Uutiset

Kuljetuskalusto

Pääkirjoitus: Siirryttiin ammattipätevyyden aikaan

Ari Perttilä

Toimituspäällikkö, kuljetusala
Konepörssi / Ammattiautot

Ammattikuljettajien osaamistason kasvattamiseen tähtäävä direktiivi yhdessä lakeineen saatettiin voimaan jo viime vuosikymmenellä. Pitkähköstä siirtymäajasta huolimatta kiire oli kuitenkin yllättää koulutettavat, joten kuluva vuosi on ollut kiireistä aikaa varsinkin kouluttajille ja koulutusrekisteriä ylläpitävälle Trafille. Arvioiden mukaan jatkokoulutusvaatimus koskettaa Suomessa vajaata 100 000 kuljettajaa, joista valtaosa on koulutuksensa suorittanut, hyvin moni vasta tämän vuoden aikana.

Tässä kohdin ei ole lainkaan tarpeetonta muistuttaa, että nyt on mainio hetki pohtia myös tulevia koulutuksia. Myönnetyt ammattipätevyydet ovat voimassa viisi vuotta, joten kaikilla koulutetuilla kuljettajilla on menossa uusi jakso, jonka aikana on suoritettava jälleen viisi koulutuspäivää.

Koulutuksesta keskusteltaessa puhe on kääntynyt monesti laatuun. Valitettavan moni koulutettu kuljettaja on kertonut päivistä, joiden anti on ollut löyhä, suorastaan olematon. Räikeimmissä tapauksissa ei ole edes vaadittu läsnäoloa oppitunnilla, ilmoittautuminen sentään on pitänyt tehdä henkilökohtaisesti.

Suomessa on lukematon joukko kouluttajia, joiden takaa löytyy suunnaton määrä asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä koulutuspäiviä. Ja kouluttajat ovat enemmän kuin halukkaita uusien päivien rakentamiseen. Siksi jokaisen koulutusta hankkivan kannattaakin etsiä tarpeitaan vastaava koulutus, joka on valitettavasti hiukan sitä halvinta kalliimpi. Etsimällä pakollisen koulutuksen sijaan koulutusmahdollisuuksia, saattaa kokea positiivisia yllätyksiä.

Se hyvä ja halpa kun eivät löydy samasta paketista – vielä tälläkään kertaa.

Lue seuraavaksi