Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks lanseeraa uudet raskaat sähkökuorma-autot

Renault Trucks T E-Tech

Renault Trucks laajentaa täyssähköisten ajoneuvojen valikoimaansa ja lanseeraa vuodelle 2023 kaksi uutta mallia, joiden kokonaispaino on jopa 44 tonnia – Renault Trucks T E-Tech on suunniteltu aluekuljetuksiin ja Renault Trucks C E-Tech maansiirtokuljetuksiin.

Renault Trucks jatkaa sitoutumistaan tukea asiakkaitaan energiasiirtymässä ja tarjoaa sähkökuorma-autoja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Renault Trucksin valikoimassa on vuodesta 2020 lähtien ollut valikoima täysin sähkökäyttöisiä 3,1–26 tonnin kuorma-autoja, jotka valmistetaan Ranskassa. Vuoden 2023 alussa Renault Trucks tuo markkinoille kaksi uutta mallia, joiden kokonaispaino on jopa 44 tonnia: Renault Trucks T E-Tech on suunniteltu aluekuljetuksiin ja Renault Trucks C E-Tech maansiirtokuljetuksiin.

”Sähköisten versioiden laajentuminen raskaisiin malleihin on erittäin toivottu lisä Suomen markkinoille. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ratkaisut pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin ja juuri niissä segmenteissä missä sähköiset autot ovat parhaimmillaan”, Renault Trucks Suomen myyntijohtaja Pasi Gerpe sanoo.

Laaja valikoima sähkömoottoreita ja ajovoima-akkuja

Nämä Renault Trucksin uudet raskaan sarjan mallit varustetaan kahdella tai kolmella sähkömoottorilla, joiden yhteysteho on enimmillään 490 kW (666 hv). Kuorma-autoissa on myös Optidriver-vaihteisto.

Renault Trucksin T E-Tech- ja C E-Tech -malleissa on 2–6 litiumioniakkua, joiden kapasiteetti on 180–540 kWh. Ajoneuvojen akut voidaan ladata täyteen 9,5 tunnissa vaihtovirralla (jopa 43 kW) tai 2,5 tunnissa tasavirralla (jopa 250 kW). Kuorma-autoilla voidaan ajaa jopa 300 km yhdellä latauksella ja jopa 500 km yhden tunnin välilatauksella (250 kW:n pikalataus).

Renault Trucks C E-Tech
Paikallisesti päästöttömiin vaihtolava- ja maarakennuskuljetuksiin Renault Trucks tarjoaa täyssähköistä C E-Tech -mallia ensi vuodesta alkaen.

Viisi erilaista akselistoratkaisua ja kolme voimanottoa helpottavat päällirakentamista

Renault Trucksin uudet T E-Tech- ja C E-Tech -mallit voidaan varustaa kolmella voimanottotyypillä, joten ne sopivat kaikenlaisia päällirakenteita ja käyttötarkoituksia varten: saatavana on sähköinen voimanotto, sähkömekaaninen voimanotto ja vaihteiston voimanotto.

Näiden uusien sähkökuorma-autojen kokonaismassa on 44 tonnia, ja niitä on saatavana 4×2- ja 6×2-vetoautoina sekä 4×2-, 6×2- ja 8×4-tridem-tasakuorma-autoina.

Renault Trucksin T E-Tech- ja C E-Tech -mallit tulevat myyntiin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, ja ne valmistetaan Renault Trucksin tehtaalla Ranskan Bourg-en-Bressessä.

3,1–44 tonnin täyssähköisten kuorma-autojen valikoiman ja kokonaisvaltaisen asiakastuen myötä Renault Trucks tehostaa strategiaansa ja asettaa tavoitteensa entistä korkeammalle: valmistaja arvioi, että vuoteen 2030 mennessä 50 prosenttia myydyistä ajoneuvoista ovat sähkökäyttöisiä.Lue seuraavaksi