Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania ja Siemens kehittävät sähköautoja

Scania sähköauto pantografilla

Scania ja Siemens ovat aloittaneet yhteistyön, jonka kauaskantoisena tavoitteena on tuoda markkinoille Siemensin sähkötekniikalla varustetut kuorma-autot. Scania on jo pidemmän aikaa tutkinut mahdollisuuksia, joilla kuorma- ja linja-autojen voimalinjat voitaisiin sähköistää. Siemens sitä vastoin on työskennellyt aktiivisesti sähkönsiirron parissa. Nyt nämä toimijat ovat yhdistäneet voimansa tavoitteenaan tuoda kaupallisille markkinoille sähkökäyttöinen kuorma-auto, joka saa käyttövoiman kaistan yläpuolisista ajolangoista.

”Yhteistyön perusteella uskon, että voimme aloittaa laajamittaisen testaus- ja esittelytoiminnan varsin nopeasti. Sähkökäytön avulla on mahdollista saavuttaa huomattavia polttoainesäästöjä sekä päästötason alennuksia”, summaa Scanian myynti- ja markkinointijohtaja Henrik Henriksson. Scanialla uskotaan, että yhteistyön tuloksena sähkökäyttöiset kuorma-autot yhdessä sähköisten teiden kanssa otetaan ensimmäisenä käyttöön juuri Ruotsissa.

Scania on aktiivisesti pyrkinyt alentamaan raskaiden maantiekuljetusten ympäristövaikutuksia kehittämällä niin sähkötekniikkaa kuin hybridiajoneuvojakin. Akkuteknologian verkkainen kehittyminen voidaan ohittaa esimerkiksi ajolangoista virtaa ottavalla pantografilla tai ajoradasta sähkön saavalla induktiotekniikalla. Yksi mahdollinen sähköautojen testitaival sijaitsee Pohjois-Ruotsissa, missä kymmenet 90-tonniset malmiautot ajavat säännöllistä reittiliikennettä kaivoksen ja ratapihan välillä.

Lue seuraavaksi