Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu-maastokuorma-autoja öljyteollisuuteen

Sisu Auton valmistama 10×10 maastokuorma-auto on valittu romanialaisen OMV Petrom öljy-yhtiön öljykenttien uuden sukupolven kunnossapito- ja huoltoajoneuvojen alustaksi. Sisu Auto on aikaisemmin toimittanut samantyyppisiä 5-akselisia jokapyörävetoisia maastoajoneuvoja puolustusvoimien silta-ajoneuvojen alustaksi.

Normal
0

21

false
false
false

FI
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normaali taulukko”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Sotilasajoneuvojen erittäin hyvä liikkuvuus ja kestävyys ovat kalustolle asetettuja vaatimuksia projektissa, jossa on haettu sopivaa ajoneuvoa öljykenttien huolto- ja korjaustehtäviin. Laajalla säteellä ja kaikissa olosuhteissa niin kuumassa kuin kylmässäkin nopeasti liikkumaan joutuva korjauskalusto on yksi siviiliajoneuvojen vaativimmista käyttötehtävistä. Ajoneuvon omamassa kaikkine varusteineen kipuaa 40 tonnin tuntumaan ja maasto-ominaisuuksistaan huolimatta sillä voidaan liikkua myös normaalilla tieverkostolla.

”Sisu 10×10 öljykenttien huoltoauton alusta on hyvä esimerkki siitä, miten rajuunkin käyttöön suunniteltu sotilasajoneuvon monipuolinen teknologia voidaan muuntaa täysin toisenlaiseen, mutta vastaavasti yhtä vaativaan siviilikäyttöön. Se on meille myös hyvä referenssi kyvystämme laajentaa valmistamiemme erikoisajoneuvojen tarjontaa vientimarkkinoilla”, sanoo Sisu Auton hallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen.

Sisu 10×10 -ajoneuvoalustan valinnan perustana oli tarve varmistaa ajoneuvojen toimintakyky öljykenttien erittäin vaihtelevissa sääolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina.

”Meneillään olevalla huoltoajoneuvojen uusimisohjelmalla on suuri merkitys koko toiminnallemme ja tuottavuudellemme”, sanoo osastopäällikkö Ewald Stoecke OMV Petromin huolto- ja kunnossapidon liiketoimintayksiköstä.

”Sisu 10×10 alusta tuo kunnossapitotoimintaan mahdollisuuden aivan uuteen liikkuvuuteen, joka puolestaan nostaa olennaisesti toimintojen käyttöastetta”, jatkaa Stoecke korostaen myös autojen yli 25 vuoden pituiseksi suunnitellun elinkaaren alempien huolto- ja ylläpitokustannusten merkitystä.

Ensimmäiset uuden sukupolven kunnossapito- ja huoltoajoneuvot toimitetaan asiakkaalle vuoden 2014 loppupuolella. Projektissa Sisu-alustalle asennettavasta huolto- ja kunnossapitolaitteistoteknologiasta vastaa saksalainen KOLLER Maschinen- und Anlagenbau GmbH. Sisu Auton ja Kollerin yhteistyökumppanina tässä toimitusprojektissa on romanialainen pääurakoitsija SC Upetrom 1 Mai SA, joka vastaa projektin kokonaistoimituksesta loppuasiakkaalle.

kuvat

Sisu Auto ja KOLLER Maschinen- und Anlagenbau GmbH

Lue seuraavaksi