Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania on valmistanut yli 100 000 älykästä kuorma-autoa

Scania toimitti joulukuussa 100 000:nnen aktivoidulla tiedonsiirtojärjestelmällä varustetun kuorma-auton. Tiedonsiirtovalmiuden ansiosta sekä omistaja että Scanian korjaamot saavat jatkuvasti tietoa ajoneuvon suorituskyvystä. Toiminto on vakiovaruste useimmilla Euroopan markkinoilla ja joillakin suurilla markkina-alueilla Aasiassa ja Afrikassa. Tiedonsiirtoyksiköllä varustettuja kuorma-autoja on valmistettu vuodesta 2011 lähtien. Sveitsiläiselle Emil Egger AG -kuljetusyhtiölle toimitettiin 100 000. tiedonsiirtotoiminnolla varustettu Scania.

”Tiedonsiirtojärjestelmän hyödyntäminen on nyt päässyt kunnolla vauhtiin”, kertoo Scania Connected Services and Solutions -vastaava Mattias Lundholm tyytyväisenä. Palveluita on ollut saatavana parin vuoden ajan ja olemme nyt saavuttaneet kehityksen kannalta kriittisen massan. Nykyään runsaat 90 prosenttia tarjouksen saaneista asiakkaista aktivoi tiedonsiirtoliitynnän. Tavoitteemme, 100 prosenttia, on ehdottomasti saavutettavissa.

Kaikki edellä mainituilla markkina-alueilla toimivat Scania-asiakkaat voivat yhdistää ajoneuvonsa omaan kuljetusliikkeeseensä sekä Scania-korjaamoihin maksuttomalla peruspaketilla. Ylivoimaisesti eniten käytetyt palvelut ovat Remote Diagnostics eli etädiagnosointi ja Driver Coaching eli kuljettajavalmennus. Asiakkaan pyynnöstä Scania-korjaamo voi lukea useiden käytettävyyden ja käyttötalouden kannalta tärkeiden parametrien arvot ja lukemien perusteella parantaa kuorma-auton käyttöastetta ja käyttötaloutta.

”Myös Driver Coaching eli kuljettajavalmennus on tärkeä työkalu, jolla kestävyyteen perustuen voimme parantaa sekä asiakkaidemme tulosta että liikenneturvallisuutta”, painottaa Mattias Lundholm ja jatkaa: ”Valmentamalla kuljettajia, seuraamalla kulutusta ja ajoneuvojen käsittelyä päivittäisessä työssä voimme saavuttaa tuloksia, jotka parantavat kannattavuutta ja vähentävät resurssien käyttöä”.

Peruspaketin lisäksi Scania tarjoaa useita erilaisia palveluja, jotka hyödyntävät tiedonsiirtoa joko kokonaan tai osittain. Esimerkkeinä mainittakoon kuljetusliikkeen tietokoneissa näkyvät jatkuvasti päivittyvät sijaintitiedot ja täysin automatisoitu ajopiirturin ajoaikatietojen lataus.

”Meillä on erittäin hyviä kokemuksia Scanian tiedonsiirtojärjestelmien tarjoamista mahdollisuuksista”, kertoo Michael Egger, Emil Egger AG. ”Ne täydentävät hyvin kuljetusliikkeemme muita tukijärjestelmiä ja mahdollistavat seisokkien vähentymisen ja käyttökustannusten alenemisen. Tiedonsiirtovalmiudella varustetut ajoneuvot ovat tehokkaampia. Koska meillä on toimipaikkoja koko Sveitsin alueella ja ajamme lisäksi paljon kaukoliikennettä, olisi typerää olla hyödyntämättä näitä mahdollisuuksia”, jatkaa Egger.

Lue seuraavaksi