Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian Isot viitoset Power Truck Show’ssa

Scania esittelee Power Truck Show:ssa kalustoa tutulla paikallaan ”Hevosenkengässä”, Power Palacea vastapäätä.  Esillä on muun muassa neljä 5-akselista 76 tonnin yhdistelmämassoille tarkoitettua veturia, jotka kaikki edustavat hieman poikkeuksellista lähestymistapaa 76-tonnisten yhdistelmien kokoonpanoissa. Mielenkiintoa herättävien ”Isojen viitosten” ohella nähtävänä on eri suoritealoille tehtyjä työkaluja aina legendaarisista kuningaskoneista todelliseen talousihmeeseen.

”Isot viitoset”

Pohjoisesta Suomesta paikalle on saatu 5-akselinen puutavara-auto, joka vetää perässään 4-akselista perävaunua. 5-akseliseen veturiin saadaan puun pituudesta riippuen mahtumaan jopa kolme nippua, millä saadaan maksimoitua kuormat kaikissa olosuhteissa. Mukana on lisäksi 5-akselinen säiliöauto polttoaineiden jakelukuljetuksiin. 4-akselisen perävaunun kanssa yhdistelmän kokonaismassa on VAK-kuljetuksissa 68 tonnia, mutta kiilatapeilla kiinnitetyn päällirakenteen vaihtamisen jälkeen auto voi toimia 76-tonnisen yhdistelmän veturina. Tilavuudeltaan 33 kuutiometrin säiliöillä varustettu veturi on myös poikkeuksellisen tehokas jakeluauto esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, missä 12 metrin pituusraja estää yhdistelmällä liikkumisen.

Nähtävänä on myös poikkeuksellisen kokoinen ja vaikuttava sorakasettiyhdistelmä. Peräti 30 kuution lavalla varustettu 5-akselinen auto yhdessä 4-akselisen vaunun kanssa kuljettaa Etelä-Suomessa muun muassa hiiltä ja asfalttia. Paikalla on myös rakennuselementtien kuljetukseen varustettu auto, jossa vetoauto on 5-akselinen perävaunun ollessa 4-akselinen. Kaikki edellä mainitut ”Isot viitoset” on varustettu Scanian V8-moottoreilla.

Toimivia työkaluja kaikenlaisiin tarpeisiin

Osastolla on nähtävänä myös 730-hevosvoimaisella V8-moottorilla varustettu hakeyhdistelmän veturi. Auto on varustettu avattavalla katolla, nousevalla seinällä ja puoliketjulla. Muita Scanian uudella Euro 6 V8-moottoreilla varustettuja autoja edustavat telivetoinen R 580 -lavetinveturi sekä trippeliakselilla varustettu 4-akselinen R 520 ADR-yhdistelmän veturi. Paikalla on myös todelliseksi talousihmeeksi osoittautunut Scania G 410. Jakeluliikenteen perustyökaluksi tarkoitettu 3-akselinen auto on varustettu kokosivuaukeavalla rahtikorilla ja perälautanostimella. Scania G 410 -puoliperävaunuyhdistelmä on osoittautunut taloudelliseksi saksalaisten ja ranskalaisten kuorma-autolehtien testeissä, joissa se alitti reilusti kaikki aiemmin mitatut kulutuslukemat – kaikki kuorma-automerkit ja aiemmat päästönormit mukaan lukien.

Palvelujen merkitys kasvaa

Scania osastolla on kattavasti esillä myös Scanian asiakkailleen tarjoamat palvelut. Tietoa niin huolto- ja korjauspalveluista sekä -sopimuksista kuin vaikkapa rahoitus- ja koulutuspalveluista on tarjolla runsaasti. Osastolla olevassa messuvaunussa on myynnissä erilaisia Scania-tuotteita, joista löytyy mukavaa kotiin viemistä niin aikuisille kuin lapsillekin.

Lue seuraavaksi