Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisu Auton, Daimlerin ja Vehon yhteistyö syvenee

 ”Sisu siviilikuorma-autojen myynti on johdonmukainen jatko vuonna 2007 aloitetulle yhteistyölle Sisu Auton kanssa. Tuolloin Veho Group osti Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:n – nykyiseltä nimeltään Veho Trucks Service Oy Ab  –  ja laajensi hyötyajoneuvojen huoltoverkostonsa koko maan kattavaksi monen merkin palveluverkostoksi”, Veho Groupin toimitusjohtaja Jan-Martin Börman kertoo.

Tehty päätös liittyy Sisu Auton ja Daimler AG:n välillä solmittuun sopimukseen, joka tähtää laajaan Daimlerin toimittamien komponenttien ja Daimler Trucksin ajoneuvoteknologian käyttöön Sisu siviilikuorma-autoissa teknisten soveltuvuustestien jälkeen.

”Veho Group on toiminut Mercedes-Benz henkilö- ja hyötyajoneuvojen maahantuojana vuodesta 1939 alkaen. Sisu siviilikuorma-autojen markkinointi- ja myyntivastuun siirtyminen Veholle kuvastaa hyviä ja luottamuksellisia suhteita Daimler AG:n, maailman johtavan kuorma-autovalmistajan kanssa ”, Börman jatkaa.

Veho Hyötyajoneuvot tuo maahan, markkinoi ja myy Daimler-konserniin kuuluvia Mercedes-Benz ja Fuso Canter hyötyajoneuvoja sekä Setra linja-autoja.

Sisu kuorma-autot on suunniteltu erityisesti vaativiin käyttöolosuhteisiin ja Sisu on markkinajohtaja ja edelläkävijä 4-ja 5-akselisten ajoneuvojen segmenteissä.

”Tuotevalikoimamme laajenee edelleen ja Veho vahvistaa asemaansa markkinoilla etenkin raskaiden kuorma-autojen myyjänä. Olemme viime vuosina investoineet yli 50 miljoonaa euroa palveluverkostomme kehittämiseen. Sisu-myynti sopii hyvin täydentämään laajan verkostomme asiakaslähtöistä kokonaispalvelua. Sisu-myynti ja markkinointi käynnistyy syksyn 2010 aikana ja tavoitteenamme on 200 – 400 Sisu kuorma-auton vuosimyynti”, Veho Hyötyajoneuvojen johtaja Juha Ruotsalainen summaa.

Veho Hyötyajoneuvoilla on koko maan käsittävä ammattitaitoinen myyntiverkosto ja sen tarjonta laajenee edelleen nyt solmitun yhteistyösopimuksen perusteella maan monipuolisimmaksi hyöty­ajoneuvoasiakkaita palvelevaksi ketjuksi. ”Tämä merkitsee asiakaspalvelun tehostumista, sillä Sisu kuorma-autojen myynti ja huolto voidaan taas hoitaa saman katon alta”, lisää Sisu Auton toimitusjohtaja Olof Elenius.

Sisu Auto ja Daimler aiesopimukseen komponenttitoimituksista

”Mercedes-Benz -teknologian käyttöönotto tulee nostamaan Sisu-tuotteet aivan uudelle tasolle”, sanoo Elenius. Näin meillä on jatkuvasti käytettävissä maailman suurimman kuorma-autovalmistajan Daimler Trucksin ajanmukaisin tekniikka, jonka avulla voimme varmistaa tuotteidemme taloudellisuuden ja vastaavuuden muuttuviin lainsäädännön haasteisiin, Elenius sanoo.

”Kehitettävä uusi automallisto tulee kattamaan kaikki Sisun nykyiset ajotehtävät, pääpainon ollessa vaativan käytön moniakselisissa ajoneuvoissa. Yhdistettynä Sisun tunnetusti vahvaan runkorakenteeseen ja akselistoihin pystymme tuomaan markkinoille ominaisuuksiltaan todella kilpailukykyisen uuden kuorma-automalliston kaikkein vaativimpiin ajotehtäviin”, Elenius korostaa.

Uuden malliston suunnittelu, tuotekehitys ja testaus ovat käynnissä. Mallisto tullaan esittelemään ja myynti aloittamaan tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Asiakastoimitukset käynnistyvät alkuvuodesta 2011.

JK

Lue seuraavaksi