Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin sähköiset tavoitteet

Renault Trucks on esitellyt uudet sähköisen liikenteen tavoitteensa. E-Tech-ratkaisu tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaista tukea. Yritys on jo vuosien ajan laajentanut sähkökuorma-autojen valikoimaansa, mikä näkyy myös myyntiluvuissa. Vuonna 2021 Renault Trucks toimitti 249 sähkökuorma-autoa ja sai 613 uutta tilausta.

Renault Trucks tehostaa nyt strategiaansa ja asettaa tavoitteet entistä korkeammalle. Valmistaja arvioi, että vuoteen 2030 mennessä 50 prosenttia myydyistä ajoneuvoista ovat sähkökäyttöisiä ja vuoteen 2040 mennessä 100 prosenttia myydyistä ajoneuvoista ovat hiilineutraaleja.

Tukeakseen näitä tavoitteita Renault Trucks siirtyy uuteen aikakauteen ja edistää kuljetusyritysten pyrkimyksiä kohti hiilineutraaliutta. Tämän uuden tarjonnan nimi on E-Tech, ja sen painopisteenä on kokonaisvaltainen tuki asiakkaille. E-Tech-mallit tulevat korvaamaan sähkökuorma-autojen nykyisen Z.E.-malliston.


Renault Trucks on oikea kumppani hiilivapaan toiminnan saavuttamiseksi

Renault Trucksin E-Tech-tarjonta sisältää suorituskykyisiä sähkökuorma-autoja ja kattavat tukipalvelut asiakkaiden energiasiirtymään, aina kuorma-auton hankinnasta sen toiminnan valvomiseen.

Tämä kokonaisvaltainen tuki on jaettu neljään vaiheeseen:

  1. Aloitusvaiheessa Renault Trucks auttaa asiakkaita laatimaan suunnitelman hiilestä irtautumiseen sekä analysoimaan ja määrittämään tarpeensa. Valmistaja hyödyntää osaamistaan ja tuntemustaan markkinoilla olevista ratkaisuista sekä asiakkaidensa liiketoiminnan rajoitteista.

  2. Toisessa vaiheessa Renault Trucks analysoi yksityiskohtaisesti asiakkaan toiminnot, mukaan lukien kaluston, reitit ja toimipisteiden sähköinfrastruktuurin. Tässä käytetään apuna simulaatiotyökaluja, jotka tukevat asiakkaita päätöksenteossa ja mahdollistavat toimintojen seurannan. Käytössä on muun muassa simulaattorit hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja toimintasäteen selvittämiseksi. Tämän vaiheen jälkeen Renault Trucks antaa asiakkaalle yksityiskohtaisen suosituksen, joka sisältää käyttöönottoaikataulun ja arvion CO2-päästöjen vähenemisestä tulevina vuosina.

  3. Seuraavassa vaiheessa Renault Trucks ottaa suunnitteluvastuun hiilestä irtautumisesta ja laatii uuden sähköajoneuvojen ekosysteemin yhdessä asiakkaan kanssa. Ratkaisu sisältää rahoituksen, jossa huomioidaan mahdolliset tuet, kuorma-auton sekä varusteiden ja päällirakenteen määrityksen ja kokoonpanon, paikan päällä olevat latauspisteet, huoltosopimukset jne. Tässä vaiheessa Renault Trucks toimittaa asiakkaalle sähkökuorma-auton, jotta sitä voidaan testata todellisissa käyttöolosuhteissa.

  4. Viimeisessä vaiheessa Renault Trucks toimii asiakkaan hiilestä irtautumisen projektipäällikkönä. Tähän sisältyy muun muassa paikallisten latauspisteiden asennus sekä kuljettajien ja kalustopäälliköiden koulutus. Lisäksi Renault Trucks verkostoineen tukee asiakkaita kaluston käytönaikaisessa valvonnassa etäyhteyksien avulla. Tämä tarkoittaa, että valmistaja valvoo latausjärjestelmiä, ajamista ja kulutusta, antaa optimointiehdotuksia ja reittisuosituksia sekä optimoi huoltotoimenpiteet.Kuljetusyritykset tarvitsevat käytännön tukea siirtyessään käyttämään sähkökuorma-autoja. Renault Trucks auttaa yrityksiä irtautumaan hiilestä tarjoamalla tukea, joka perustuu asiantuntemukseen, ennakointiin, läheisyyteen, mielenrauhaan ja nopeuteen.


Renault Trucks lyhyesti

Yli vuosisadan ikäiseen ranskalaiseen kuorma-auto-osaamisen perinteeseen nojaava Renault Trucks toimittaa kuljetusalan ammattilaisille monipuolisia ajoneuvoja (painoluokissa 3,1–60 t) ja palveluita, jotka mukautetaan jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetustoimialoille. Renault Trucks ‑ajoneuvot ovat kestäviä ja luotettavia ja niiden polttoaineenkulutus on pientä, joten ne parantavat tuottavuutta ja helpottavat käyttökustannusten hallintaa. Renault Trucks jakaa ja huoltaa ajoneuvojaan yli 1 500 toimipisteen verkon kautta ympäri maailmaa. Renault Trucks ‑ajoneuvojen suunnittelu ja kokoonpano sekä useimpien osien tuotanto tapahtuu Ranskassa.

Renault Trucks kuuluu Volvo Group ‑konserniin, joka on yksi maailman suurimmista kuorma- ja linja-autojen, maansiirtokoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajista. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja huoltoratkaisuja. Noin 95 000 henkeä työllistävällä Volvo Groupilla on tuotantolaitoksia 19 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella. Vuonna 2021 Volvo Groupin myynti oli 34 miljardia euroa. Volvo Group on pörssiyhtiö, jonka rekisteröity toimipaikka on Ruotsin Göteborgissa. Volvon osakkeet on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq Stockholm).


Lue seuraavaksi