Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks kuorma-autot uudistuvat vuodelle 2019

Renault Trucks esittelee uuden Renault Trucks D- ja D Wide ‑jakeluautojen sekä raskaampien T- ja T-High -mallien vuoden 2019 malliston.

Kaikissa malleissa on uusien Euro 6 Step D -normien mukaiset moottorit, joiden polttoaineen kulutus on aiempaa alhaisempi. Polttoaineen kulutus on Renault Trucksin mukaan laskenut mallista riippuen 3–7 prosenttia.

D- ja D-Wide

Renault Trucks D- ja D Wide ‑mallien moottoreita on päivitetty, ja niissä on nyt uuden sukupolven hiukkassuodatin. DTI 5-, DTI 8- ja DTI 11-moottorit ovat 1.9.2019 voimaan tulevien Euro 6 Step D ‑määräysten mukaisia.

Polttoaineenkulutuksen optimoimiseksi DTI 5- ja DTI 8 ‑moottoreihin on asennettu uudet ohjelmistot. Myös lisävarusteiden valikoima on uudistettu, ja Renault Trucks D- ja D Wide ‑malleissa on uusi öljyn jäähdytysjärjestelmä sekä matalavirtauksinen vesipumppu.

Renault Trucksin viimeaikainen työ Urban Lab 2 ‑konseptiauton parissa on osoittanut, että aerodynamiikan optimointi on eräs tärkeimpiä keinoja, kun erityisesti kaupunkikeskusten alueella ajettavien jakeluautojen polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä pyritään pienentämään.

Ilmanvirtauksen ja samalla myös polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi Renault Trucks D- ja D Wide ‑mallien aerodynamiikka on optimoitu. Vuoden 2019 mallit on varustettu uusilla sivuilmanohjaimilla sekä uudella säädettävällä kattoilmanohjaimella, joka sopii 12 eri säätötason ansiosta kaikenlaisiin korityyppeihin.

T- ja T-High

Vuoden 2019 Renault Trucks T- ja T High ‑mallien DTI 11- ja DTI 13 -moottorit on päivitetty vastaamaan Euro 6 Step D ‑päästövaatimuksia. Moottoreissa on uuden sukupolven hiukkassuodatin, ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmään on lisätty AdBlue-laatua valvova anturi. Aiemmin järjestelmässä ollut seitsemäs suutin on poistettu.

Renault Trucks T 2019 on varustettu uuden sukupolven Optivision-järjestelmällä. Tämä ennakoiva nopeudensäädin, joka optimoi vaihteiden vaihtamisen karttapohjaisesti tien pinnanmuotojen mukaan, tallentaa nyt tiedot suoraan ajoneuvoon. Tämä parantaa käyttömukavuutta, sillä yhteys ei enää katkea edes tunneleissa tai muilla GPS:n katvealueilla. Reittitiedot ovat myös aiempaa tarkempia, joten kuljettajat voivat suunnitella reittinsä paremmin.

Myös Eco-vakionopeudensäätimessä on uusia asetuksia, jotka pienentävät polttoaineenkulutusta.

Valmistajan mukaan näiden parannusten sekä uusien varusteiden ansiosta asiakkaiden polttoaineenkulutus pienenee jopa 3 prosenttia aiempaan sukupolveen verrattuna.

Lue seuraavaksi