Uutiset

Kuljetuskalusto

Sortimo sen olla pitää

Suomen Autokalusteen Ilkka Kärki ja Gunnar Laukkanen esittelemässä Sortimon monipuolisia, yksilöllisiä ja helposti yhdisteltäviä autovarustelukokonaisuuksia. Sortimo-tuotteiden avulla jokainen työväline ja varaosa kulkee mukana turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

Autokalustejärjestelmien toimivuus on oleellinen osa huoltoautojen käytettävyydessä ja tehokkuudessa. Järkevillä autokalusteratkaisuilla ajoneuvo soveltuu hyvin monipuolisiin työtehtäviin ja isotkin urakat saadaan suoritettua yhden käynnin periaatteella. Tämä vaatii autokalusteilta innovatiivisia ratkaisuja, joiden kautta kaikki työvälineet sekä varaosat saadaan siististi ja turvallisesti kuljetettua kohteeseen. Saksalainen Sortimo edustaa alan ehdotonta kärkeä ja nyt huikean suosion saanutta Globelyst-sarjaa saapuu täydentämään tuottavuuden maksimoiva SR5-säilytysjärjestelmä.

Suomen Autokaluste on vuonna 2005 perustettu yritys, joka toimii Sortimo-tuotteiden virallisena maahantuojana maassamme. Viime vuoden syksyllä yritys muutti Tuusulan Konetielle uusiin toimitiloihin, jotka soveltuvat erinomaisesti huoltokalustealan tehtäviin. Tuusulassa työskentelee kuusi henkilöä, mutta koko maan kattavan edustusverkoston kautta palvelua saa läpi Suomen. Tuusulan tilojen laajuus mahdollistaa myös suuren varastotavaran määrän, minkä ansiosta toimitukset tapahtuvat nopeasti joka puolelle Suomea.

Globelyst näyttää suuntaa

Sortimo on ylpeä alan edelläkävijä ja sen kehittämät tekniset kehitysaskeleet viitoittavat suuntaa koko alalle. Sortimo Globelyst-mallisto otti heti markkinoille tullessaan vahvan aseman, ja sen keveys, kestävyys, turvallisuusnäkökohdat sekä tilan optimaalinen hyötykäyttö ovat osoittautuneet todella toimiviksi kaikissa työtehtävissä. Sortimo huomioi yksilölliset tarpeet ja tuotteiden räätälöitävyys on alan huippuluokkaa. Hyvänä esimerkkinä toimii palvelu, jossa työkalun mitat Sortimolle toimittamalla saa yksilöllisen laatikoston juuri tämän työkalun kestävään kuljettamiseen.

Globelyst muuntuu työn mukana ja älykkään kiinnitysmekanismin kautta koko järjestelmä on erittäin helppo siirtää seuraavaan ajoneuvoon auton vaihdon tullessa ajankohtaiseksi. Huoltoautot ja niiden tehtävät muuttuvat jatkuvasti ja myös Globelyst-sarja kehittyy jatkuvasti edelleen asiakkaiden toivomusten mukaisesti. Tämän ansiosta Globelyst-ratkaisuja käyttämällä tietää, että omassa ajoneuvossa on käytössä alan parhaat ja kustannustehokkaimmat varustelukokonaisuudet.

Viidennen sukupolven SR5

SR5 on Sortimon uusi tuotesarja, jossa tilankäyttö on optimoitu. Esimerkiksi lattiatila saadaan hyötykäyttöön myös pyöräkoteloiden kohdalta ja keveyden ansiosta hyötykuormalle jää runsaasti varaa.

Sortimon jatkuva kehitystyön tuloksena markkinoille on nyt tuotu SR5-mallisarja, jossa tavaratilan hyötykäyttö on viety uudelle tasolle. SR5-sarjan yhden tukitolpan ansiosta erityisesti lattiatilaa jää entistä enemmän käyttöön ja esimerkiksi auton omien kiinnityspisteiden käyttö mahdollistuu myös kalustuksen jälkeen. Sortimon älykkään liikuteltavuuden periaatetta on SR5:ssa viety eteenpäin entisestään, ja tavaroiden helppo löytäminen sekä käytettävyys yhdistettynä keveyteen ja turvallisuuteen on huomioitu. Monissa ajotehtävissä ajoneuvojen koko on pienentymässä taloudellisuuden ja ahtaiden kaupunkiolosuhteiden vuoksi, mutta SR5-ratkaisujen avulla joka kokoluokan auto muokkautuu tehokkaaksi huoltoajoneuvoksi. SR5 onkin nopeasti todettu erittäin toimivaksi myös Suomen olosuhteissa ja sarjan myynti on lähtenyt vauhdilla käyntiin.

Prosafe ja FR5 viimeistelevät ratkaisut

ProSafe-järjestelmällä myös hankalan muotoinen materiaali kulkee ehjänä ja äänettömästi mukana.

Sortimo on tunnettu alan turvallisuuden edelläkävijänä ja kaikki yrityksen tuotteet läpikäyvät perusteelliset törmäystestaukset. Salkkujen, hyllyjen sekä laatikostojen kiinnitys on varmistettu perin pohjin ja muun kuljetettavan tavaran turvallisuuden voi varmistaa helppokäyttöisen, mutta samalla hyvin luotettavan ProSafe-kuormankiinnitysjärjestelmän avulla. Näin esimerkiksi isommatkin varaosat tai työkoneet kulkevat mukana ehjinä ja turvallisuutta vaarantamatta. ProSafe-järjestelmä on käytettävissä myös kattokiskoissa, mikä antaa hyvän kuva Sortimon panostuksesta yksityiskohtaisuuteen.

Samaa maksimaalisen hyötykäytön linjaa edustaa Sortimon FR5-taittohyllymekanismi, joka soveltuu mainiosti vaikkapa kuriiritehtävien laatikkokuljetuksiin. Hyllyt saa käännettyä ylös tai alas yhdellä kädellä ja sadan kilon kestävyyden ansiosta mukaan saa myös painavimmat laatikot. FR5 on luonnollisesti räätälöitävissä ajoneuvokohtaisesti ja sen avulla erityisesti nopeatempoisten tehtävien suorittamisessa ajansäästö on huomattava.

Raskas työ vaatii toimivan varustelun

Henry Ovaska omaa todella pitkän kokemuksen huoltotoiminnasta ja mies tietää tarkoin mitä materiaalia raskaan kaluston vaativissa huoltotehtävissä täytyy kulkea mukana. Sortimon räätälöitävyyden avulla Ovaskan autossa kaikki tarvittava löytyy nopeasti ja on helposti käytettävissä.

Erinomaisen esimerkin Sortimo-tuotteiden kestävyydestä ja käytettävyydestä vaativissa tehtävissä tarjoaa Liebherr Finlandin huoltoasentaja Henry Ovaska. Miehen tehtäviin kuuluvat 100 – 300 tonnin telanostureiden  huolto kautta maan ja onkin selvää, että tämän tason tehtävissä myös huoltoauton ja sen varustelun täytyy täyttää erittäin kovat vaatimukset. ”Kohteeseen saapuessa aika on rahaa ja kaikkien tarvittavien työkalujen sekä varaosien tulee kulkea mukana. Olenkin valvonut itse tarkoin huoltoautoni varustelupuolen kokoonpanoa ja Sortimon räätälöitävyyden ansiosta kokonaisuudesta on saatu itseni näköinen. Mukana kulkee esimerkiksi aggregaatti ja jämerä työpöytä, mutta tilaa on myös tärkeille materiaalikansioille ”, kertoo Ovaska.

Sortimon vetolaatikot on tehty kestämään kovassakin käytössä. Ovaskankin ajoneuvossa lukitusmekanismit toimivat moitteitta yhä vuosien käytön jälkeen.

”Kilometrejä Sprinteriin tulee vuodessa noin 40 000, mikä tarkoittaa aikamoista tuntimäärää auton ratissa. Sortimo-kalusteiden ansiosta tavaratilasta ei ajon aikana kuulu mitään kolinaa tai natinaa, kun kaikki materiaali on oikealla paikallaan ja laatikot pysyvät varmasti kiinni. Tämä Sprinter on jo kolmas Sortimon varusteilla ja kaikkien asennukset suorittanut Verhoomo Sorsa on myös osoittanut ammattitaitonsa. Yhtään kiinnitystä ei ole tarvinnut uusia ja Sortimon kestävyydestä taas kertoo se, ettei varaosapalvelua ole tarvinnut käyttää kertaakaan näitten vuosien aikana. Tärkeä yksityiskohta on myös helppo puhdistettavuus, sillä siisti huoltoauto on tehokas, mutta toimii samalla hyvänä käyntikorttina yrityksen toiminnan laadusta”, päättää Ovaska.                  

Lue seuraavaksi