Uutiset

Kuljetuskalusto

RL-TRANS on bulk-kuljetusten edelläkävijä

Bulk-logistiikkaan erikoistunut logistiikkayritys RL – TRANS on toiminut yli 60 vuoden ajan, mutta ei ole jäänyt paikalleen. Kansainvälisyys, verkostoituminen ja turvallisuus ovat ydinsanoja, joiden avulla yhtiö on kiihdyttänyt kasvua jatkuvalla 15-20 % vuosivauhdilla. 

RL-TRANS ei ole kuljetusalalla eilisen teeren poika. Yhtiö perustettiin vuonna 1955 ja tänä päivänä se on yksi Pohjoismaiden suurimpia bulk-logistiikkaan erikoistuneista logistiikkayrityksiä.

”Tarjoamme asiakkaillemme laadukasta ja osaavaa logistista palvelua koko Euroopan laajuisesti”, Market Manager Andreas Lindedahlkertoo.

RL-TRANS on perheomisteinen yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä hieman yli 150 työntekijää kuivatuotteiden irtokuljetusten, nestemäisten kaasutuotteiden kuljetusten ja logistiikan lisäarvopalveluiden parissa. Yhtiö on erikoistunut ns. bulk-logistiikkaan eli irtotuotteiden kuljetukseen, mutta kysyntää on yhä enenevässä määrin myös lisäarvopalveluihin, kuten logistiikan ulkoistamiseen ja suunnitteluun.

”Emme hoida pelkästään kuljetuksia paikasta a paikkaan b, vaan voimme olla hyvin sisällä myös asiakkaan logistisissa prosesseissa”.

Kansainvälistyvät tavaravirrat

Kansainvälistyminen on ollut jo pitkään yhtiön strategiana.

”Päätimme panostaa kasvuun ja kansainväliseen logistiikkaan, sillä näimme, että yritysten tavaravirrat ovat yhä kansainvälisempiä. 2000-luvun alkupuolella olimme vielä kotimainen kuljetusyritys kymmenellä yksiköllä. Tänä päivänä operoimme yli 200 yksiköllä kansainvälisesti. Se kertoo kasvuvauhdistamme, joka on ollut 15-20 % vuosittain. Se on vaatinut jatkuvasti paljon investointeja, mutta kantaa nyt hedelmää”.

RL-TRANS toimiikin tänä päivänä koko Euroopan laajuisesti. Kansainvälinen logistiikka edellyttää, että meillä on myös hyvä logistinen yhteistyökumppanien verkosto Euroopassa sekä erinomainen digitalisaation taso.

Yhtiö on rakentanut myös oman terminaalin Kristiinankaupunkiin.

”Suomeen tulee teollisuuden tarvitsemia jauhemaisia raaka-aineita yhä kauempaa jotka ovat pakatussa muodossa. Voimme varastoida tuotteet asiakkaan puolesta, purkaa pakattu tavara irtotavaraksi ja kuljettaa ne asiakkaalle siiloautoilla. Asiakas ei tällöin tarvitse tuotteille omaa varastoa, varastokalustoa ja henkilöstöä, joka käsittelee pakatut tuotteet. Näin asiakkaan prosesseista jää pois turhia työvaiheita ja käsittelykustannuksia”.

Ja vaikka RL-TRANS kuljettaakin bulkkituotteita, eivät logistiset ratkaisut ole bulkkia. Missiomme on, että optimoimme asiakkaiden logistiset prosessit ja toteutamme asiakkaan lähtökohdista ja tarpeista rakennettuja ratkaisuja.

Turvallisuus ja ympäristöystävällisyys päivän sanoja

Yhtiössä tehdään joka päivä työtä myös turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden eteen. Koulutamme kuljettajamme turvallisuusajatteluun ja optimoimme reitit niin, että minimoidaan tyhjät kilometrit. Kun maailmalla kulkee päivittäin 200 yksikköä, on palapelin palasten loksahdettava kohdilleen joka päivä.

 www.rltrans.fi

Lue seuraavaksi