Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania arvostetun 1000 Point Testin voittaja

Scanian uuden sukupolven kuorma-autot valtasivat ykköspaikan 1000 Point Testissä jo toisena vuotena peräkkäin.

”Tämä tiukka testi todistaa jälleen kerran, että polttoaineenkulutus on näissä uuden sukupolven kuorma-autoissa erinomaisella tasolla ja niissä on monia muita houkuttelevia ominaisuuksia, jotka erottavat Scanian kilpailijoista”, Scanian kuorma-autotoimintojen päällikkö Alexander Vlaskamp sanoo. ”Euroopassa on nyt esitelty kattava valikoima uuden sukupolven kuorma-autoja, ja ne on otettu innostuneesti vastaan.”

Tämän vuoden testi keskittyi autoihin, joissa on keskikokoinen ohjaamo ja teho 450 hv. Scanian R 450 -mallia vastaan asetettiin Mercedes Actros 1845 ja Volvo FH 460.

1000 Point Testissä kansainvälinen joukko kuorma-autotoimittajia pisteyttää autot subjektiivisesti, ja nämä arviot yhdistetään objektiivisiin mittaustuloksiin. Testi suoritetaan 180 kilometrin pituisella reitillä Lounais-Saksassa. 1000 Point Test toteutetaan usean ison eurooppalaisen alan lehden yhteistyönä. Sen järjestää saksalainen ETM Verlag, jonka julkaisuja ovat muun muassa Lastauto Omnibus ja Fernfahrer.

Uusi Pulse & Glide -toiminto ja alamäkinopeussäädin sekä päivitetty ennakoiva vakionopeussäädin ovat parantaneet Scanian jo ennestään erinomaista polttoainetaloutta. P & G -toiminto auttaa maksimoimaan rullausmatkat. Näin ajoneuvon liike-energia saadaan entistä paremmin hyödynnettyä mäkisillä teillä.

”Uuden ominaisuuden ansiosta polttoaineen kulutus vähenee, ja se myös siivitti Scanian 1000 Point Testin selväksi voittajaksi. Scania osoittautui myös nopeimmaksi kuorma-autoksi kaikissa vertailuissa”, Scanialta kerrotaan. Testeissä mitattiin muun muassa kiihtyvyyttä, matkanopeutta moottoritiellä ja ajoa ylämäessä. Scanian uuden sukupolven kuorma-auto loisti ohjaamo-, voimansiirtolinja-, polttoaineenkulutus- ja hyötykuormakategorioissa. Scanian kokonaispistemäärä vuoden 2018 1000 Point Testissä oli 954,5 pistettä. Seuraavaksi tuli Mercedes 943,2 pisteellä, ja Volvon pistemäärä oli 941,9.

Lue seuraavaksi