Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania esitteli uuden kuorma-automalliston

Kymmenen vuoden kehitystyön ja yli 2 miljardin euron panostuksen tuloksena Scania esitteli eilen 23.8. uuden kuorma-automalliston. Uuden malliston myötä Scanian asiakaslupaus on, että asiakas voi aina, toimialasta ja sovelluksesta riippumatta, suorittaa tehtävänsä kestävimmällä ja taloudellisimmalla tavalla.

”Tämä on kiistatta Scanian 125 toimintavuoden suurin panostus”, Scanian toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Henrik Henriksson sanoi eilen Pariisissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa. ”Minä ja kaikki työntekijämme esittelemme todella ylpeinä tuotteet ja palvelut, jotka nostavat Scanian markkinaosuudet uusille tasoille ja toimivat toimintamme tukipilareina pitkälle seuraavaan vuosikymmeneen.”

Mallistoon tulee kaikkiaan 24 ohjaamoversiota, joista nyt esitellään kahdeksan.

”Tänään emme ainoastaan julkista uutta kuorma-automallistoa, vaan ainutlaatuisen, kekseliään, kestävistä ratkaisuista, tuotteista ja palveluista koostuvan rakennussarjan, jollaisen vain Scania voi toimittaa – ja tämän uskallan sanoa suoraan. Keskitymme vakaasti päätehtäväämme: antamaan asiakkaillemme työkalut, joilla nämä voivat toimia kannattavasti sillä ainoalla alalla, jolla todella on merkitystä heille.

Kymmenen vuoden kehityksen tulos

Scanian uusi kuorma-automallisto on kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se edustaa raskaan kuorma-autokaluston uutta teknistä kehitystä. 

Uusien kuorma-autojen tuotanto käynnistyy syyskuussa Scanian kokoonpanotehtaalla Södertäljessä. Aluksi keskitytään kaukoliikenteeseen tarkoitettuihin ajoneuvoihin ja palveluihin, mutta muita vaihtoehtoja lisätään jatkuvasti sitä mukaa, kun lisää tehtaita muutetaan uusien mallien tuotantoa varten.

Ohjaamon ulkomuodot on suunniteltu aerodynamiikan ehdoilla.

”Tämän esittelyn takana on valtava määrä insinööri- ja kehitystyötä”, Henrik Henriksson toteaa. ”Uudet ohjaamot ovat tietysti näkyvin muutos, mutta todellinen innovaatio on siinä, että esittelemme uutta tekniikkaa, uusia palveluja ja tietoa, joka auttaa asiakkaitamme saamaan kokonaiskuvan sekä kuluistaan että tuotoistaan. Tavoitteemme on, että asiakkaamme voivat saada kestävää tuottavuutta kuljetustehtävästä ja työskentelyolosuhteista riippumatta. Asiakkaidemme ajoneuvot toimivat aina suuremman yhteyden osana; Scania tukee tätä osallisuutta laadulla, käytettävyydellä sekä laajalla valikoimalla fyysisiä ja kytkettyjä palveluja. Uusi tuote- ja palveluvalikoimamme antaa ”premium”-käsitteelle uuden merkityksen alallamme.”

Entistä pienempi polttoaineen kulutus

Entistäkin kehittyneempien voimalinjojen ja aerodynaamisten ratkaisujen ansiosta Scanian uusi kuorma-autosukupolvi kuluttaa keskimäärin viisi prosenttia vähemmän polttoainetta.

Ohjaamojen sisäkorkeudet ovat kasvaneet ohjaamosta riippuen 10-16 cm. 

Scania esittelee uuden mallistonsa vaiheittain, eri asiakasryhmiin keskittyen tarkan suunnitelman mukaan. Esittelyt jatkuvat Euroopassa tapahtuvan ensimmäisen lanseerauksen jälkeen yhä laajemmalle asiakaspiirille tarkoitetuilla malleilla päättyen Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla tapahtuvaan samanaikaiseen lanseeraukseen runsaan puolentoista vuoden kuluttua. Scanian esittelemien parannusten joukossa merkittävimpiä on mm. parannettujen voimalinjojen ja kehittyneen aerodynamiikan tuoma viisi prosenttia pienempi dieselpolttoaineen kulutus.

Tavoitteena on, että vähintään 40 000 asiakasta ja potentiaalista asiakasta saavat koeajaa uusia ajoneuvoja esittelyjen yhteydessä ja että heille esitellään Scanian koko palveluvalikoima kestävyyden optimoinnista rahoitukseen, vakuutuksiin ja huoltoon. Muita kanavia ovat online-viestintä, tiedotusvälineet ja Scanian yli sadassa maassa toimivat noin 1 700 jälleenmyyjää. 

Päivitämme Konepörssin Facebook sivuille tuntumaa uudesta Scaniasta loppuviikon aikana.

Moottoririntamalla uutta on se, että kaikki 13 litraiset ovat ilman EGR:ää, ja että 490 hevosvoimainen versio korvautuu 500 hevosvoimaisella. V8 moottorit säilyvät ennallaan.

Lue seuraavaksi