Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania ja Navistar yhteistyöhön kaivosajoneuvoissa

Scania ja amerikkalainen Navistar selvittävät mahdollisuuksia toimittaa yhteistyössä ajoneuvoja ja jälkimarkkinointipalveluita kanadalaisille kaivosyhtiöille. Kumppanukset suunnittelevat järjestävänsä valikoiduille toimijoille mahdollisuuden koekäyttää pientä määrää Scania kaivoskuorma-autoja.

Yhteistyö tarkoittaa, että Scanian laaja osaaminen ja kokemus kustannustehokkaiden ajoneuvojen ja palveluiden toimittamisesta kaivosteollisuudelle tuodaan Navistar International Trucks -jälleenmyyjä- ja huoltoverkoston käyttöön. Kansainvälisessä kaivosteollisuudessa toimivien asiakkaiden käyttöön tarjotaan ensiluokkainen valikoima kuorma-autoja raskaisiin kuljetuksiin, tavanomaisiin tavarakuljetuksiin, polttoaine- ja vesitoimituksiin sekä henkilökuljetuksiin.

Scanialla on tarjota koeteltu valikoima suorituskykyisiä kuorma-autoja niihin kuuluvine huoltoratkaisuine. Yli 10 000 Scanian raskasta kuorma-autoa on päivittäin käytössä kaivoksissa esimerkiksi Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

”Scania-kuorma-autolla ja -huoltopalveluilla sekä Navistarin vankalla International Trucks -myynti- ja huoltoverkostolla on mahdollisuus tarjota ensiluokkainen kokonaisuus myös kanadalaisille kaivosyhtiöille”, sanoo Scanian varapääjohtaja Alexander Vlaskamp.

“Kaivosteollisuuden tarpeet ovat muutoksessa. Yhtiöt haluavat kestävämpiä ratkaisuja tehdäkseen käytön joustavammaksi käyttämällä ajoneuvoja, joita on helposti saatavilla, ja joilla on alhaiset käyttökustannukset. Scania kumppaninamme voimme nopeasti laajentaa tarjontaamme tällä ainutlaatuisella markkinasegmentillä käsittämään kattavat ja vahvat ratkaisut”, sanoo Persio Liboa, Navistarin varapääjohtaja.

Osapuolet hakevat kanadalaisilta viranomaisilta tarvittavat hyväksynnät, jotta Scania-kuorma-autoja voidaan toimittaa maahan.

Scanian ja Navistarin yhteistyö perustuu vuonna 2016 julkistettuun ja jatkuvasti kehittyvään allianssiin Traton Se:n ja Navistarin välillä.

Lue myös: Scania AXL, itseohjautuva kuorma-auto ilman ohjaamoa

 

 

 

Lue seuraavaksi