Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialle ilmastotunneli Södertäljeen

Scanian testausta Södertäljessä

Scania on ottanut käyttöön Euroopan nykyaikaisimman ilmastotunnelin, jossa voidaan simuloida hyvin erilaisia keliolosuhteita. Södertäljessä sijaitsevaan tekniseen keskukseen tehty 400 miljoonan kruunun investoinnin avulla varmistetaan Scania linja- ja kuorma-autojen tuotekehityksen kustannustehokkuus ja korkea taso myös tulevaisuudessa.

Uuden ilmastotuulitunnelin avulla Scania voi testata ajoneuvojensa ominaisuuksia myös äärimmäisissä olosuhteissa poistumatta kotipaikaltaan Södertäljestä. Tämän ansiosta ajoneuvojen tuotekehitys on sekä edullisempaa, että nopeampaa, koska aikaa vievät ja eri puolilla maailmaa tehdyt kenttäkokeet voidaan tehdä omassa tuotekehityskeskuksessa. Kontrolloitujen olosuhteiden ansiosta testejä voidaan tarvittaessa toistaa ja tuotekehityksen kannalta kriittiset testit voidaan tehdä tarkoin määritellyissä olosuhteissa..

”Tämän ainutlaatuisen ilmastotunnelin ansiosta voimme edelleen parantaa ajoneuvojemme polttoainetaloutta ja vähentää pakokaasupäästöjä”, kiittelee Scanian tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Harald Ludanek.

Uudessa keskuksessa voidaan simuloida lämpötilan vaihteluita -35 ja 50 asteen välillä. Lämpötilan ohella ilmankosteutta voidaan säätää 5 ja 95 prosentin välillä. Räätälöidyillä ilmakanavilla ja lumitykeillä voidaan taasen synnyttää erilaisia lumiolosuhteita. Lumisateesta voidaan helposti siirtyä vesisateeseen, jonka vaikutusta voidaan tehostaa esimerkiksi erilaisilla pisaroilla. Auton pintaan suihkutettavien UV-kemikaalien avulla voidaan seurata pisaroiden kulkua esimerkiksi ohjaamon pinnalla. Samalla voidaan myös seurata esimerkiksi jään muodostusta ja ohjaamon likaantumista eri keliolosuhteissa.

Lue seuraavaksi