Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialta parannettua toimintavarmuutta ja käytettävyyttä

Scanian jatkuvien parannusten filosofian mukaisesti yhtiö esittelee useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka lisäävät toimintavarmuutta ja käytettävyyttä. Kuorma-autojen käytettävyyttä parantavien ominaisuuksien ja toimintojen kehittäminen parantaa suoraan Scanian asiakkaiden kokonaiskäyttötaloutta.

Kuorma-autoihin kohdistuvat polttoainevarkaudet ovat merkittävä ongelma monella alueella ja monelle kuljetusyritykselle. Varastettu polttoaine aiheuttaa kustannuksia jo itsessään. Suurempi ongelma on kuitenkin se, että kuorma-auto voi joutua odottamaan useita tunteja ennen kuin kuljetusta päästään jatkamaan.

”Autojen pitäminen jatkuvassa toimintakunnossa on kuljetusalalla nykyään erittäin tärkeää”, sanoo Scanian kuorma-autotoimintojen varatoimitusjohtaja Alexander Vlaskamp. ”Polttoainevarkauden hälyttimen ja muiden kehittämiemme älykkäiden etäyhteyspalvelujen avulla asiakkaamme voivat hallinnoida kuorma-autojaan helpommin ja lisätä niiden käytettävyyttä.”

Scanian uusi hälytysjärjestelmä toimii paikallisesti ja lähettää lisäksi tekstiviesti- ja sähköposti-ilmoituksia ajoneuvojen hallintajärjestelmän kautta, jos asiakkaalla on käytössään Scanian Kontrollipaketti. Kun hälytysjärjestelmä kytketään päälle, se valvoo polttoainetasoa jopa 65 tunnin ajan, kunhan kuorma-auton akun pääkytkin on päällä. Jos polttoainetaso laskee nopeasti 4-8 prosenttia (tankin koosta riippuen), hälytyssireeni laukeaa.

”Jos joku peukaloi ajoneuvoa, käyttäjä saa hälytyksen ja polttoainevarkauden seuraukset voidaan välttää tai niitä voidaan ainakin lieventää”, Vlaskamp toteaa. ”Asiakkaamme saavat järjestelystä mielenrauhaa, koska järjestelmä auttaa välttämään odottamattomia käyttökatkoksia”.

Vahinkojen välttäminen lastauksen aikana

Scania esittelee parannetun kuormankäsittelytekniikan vaihtokorikuorma-autoille, jotka käsittelevät kontteja tai muita vaihdettavia päällirakenteita. Kun korin alla olevaa kuorma-autoa nostetaan tai lasketaan ilmajousituksen avulla, on äärimmäisen tärkeää, että liikettä tapahtuu vain pystysuunnassa. Näin kuorma-auto on helpompi pitää oikealla paikalla, ja purkamisen aikaisen vaakasuoran liikkeen tukijaloille aiheuttamia vaurioita voidaan vähentää.

Tämä on erityisen tärkeää ohjaavalla tukiakselilla varustetuille kuorma-autoille, koska ne liikkuvat eri tavalla tukiakselin ilmapaljejärjestelmän vuoksi. Scania on poistanut tämän riskin ottamalla käyttöön uuden ominaisuuden, joka vapauttaa tukiakselin jarrut automaattisesti. Kun pyörät voivat pyöriä vapaasti, tukiakselista ei pääse siirtymään voimia, jotka voisivat siirtää kuorma-auton pois halutulta paikalta.

Yhdistetty päällirakenne tehostaa hallintaa

Scanian huippuluokan BCI:tä (Bodybuilder Communication Interface, päällirakentajan tietoliikenneliittymä) voidaan nyt käyttää myös päällirakenteeseen liittyvien toimintojen mittaukseen ja valvontaan. Liittymä kerää kuorma-auton antureista tietoja esimerkiksi painosta, lämpötilasta ja hälytyksistä.

Tiedot lähetetään sisäänrakennetun Scania C300 Communicatorin kautta asiakkaan FMS-järjestelmään (jos asiakkaalla on käytössä Scanian Kontrollipaketti-palvelu). Näin kaikki ajoneuvon ja päällirakenteen tärkeät tiedot sijaitsevat yhdessä helppokäyttöisessä paikassa. Samalla myös valvontatietojen hyödyntämiseen tarvittava alkuinvestointi pienenee.

”Etäyhteydellä kytketty päällirakenne lisää kuljetusyrityksen hallintamahdollisuuksia”, sanoo Alexander Vlaskamp. ”Erikoislasteja, kuten pakasteita, voidaan valvoa ja dokumentoida koko kuljetuksen ajan. Näin voidaan varmistaa, että lasteja käsitellään oikein kuljetusketjun joka vaiheessa.”

Lue lisää: Scanialta uutta rivimoottoreihin

Lue seuraavaksi