Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu peruu lomautukset ja palkkaa uusia työntekijöitä

Sisu Polar -kuorma-automalliston myynti on lähtenyt vahvaan nousuun ja tämän ansiosta Oy Sisu Auto Ab on perunut yt-neuvotteluissa kertaalleen sovitut määräaikaiset lomautukset. Samalla yhtiö kertoo palkkaavansa lisää henkilöstöä Karjaan tehtaan tuotantoon.

”Tilauskannan kasvun ansiosta yhtiön tuotantokapasiteetti on myyty kevään osalta täyteen ja myynnin arvioidaan kasvavan myös loppuvuoden osalta merkittävästi”, sanoo Sisu Auton toimitusjohtaja Timo Korhonen.

Sisu Auton osakkaina ovat toimitusjohtaja Timo Korhonen (vas.), Olof Elenius ja talousjohtaja Maija Elenius. Toimitusjohtajana vuodesta 2007 toiminut Olof Elenius on sittemmin luopunut päivittäisistä operatiivisista toiminnoista jatkaen hallituksen jäsenenä.

”Olimme varautuneet siihen, että oman myyntiverkoston perustaminen voi aiheuttaa lyhyen katkoksen tilausvirtaamme. Sen varalta olimme sopineet yt-neuvotteluissa määräaikaisista lomautuksista, joilla pyrimme sopeuttaman henkilöstön tarpeen tuotantoa vastaavaksi. Nyt olemme kuitenkin tilanteessa, jossa kaikki resurssimme ovat tarpeen. Panostusta vaatii myös ensi vuoden alusta tapahtuva siirtyminen Euro 6 –moottoreihin. Tulossa oleva muutos sitoo erityisesti suunnittelun ja tuotekehityksen voimavaroja. Nopeasti muuttuneen tilanteen takia olemme peruneet lomautukset ja palkkaamme lisää henkilöstöä Karjaan tehtaan tuotantoon”, Korhonen sanoo.

Suoraan tehtaan alaisuudessa toimiva Sisu Polar -kuorma-autojen kotimaan myyntiverkosto on saatu valmiiksi ja maanlaajuisessa verkostossa toimii nyt yhdeksän myyjää, joiden tukena on tehtaan asiantuntijoista koottu myyntitiimi. Korhosen mukaan Sisun viennissä painopistealueita ovat Norja, Venäjä sekä sotilaskäyttöön suunniteltujen Sisu -maastokuorma-autojen siviilisovellutusten tarjoamat vaativat käyttötehtävät Keski-Euroopassa. Näistä tuotteista tarjoustoiminta on jo käynnissä. ”Kotimaassa ja erityisesti viennissä meitä tukee kumppanimme Daimler AG:n maailmanlaajuinen toiminta huoltoverkostoineen”, toteaa Korhonen, jonka mukaan kysynnän kasvun taustalla on koko henkilöstön vahva sitoutuminen uuden Sisu Polar -malliston kehittämiseen. Samalla Korhonen muistuttaa myös asiakkaiden vahvasta luottamuksesta Sisun tulevaisuuteen.

Lue seuraavaksi