Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania kuumana – hakee maailmanennätystä

Savonlinja tempaisee Suomen täyttäessä sata vuotta. Savonlinjan saunabussi ajaa sadassa tunnissa Suomen päästä päähän – ja pitää kiukaan kuumana. Sadan tunnin aikana saunan käyttöaste pyritään pitämään tapissa, sillä viikonlopun aikana haetaan myös ”mobiilisaunomisen” maailmanennätystä.

Savonlinjan erikoisvalmisteinen, huippumoderni saunabussi starttaa keskiviikkona 7.6. Hangosta. Seuraavien päivien aikana luvassa ovat mm. Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Iisalmi, Oulu ja Rovaniemi, joissa kussakin on suunniteltu erilaisia tapahtumia.

Savonlinjan liiketoimintajohtaja Harri Leskisen mukaan saunabussitempaus alkoi hahmottua, kun yrityksessä ryhdyttiin miettimään, miten bussiyhtiö voisi osoittaa kunnioitusta satavuotiaalle Suomelle.

”Tien päällä oleva sauna sopi siihen kuvaan aika luontevasti”, Leskinen toteaa.

Matkan varrelta otetaan kyytiin saunojaryhmiä, jotka edustavat Suomea vuonna 2017. Lauteille istutetaan erilaisia vaikuttajapersoonia, kaupunkien johtoa, elinkeinoelämän edustajia, opiskelijoita, urheilijoita – sekä saunavuoronsa valtakunnallisen kilpailun kautta varmistaneita kansalaisia.

Saunavuoroilla viihtyvyydestä vastaavat suurelle yleisölle tuttu saunamajuri Ville Haapasalo ja saunamajuritar Helena Riihitupa. Kerrallaan saunaan mahtuu neljä ihmistä.

Pitkää ja kuumaa saunareissua pääsee seuraamaan myös kotisohvilta, sillä osoitteessa www.pitkakuumasauna.fi on nähtävissä mm. livekuvaa bussista, bussin sijainti kartalla, saunan lämpötila, kertyneet kilometrit ja reittiohjelma.

”Väitämme hyvällä syyllä, että kyseessä on Suomen juhlavuoden kuumottavin tapahtuma”, toteaa Leskinen, joka on jo päässyt testaamaan saunabussin puukiukaan tuomia maukkaita löylyjä.

”Ehdottomasti parhaita saunoja, mitä vastaan on tullut”, Leskinen kehaisee.

Mukana kiertueella Kiho, Nokian Renkaat, RFSU, Scania ja monet muut.

Lue seuraavaksi