Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania-verkosto kasvoi Rajamäelle

Scania haluaa vahvistaa asemaansa Uudenmaan talousalueella uuden merkkikorjaamon avulla. Rajamäellä sijaitsee nyt Scania-merkkikorjaamo, joka toimii myös monimerkkikorjaamona. Perävaunujakaan ei uudessa pisteessä kaihdeta. 

Scania Suomi Oy:n 20. oma korjaamo ja samalla verkoston 26. toimipiste aloitti toimintansa Nurmijärven Ketunpesässä syyskuun alussa, kun aiemmin Simeon Services Oy -nimellä tunnettu korjaamo siirtyi Scania-lipun alle.

”Jatkamme tässä pääosin entisen henkilökunnan voimin, tällä hetkellä meillä on yhdeksän asentajaa sekä neljä toimihenkilöä”, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Veli Kynsijärvi uuden ilmeen saaneessa asiakaspalvelutilassa.

Kynsijärven mukaan Ketunpesässä vuodesta 2006 toimineeseen korjaamoon on kertynyt runsaasti monimerkkiosaamista sekä säiliö- ja perävaunualan asiantuntemusta, jota halutaan edelleen vahvistaa ja tarjota enenevissä määrin niin olemassa oleville kuin uusillekin asiakkaille.

”Simeonin oman kaluston kunnossapidon ohella olemme koko ajan toimineet myös palveluita ulosmyyvänä kaupallisena korjaamona. Meidät tunnetaan alueellamme osaavana monimerkkikorjaamona ja asemasta halutaan pitää kiinni myös jatkossa”, vakuuttaa Kynsijärvi, jonka mukaan Ketunpesässä toimitaan jatkossakin monimerkkiperiaatteella. Asiakaskunnan kerrotaan ottaneen uuden korjaamon omakseen varsin nopeasti.

Kohta kymmenen vuoden ikään yltäneet tilat Ketunpesässä ovat mitoituksen ja laitekannan puolesta iskukunnossa. Uuden omistajan myötä ulkoista ilmettä on raikastettu ja samalla toimintaan on tuotu Scanian kansainvälisesti tunnustettuja toimintamalleja, joilla halutaan helpottaa niin asentajien kuin työnjohtajienkin arkea.

”Scanian hyödyntämien järjestelmien ansiosta olemme onnistuneet tehostamaan toimintaamme jo näinkin nopealla aikajänteellä. Globaali talo tarjoaa toimintaan valmiit konseptit, joita voimme viilata omien tarpeiden ja näkemyksiemme mukaan”, kiittelee Kynsijärvi samalla korjaamon tiloja esitellen. 

Nyt maaliskuussa käytössä on kolme läpiajettavaa väylää, huhtikuussa käyttöön saadaan neljäs huoltokuilu, joka sijaitsee erillään muusta tilasta. Kynsijärven mukaan erillisen tilan vahvuutena on soveltuvuus ADR-kaluston huoltoihin ja korjauksiin.

Kynsijärven mukaan kuljetusyrittäjät haluavat yhdestä pisteestä aiempaa enemmän palveluita, joilla vähennetään huolloista ja korjauksista johtuvien seisokkien määrää. Alustan lisäksi Nurmijärven korjaamolla hoidetaan kuntoon myös päällirakenteet ja perävaunut.

”Koko putki puskurista puskuriin voidaan huoltaa, korjata ja katsastaa yhdellä kertaa. Sopimuskumppanimme avulla voimme tarjota myös säiliötarkastukset tästä samasta pisteestä”, jatkaa Kynsijärvi.

Tietotekniikka ei ole onnistunut syrjäyttämään helppolukuisia tauluja korjaamon seiniltä. Veli Kynsijärven mukaan taulun avulla on helppo hallinnoida työkuormaa. ”Muun muassa taulusta nähtävän varaosien esikeräilyn tila on tärkeä tieto työnjohtajille”, kertoo Kynsijärvi taulun eduista. 

Kattavaa palvelua tarjoava korjaamo tarvitsee myös laajan varaosavaraston ja Kynsijärven mukaan Nurmijärven toimipisteen varaosavarastolla on eletty pienimuotoista murroskautta. Scania-merkkikorjaamon myötä myös merkkivaraosien määrä kasvoi huomattavasti aiemmasta, sillä merkkiorganisaatioon kuuluvassa toimipisteessä on oltava tietty nimikkeistö.

”Scanian varaosalogistiikka on erittäin pitkälle kehitettyä, sillä järjestelmä seuraa varastosaldoja tehden täydennykset automaattisesti myynnin mukaan. Järjestelmä seuraa myös varaston kiertonopeutta, jolloin heikosti kiertävät osat palautetaan keskusvarastolle”, kertoo Kynsijärvi hyvin itsenäisesti toimivasta varastonhallinnasta. 

Monimerkkikorjaamossa tarvitaan osia myös muihin merkkeihin ja Kynsijärven mukaan Nurmijärvellä on oma erillinen varasto näitä osia varten. Globaalissa maailmassa iso osa komponenteista on kuitenkin merkkiriippumattomia, jolloin Scania Vehicle Related Services nousee tärkeään asemaan.

”Scania Vehicle Related Services pitää sisällään muun muassa Parts-segmentin, jonka avulla voimme tarjota asiakkaille juuri muiden merkkien sekä perävaunujen komponentteja”, kertoo Kynsijärvi, joka luonnehtii Ketunpesää erittäin kattavaksi raskaan liikenteen palvelupisteeksi.

”Scanian ja Kiitosimeon Oy:n ohella samassa kiinteistössä toimii myös katsastuspalveluita tarjoava Citykatsastus sekä lounasravintola Punapippuri. Pesupalveluiden tarjoamista jatkaa Simeon ja pihasta löytyvät myös Nesteen ja Teboilin D-pisteet”, valottaa asiakaspalvelupäällikkö. 

Nurmijärven Scania-korjaamolle on kertynyt huomattava määrä säiliö- ja päällirakennealan erikoisosaamista, jota tarjotaan enenevissä määrin myös ulkopuolisille asiakkaille. ”Voimme tarjota asiakkaalle kaikki palvelut yhden oven takaa”, kertoo Veli Kynsijärvi toimipisteen vahvuuksista.

Korjaamolla työskentelee yhdeksän asentajaa ja neljä toimihenkilöä. Pentti Kekki vastaa vuosien kokemuksella varaosamyynnistä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi