Uutiset

Kuljetuskalusto

RL-Trans kohti vihreämpää huomista Iveco S-Way LNG -autoilla

Iveco S-Way

Artikkelikuva: ”Kaasukäyttöiset kuorma-autot ovat vapautettuja MAUT-tieverosta tällä hetkellä. Säästöt voivat olla merkittäviä, jopa 20-25 tuhatta euroa autoa kohden vuodessa”, kertoo Andreas Lindedahl, RL-Trans.


Oy RL-Trans Ab tarjoaa korkealaatuisia palveluja ja erityistä puhtautta vaativien rae- ja jauhemaisten irtotuotteiden bulk-kuljetuksia, sekä nesteytettyjen kaasujen säiliökuljetuksia.

Yrityksen perusti vuonna 1955 Rafael Lindedahl. Tänä päivänä Oy RL-Trans Ab:n omistaa Lindedahlin perhe; Mikael, Matts, Ulf, Andreas, Mathias ja Jennica.

Pääkonttori sijaitsee Lapväärtissä, toimipisteitä on Vuosaaressa, Virossa, Saksassa, Puolassa ja Slovakiassa. RL-Trans tarjoaa korkealaatuista bulk-logistiikkaa koko Euroopan alueella yli 250 yksikön voimin, ja liikevaihdosta 60 prosenttia tuleekin kansainvälisestä logistiikasta. Asiakkaita yrityksellä on yli 400.

RL-Transin kalusto on eri markkina-alueiden vaatimusten mukaan räätälöityä: Keski-Euroopan 40–44-tonnisista puoliperävaunuyhdistelmistä Suomen 76-tonnisiin täysperävaunuyhdistelmiin.

Iveco edelläkävijä kaasukäyttöisissä kuorma-autoissa

Oy RL-Trans Ab:n kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintaprosessin loppusuoralla oli kolmen eri merkin tuotteita.

”Mielestämme Iveco on ollut selvä edelläkävijä kaasukäyttöisissä kuorma-autoissa, joten meillä oli vahva luottamus tuotteeseen”, Iveco-valintaa perustelee Anreas Lindedahl, RL-Transin myynti- ja markkinointijohtaja.

”Ajettavuus, kantavuus, ketteryys ja korkea varustetaso vakuuttivat meidät. Kuten myös se, että autot ovat erittäin hiljaisia. Yhä enemmän tulee rajoituksia melutasoihin muun muassa kaupungeissa, ja Iveco on osoittautunut erittäin hiljaiseksi. Myös kuljettajien työympäristön kannalta tämä on selvä parannus”, hän kertoo.

”Varustelujen jälkeen uudet Iveco S-Way:mme ovat olleet käytössämme muutaman kuukauden ja tähän asti olemme olleet erittäin tyytyväisiä, myös kuljettajat ovat antaneet positiivista palautetta.”

Kohti pienempää hiilijalanjälkeä

”Strategiamme mukaan olemme sitoutuneet pienentämään hiilijalanjälkemme. Se onnistuu tällä hetkellä parhaiten kaasukäyttöisillä autoilla, jotka voivat myös käyttää biokaasua. Pitkällä tähtäimellä toimimme EU:n Fit for 55:n mukaan, joka tarkoittaa päästöjen pienentäminen 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Meidän täytyy siirtyä asteittain yhä pienipäästöisempiin teknologioihin ja ratkaisuihin”, kertoo Andreas Lindedahl.

”LNG-autoilla voimme osoittaa asiakkaillemme, että tarjoamme heille yhä enemmän vihreitä logistisia ratkaisuja. Perinteisesti markkinoilla on ollut muutamia yksittäisiä mittareita käytössä, kuten hinta ja laatu, kun yritykset hankkivat logistisia palveluja markkinoilta. Nyt ja tulevaisuudessa ympäristöseikat ja -mittarit ovat yhä tärkeämpi osa hankintojen päätöksentekoa. Asiakkaat arvostavat, kun investoimme yhä pienipäästöisempiin teknologioihin, joten imago ja kilpailukyky paranevat selvästi. Myös kuljettajat arvostavat Ivecon ominaisuuksia.”

”LNG-Ivecoiden myötä haluamme osoittaa olevamme yritys, joka tarjoaa tehokkaita, kestäviä ratkaisuja ja palveluja, ja otamme ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa päätöksenteossamme. Meillä on esimerkiksi oma sisäinen Smart Bulk -ohjelma. Se on RL-Transin kilpailu ja taloudellisen ajon ohjelma, joka on aloitteemme olla kestävämpi yritys. Se parantaa samalla liikenneturvallisuuttamme, sekä pienentää hiilijalanjälkeämme. Tätä vaativat myös asiakkaamme, jotka seuraavat edistymistämme. Taloudellinen ajotyyli on sekä turvallista että vastuullista. Kaikki RL-Transissa työskentelevät ovat sitoutuneet samoihin tavoitteisiin ja kestävään kehitykseen”, vakuuttaa Andreas.

RL-Trans johtoryhmä
RL-Transin johtoryhmä Iveco S-Way LNG -auton edustalla.

Kovassa kasvussa

”Olemme menestyneet korkealaatuisten palveluiden ja osaavan henkilökunnan ansiosta. Olemme myös osoittaneet, että konseptimme on erittäin tehokas ja toimii mahdollisimman korkealla toimitusvarmuudella. Tämän ansiosta olemme kasvaneet näinkin paljon.”

Vielä vuonna 2000 RL-Trans oli puhtaasti kotimainen kuljetusyritys kahdeksalla kuivabulk-autolla. Liikevaihto oli silloin 2 M€, nyt yli 20 vuotta myöhemmin yhtiö on kehittynyt yhdeksi alan johtavaksi toimijaksi yli 250 kuljetusyksiköllä ja 40 M€ liikevaihdolla.

”Tarpeeksi iso kapasiteetti on edellytys tänä päivänä logistiikan maailmassa. Mutta vaikka olemme jo suhteellisen iso toimija, olemme erittäin ketterä ja joustava yritys, joka pystyy räätälöimään asiakaskohtaisia logistisia palveluja ja ratkaisuja. Meillä on tietysti myös useampi sertifioitu laatujärjestelmä: ISO 9001, ISO 14001, SQAS, GMP+”, kertoo Andreas.

Kasvu jatkuu

Laadukkailla, joustavilla, luotettavilla ja kilpailukykyisillä asiakkaiden mukaan räätälöidyillä palvelukonsepteilla RL-Trans on saavuttanut asiakkaiden luottamuksen ja kasvattanut markkinaosuutta. Yhtiöllä on esimerkiksi oma bulk-terminaali ja varasto, missä voidaan varastoida asiakkaiden pakattuja tuotteita ja siirtää niitä irtotavarana bulk-autoihin loppuasiakkaille jakelua varten.

”Yrityksemme voimakas kehitys jatkuu tulevaisuudessakin. Tarjoamme myös yhä enemmän bulk-logistiikan lisäarvopalveluja. Jatkamme myös panostuksemme digitalisointiin kiihtyvällä vauhdilla. 5–10 vuoden päästä olemme entistä vahvempi ja suurempi bulk-logistiikkaan erikoistunut yritys, joka tarjoaa palvelujaan yhä kestävimmillä logistisilla ratkaisuilla.”

”Iso kysymysmerkki on tämänhetkinen kasvava kuljettajapula, varsinkin tulevaisuudessa tämä on yhä isompi ongelma. Meillä on ollut proaktiivinen lähestymistapa ongelmaan jo monta vuotta. Luotettavan ja vahvan toimijan, vahvan brändin ja modernin kaluston ansiosta RL-Trans on haluttu työnantaja kansainvälisillä markkinoilla”, päättää Andreas Lindedahl.Lue seuraavaksi