Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks Suomessa

Volvo Finland toimitusjohtaja Magnus Björklund (vas.), Oy Martom Ab Jani Martikainen, Renault Trucks pääjohtaja Bruno Blin ja Renault Trucks Euroopan johtaja Tarcis Berberat Renault T-520 High kuorma-auton edessä

Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin toivotti suomalaisille hyvää vuotta 2017 Vantaalla vieraillessaan. Hyvästä syystä suomalaiset kuorma-autoilijat voivat toivottaa Bruno Blinille sitä samaa. Renault kuorma-autojen myynti kasvoi Suomessa vuonna 2016 voimakkaasti. Blin toi suorasanaiset terveiset Renault Trucksin pääkonttorista Lyonista Ranskasta: ”Olemme ja pysymme vahvasti Suomessa. Osana Volvo kuorma-autoja Renaultilla on käytössä laaja palvelu- ja huoltoverkosto suomalaisille autoilijoille.”

Renault kuorma-autot menestyivät vuoden 2016 myyntitilastossa Suomessa. Merkin prosentuaalinen myynnin kasvu oli kuorma-autopuolen suurin. Pohjoismaista, Saksan ja Sveitsin markkina-alueista vastaavalle johtajalle Tarcis Berberatille tämä oli mieluista luettavaa. Kasvun moottorina toimi raskaan T-mallin hyvin alkanut myynti. T-mallia ostettiin erityisesti kaksi- ja kolmiakselisena puoliperävaunujen vetäjäksi. Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund isännöi tyytyväisenä vieraitaan tällaisten uutisten kanssa. Volvon Suomessa tehdyt panostukset ovat myös Renault kuorma-autojen käytössä.

Renault Trucks Pohjoismaat, Saksan ja Sveitsin johtaja Tarcis Berberat

”Koko maan kattava verkosto, niin myynnin kuin huollon osalta takaa raskaille Renault kuorma-autoille hienon palvelumahdollisuuden Volvo kuorma-autojen ohella”, totesi Magnus ja sai erittäin tyytyväisen nyökkäyksen Bruno Bliniltä.

Uusia raskaita Renault-malleja

Renault Trucksin korkeimman johdon viesti on selvä. Renault kuorma-autot toimii itsenäisenä merkkinään Suomessa. Kuuluminen Volvo kuorma-autojen konserniin on ranskalaismerkille etu, kuten Suomen verkosto osoittaa. Renault kuorma-autot täydentävät konsernin tuotteita kevyempiin malleihin. Samaan aikaan tarjotaan markkinoillamme raskaimpiin tehtäviin myös Renault kuorma-auto -vaihtoehtoja. Renault Trucks johtoryhmään kuuluva Tarcis Berberat on asettanut merkille vaiheittaiset tavoitteet markkinaosuuden kasvattamiseen. Berberat tuntee Suomea, koska on aiemmin asunut täällä.
Viime vuonna raskaalle kuorma-autopuolelle lanseeratut Renault C- ja K-mallit ovat nyt myös Suomessa myynnissä. Ensimmäiset C-mallin kaupat on jo tehty. Uutuusmallien ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kevään 2017 aikana. Tulevan kevään esittelytilaisuuksissa asiakkaat pääsevät tutustumaan ensin C-malliin. Renaultilta kerrotaan, että K-sarjan kuorma-autot on suunniteltu todella koviin työtehtäviin. Tästä kielii esimerkiksi se, että K-mallin autoissa on aina rautajousitus. Raskaisiin Renaulteihin tulee tarjolle jo tehtaalta valmiit moniakseliset autot.

Jani Martikainen, Oy Martom Ab (vas.) ja Bruno Blin, Renault Trucks pääjohtaja kehuivat Renault T-520 puoliperävaunun vetoautoa

Asiakkaan ääni kuuluville

Kuljetusyrittäjä Jani Martikainen Oy Martom Ab:stä oli kuuntelemassa Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blinin viestiä. Martikainen on ehtinyt vetää uudella kolmiakselisella Renault T520:lla puoliperävaunuja muutaman kuukauden. Janin mukaan auton moottori on jo tuoreeltaan yllättänyt vetokyvyllään. Automiehelle tyypillisesti hän tosin virnistää, ettei voimaa ole koskaan liikaa. Janin kokemuksiin perustuen konsernin yhteiskäytössä olevan robottivaihteiston toiminta on uudessa autossa entistä sujuvampaa. Yrittäjälle tärkeät kulutuslukemat ovat kilpailukykyisiä.
”Samaan menee Renault kolmiakselisena puolikkaan vetäjänä kuin toiset kaksiakselisena”, sanoo Jani kulutuksesta. Renault kuorma-autojen pääjohtaja Bruno Blin kuunteli tyytyväisenä suomalaisen kuljetusyrittäjän kehuja autosta. Pääjohtaja Blinin oli samalla helppo vahvistaa sanomaansa Suomessa pysymisestä yhdessä suomalaisten yrittäjien kanssa.

Ranskalainen Bruno Blin johtaa Renault Trucks kuorma-autojen valmistajaa Lyonissa, Ranskassa

Renault kuorma-autojen kotisivut

Lue seuraavaksi