitusvalon. Uusi 80 watin työvalo on päivitysversio 48 watin Bullboyn kestosuosikista, joka on varustettu kar­kaistulla lasilla ja Agriline-linjaan kuu­luvana se on asennettavissa kaikkiin traktorimerkkeihin ja muihin raskaisiin työkoneisiin.

Startax laajenee aktiivisesti

Startaxin tuoteperhe kasvaa jatkuvasti ja viime aikoina yritys on panostanut runsaasti muun muassa suodatintarjontaan sekä startti- ja laturivalikoimaan. ”Edustamme ainoastaan laatumerkkejä ja hyvänä esimerkkinä toimii  edustuksemme Mitsubishin ja SEG automotiven tuotteissa.Meille onkin vuosien mittaan muodostuneet erittäin tiiviit suhteet teknisen alan parhaisiin toimijoihin, mikä takaa nopeat toimitukset, asiakasystävällisen hintatason sekä laajan valikoiman myös tulevaisuudessa”, päättää Jyrkkä.

Lue myös: Konepörssi 8/2021 on ilmestynyt

Lue seuraavaksi