Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania uudistaa mallejaan kiivaalla tahdilla

Suomen kuorma-automyynnissä Scania pysyy vahvassa asemassa. Ensirekisteröityjen Scanioiden kappalemääräinen kasvu on ollut nopeaa viime vuoden alkuun verrattuna. Vuoden 2017 viiden ensimmäisen kuukauden rekisteröintilukemat osoittavat Scanian kasvattaneen myös markkinaosuuttaan. Merkki lanseeraa samaan aikaan

Pitkä rivi uusia Scanioita oli esillä Laukaan toimipisteessä Jyväskylän kuljetusmessujen aikaan.

uusia tuotteita ja palveluja. Scania Suomi esitteli töihin valmiita autoja Jyväskylän Kuljetusmessujen aikaan Leppäveden toimipisteessä Laukaalla. Myös itse Jyväskylän messujen sisä- ja ulkoalueella Scania oli vahvasti näkyvillä. Scanian osaston kilpailu herätti kiinnostusta. Huputettu kilpailukohde paljastui uudistetuksi V8 -moottoriksi. Scania haluaa pysyä edelläkävijänä.

Scania kuorma-autojen rekisteröintilukemat alkuvuoden 2017 aikana kertovat selvää sanomaa. Tuttu raskas R-sarja ja myös uuden sukupolven -malliston maantiekuljetuksen R– ja S-mallit myyvät hyvin. Tämän vuoden lopulla esiteltävät uuden sukupolven moniakselimallit herättävät markkinoilla etukäteen kiinnostusta. Scanian edustajien mukaan erinomaiset asiakaspalautteet jo lanseeratuista uuden sukupolven Scanioista herättävät luottamusta koko organisaatiossa.

Scanian uuden sukupolven G-sarja ja käyttäjäkoulutusta

Scanian poistuvan mallisarjan autoja oli Jyväskylässä viimeistä kertaa kuljetusmessuilla esillä. Tehtaalta ei anneta julkisuuteen tietoa vanhan mallisarjan valmistuksen lopettamisajankohdasta. Uuden sukupolven Scaniat ovat myynnissä, moniakseliversioiden osalta myynti alkaa lomakauden jälkeen. Scania esitteli ennen lomaa uuden sukupolven G-sarjansa ratkaisuja. Scanian G-sarjaa saa 9- ja 13-litran moottoreilla tehoalueella 280 – 500 hevosvoimaa. Kaikkien dieselmoottoreiden EURO 6 -päästötaso alittuu käyttäen pelkästään SCR-tekniikkaa. Scanian uudet moottorit pystyvät käyttämään HVO- eli biopohjaista dieselpolttoainetta. Uuden G-sarjan ajoneuvojen lisäksi Scanialla panostetaan kuljettajaan ja palveluun. Uudella G-sarjalla ajavalle luvataan viiden prosentin polttoainesäästö. Säästöä syntyy parannetusta moottoritekniikasta ja auton rullaamisesta. Ajoneuvo opastaa kuljettajaa rullaamaan. Scanialta kerrotaan, että uudet mallit vaativat asiakkailta perehtymistä autojen ominaisuuksiin. Perehdytystä Scania tarjoaa esimerkiksi kuljetusmessujen yhteydessä lanseeratulla Scanian kuljettajakoulutuksella. Sähköisiä yhteydenpitovälineitä hyödyntävä valmennustuote on Scania Optimise Lite. Koulutusohjelman aloituspäivä on hyväksytty direktiivikoulutuspäiväksi. Koulutustapahtuma minimoi kuljetusyrityksen toiminnan häiriintymistä. Koulutustapahtumien ajopäiviä ajoitetaan perjantaille ja lauantaille. Ajoneuvo, kuljettaja, palvelu -kolminaisuudella haetaan kuljetusyrittäjälle säästöä ja tehokkuutta.

Tehdastakuu käyttöön valmiille tuotteille

Scania Suomi palvelee asiakasta asentamalla tehdastakuulla varusteet suomalaisen asiakkaan tarpeisiin. Raskaiden käyttötehtävien Scanioihin on saatavilla Seinäjoen

Laukaalta saa Scaniaan täydellisen puutavaravarustuksen tehdastakuulla.

Scanialla asennettu nouseva kakkosakseli 2 + 2 -tyyppiseen neliakseliautoon tehdastakuulla. Laukaan Scania pystyy tarjoamaan tehdastakuuvaihtoehdon maansiirto- ja puutavara-autojen varusteluun. Tarjolla on Scaniaa varten suunnitellut apurungot näihin tehtäviin. Maansiirtoautoihin on mahdollista saada myös valmis hydrauliikka kippi- ja kaatoakselivarustuksella. Puutavara-autoihin voi valita koko päällirakenteen pankkoineen ja sermeineen. Näillä vaihtoehdoilla voidaan palvella asiakasta yhdestä huolto- ja korjauspisteestä.

Scania uudistaa moottoreita

Scanian legendaarinen V8 moottori uudistuu. Tärkeä yksityiskohta on päästörajojen alitus pelkästään SCR-tekniikkaa käyttäen myös V-moottorilla. Lisäksi pientä siirtoa vaativien työtehtävien moottorilämpötilojen ylläpitoon on moottoriuudistuksessa kehitetty ratkaisu 520 hevosvoiman versioon. Moottorin vähäisen kuormituksen tilassa päästöjen kannalta tarpeeksi korkea käyntilämpötila saavutetaan käyttämällä Miller-nokka-akselia. Normaalista poikkeava nokka-akseli pystyy vähentämään ilman läpivirtausta sylintereissä imuilman ajoituksella. Toisaalta parannettu jäähdytyskanavisto Scanian V8:n moottorilohkossa tietää pidempää toimintavarmuutta ja parantunutta polttoainetaloutta. Uudistetut V8 moottorit ovat jo nyt tilattavissa 520, 580 ja uuden 650 hevosvoiman teholuokissa. Scania Suomen Jyväskylän Kuljetusmessujen kilpailuarvoituksen ratkaisu oli siis uudistettu V8 EURO 6 -moottori, jossa käytetään pelkkää SCR-järjestelmää.

Verkossa

www.scania.fi

Scanian koulutuksista tietoa: www.scania.com/fi/fi/optimiselite

Lue seuraavaksi