Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks Z.E. -sähköautot kiinnostavat Suomessa

Renault Trucks D Z.E. -sähkökuorma-auto

Renault Trucks on sähköisten kuljetusratkaisujen edelläkävijä. Tarjolla on markkinoiden laajin sataprosenttisesti sähköllä toimiva kuljetuskaluston mallisto, aina 3,1 tonnista 26 tonniin asti. Uusi Renault Trucks Z.E. -sarja kattaa sekä täyssähköiset Master-pakettiautot, että D Z.E. -sähkökuorma-autot. Z.E. Master -pakettiautojen toimitukset Suomeen alkavat vuoden 2020 loppuun mennessä. 

”Koko myynnissä olevaa mallistoa voi tilata myös Suomeen ja kiinnostusta on riittänyt. Varsinkin nyt kesälomien jälkeen tarjouksia on tehty aiempaa enemmän. Täyssähköiset kuljetusratkaisut kiinnostavat nyt selkeästi varsinkin isompia kuljetusliikkeitä ja tietenkin kaupunkijakelun sekä jätepuolen asiakkaita”, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n Renault Trucks -myyntijohtaja Pasi Gerpe kertoo.

Sähkökäyttöinen Master Z.E.
Renault Trucks Master Z.E. -pakettiauto

Sähkökäyttöinen kuljetuskalusto vähentää meluhaittoja ja parantaa ilmanlaatua kaupungeissa.  Renault Trucks sähkökäyttöisten ajoneuvojen Z.E.-malliston pienintä päätä edustaa Master Z.E. pakettiautot. Uudet D- ja D Wide Z.E. -kuorma-autot ovat saatavilla 16–26 tonnin kokonaispainoilla. Z.E. -malliston latausajat ovat lyhyet: Parhaimmillaan täyteen lataus kestää 1–2 tuntia.

Ensimmäinen täysin sähköllä kulkeva sarjatuotettu Renault Trucks D Wide Z.E. jätteenkuljetusauto toimitettiin Urbaserille

Uusi täyssähköinen D-sarjalainen tulee hoitamaan jätehuoltoa paikallisesti päästöttömästi ja hiljaisesti Barcelonan kaupungin alueella. Auto luovutettiin Urbaserille hiljattain Madridissa.

”Tämäntyyppisten kuorma-autojen lisääminen kalustoomme kuvastaa sitoutumistamme kestävään kuljettamiseen. Urbaser on sitoutunut olemaan ympäristöystävällisen teknologian eturintamassa”, sanoo Urbaserin kalustojohtaja Rubén Torrado.

Renault Trucksin Espanjan toimitusjohtaja François Bottinelli korosti Renault Trucksin omistautumista ympäristöympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen kehitystyössä.

”Täyssähköisten kuorma-autojen sarjatuotannon alku ja erityisesti ensimmäisen sataprosenttisen sähköauton toimitus Espanjassa on iso virstanpylväs kaupunkiliikenteen muutoksessa”, Bottinelli sanoo.

Täysin sähköllä toimivan D Wide Z.E. kuorma-auton valmistus sarjatuotantona alkoi vuoden 2020 alussa Ranskan Blainville-sur-Ornen tehtaalla.

Renault Trucksin sähköisen kuljettamisen taustoista vuodesta 2008 tähän päivään

Lue myös: Renault Trucks Master Z.E. – Sähkömestari

Lue seuraavaksi