Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault T High Sleeper 440.18 – Magnumin mitalla

Suomessa myytävä Renault Trucks -valikoima kasvoi alkuvuodesta tasalattiaisella T High Sleeper-vaihtoehdolla, jolla houkutellaan erityisesti kaukoliikenteen parissa työskenteleviä. Mutta täyttääkö uusi tasalattiavaihtoehto Magnumin jälkeensä jättämän aukon?

Renault Trucks T High on kaukoliikenteen ehdoilla rakennettu ajokki, jossa on kiinnitetty huomiota kuljettajan viihtyvyyteen erityisesti lepoaikojen viettoa ajatellen. Korkealla sijaitsevasta lattiasta johtuen portaikossa on moottoritunnelimalliin verrattuna yksi askelma enemmän. 

Kohta kaksi vuotta sitten esitellyn uuden Renault Trucks -malliston kirkkaimpana tähtenä oli T-sarjan tasalattiainen vaihtoehto, joka ei alkujaan kuulunut Suomen maahantuontiohjelmaan. Nyttemmin suomalaismaahantuoja on kuitenkin päättänyt laventaa mallistoaan vaihtoehdolla, jolla pyritään kosiskelemaan erityisesti kaukoliikenteen parissa työskenteleviä. Täysi seisomakorkeus yhdessä tasaisen lattian kanssa ovat vahvuuksia ajotehtävissä, joissa ohjaamo toimii työpisteen ohella myös olohuoneena ja makuukammarina. 

Renault Trucks T High Sleeper on malli, jolla pyritään myös täyttämään liki legendaarisen maineen saaneen Magnumin jättämä aukko. Vuonna 1990 Renault AE:na maailmalle esitelty ja myöhemmin Magnumiksi ristitty tasalattiainen kaukoliikenneajokki hätkähdytti tavanomaisesta poikenneella ohjaamoratkaisulla. Alustasta erilleen nostettu ohjaamo yhdessä tavanomaista edemmäs sijoitetun etuakselin kanssa ovat tämän liki neljännesvuosisadan ajan markkinoilla olleen ajokin tunnusmerkkejä. Tasalattiainen ohjaamo vuonna 1990 oli ominaisuus, jota ei oikein osattu edes toivoa käyttäjien taholla. Sittemmin maailma on muuttunut ja tasalattiaisuuden glamourista on tullut osa kaukoliikenteen kuljettajien arkea.

Tämän päivän Renault Trucks T-mallisto koostuu kaksi- ja kolmiakselisista rekanvetäjistä sekä tasakuorma-autoista. Tasalattiaohjaamon ohella valikoimaan kuuluvat Suomessa jo aiemmin myynnissä olleet 200 millin moottoritunnelilla varustetut ohjaamot lyhyenä ja pitkänä sekä myös korotettuna vaihtoehtona. Suosituimmaksi vaihtoehdoksi on noussut korotetulla katolla varustettu Sleeper Cab -makuuohjaamo, joka sekin tarjoaa moottoritunnelin päällä vajaan kahden metrin sisäkorkeuden. 

T-malliston voimalinjaan valmistaja tarjoaa 11- ja 13-litraisia konsernimoottoreita useina eri tehovaihtoehtoina. Tasalattiavaihtoehdossa moottorivalikoima on hiukan kapeampi, tarjolla on ainoastaan 13-litraisen DTI 13 -myllyn 440-, 480- ja 520-hevosvoimaiset vaihtoehdot. Vaihteistoksi tarjotaan ensisijaisesti automatisoitua Optidriver-askia, joskin vaihtoehtona on myös perinteinen manuaalivaihteisto sellaista kaipaavalle. Akseliperäisen taka-akselin jousitus hoidetaan aina ilmalla, eteen on valittavissa jo paraabeli- tai ilmajousitus.

Valikoiman kirjosta, tai toisaalta kirjon rajallisuudesta johtuen T-sarjalainen on vahvimmillaan rekanveturina tai ulkomaanajossa. Kaikkein raskaimpiin ajotehtäviin ei päästä käsiksi, koska voimalinjassa on vain yksi vetävä akseli eikä vaihtoehtojen joukosta löydy neliakselista alustaa. Lähihistoriassa Renault sai jalansijaa muun muassa kotimaan säiliöliikenteessä, missä suositaan nykyisellään neliakselista vetäjää. Kyllähän VTA sellaisen varmasti tekisi, mutta kustannusrakenteesta johtuen taitaisivat asiakkaat päätyä siinä kohtaa samasta konttorista myytävään neliakseliseen ruotsalaisvalmisteeseen.

Ulkoisesta ilmeestä tuttu kulmikas muotokieli jatkuu myös sisällä ohjaamossa, missä varsinkin kojelaudan toteutuksessa on hyödynnetty enemmän viivoitinta kuin harppia. Lopputulos on kuitenkin varsin käteen sopiva, sillä kytkimet ja hallintalaitteet ovat kaikki kuljettajan käsien ulottuvilla. 13-litrainen moottori herää henkiin virta-avainta kääntämällä, joten 440 hevosta ovat valmiina pikitien laukkaan.

Automatisoitua Optidriver-vaihteistoa hallitaan ohjauspylvään viiksen avulla. Kiertokauluksella valitaan vapaan ja D-asennon välillä, toisella kauluksella valitaan peruutusvaihde tai ryömintätila. Nyt lähdetään edessä siintävälle pikitielle, jolloin D on oikea asento. Kojelaudan napilla aktivoitava mäkilähtöavustin pitää ajokin paikoillaan myös vastamäkeen lähdettäessä ja sähköinen käsijarru vapautuu automaattisesti vääntömomentin vaikutuksesta, kunhan ovet ovat kiinni. Kaasu pohjaan, täältä tullaan!

Reilun 38 tonnin kokonaismassaan kuormattu ranskalainen kerää vauhtia tasaisen varmalla otteella automatiikan suoriutuessa vaihtamistapahtumista nykytyylin mukaisesti. Tavoitellun marssivauhdin saavuttamisen myötä on aika syventyä vakionopeudensäätimen saloihin. Ensimmäiseksi on kierrettävä kojelaudan rullasta sopiva kohta. Samalla kytkimellä hallitaan nimittäin vakionopeudensäädintä ja sen lisävarusteena hankittavaa aktiivista veljeä sekä nopeudenrajoitinta.

Helppoutta ja turvallisuutta peräänkuuluttava kuljettaja valitsee luonnollisesti ACC:n, jolloin automatiikka huolehtii riittävän välimatkan säilyttämisestä edellä ajaviin. Keulassa oleva tutka mittaa etäisyyttä edellä ajaviin autoihin ja pitää etäisyyden asetetun aikarajan puitteissa. Kuljettaja voi valita etäisyyden kolmesta eri vaihtoehdosta ja ainakin parin päivän käytön perusteella tuo pisin, 4-5 sekunnin ikkuna vaikuttaa sopivalta. Liian lyhyt välimatka tekee menosta nimittäin pumppaavaa.

Polttoainepisaroiden pihistämiseksi pyritään etsimään alati uusia ratkaisuja, joista Renaultin leirissä Optiroll-nimeä kantava rullaustoiminto lukeutuu jo nykyautojen perusvarusteluun. Ainakin tässä, vajaat tuhat kilometriä ajetussa autossa Optiroll aktivoitui hyvinkin herkästi, mikä on maantieajossa pelkästään positiivinen seikka. Koeajon perusteella tämä yksilö heitti vapaalle myös risteyksissä ja varsinkin liikenneympyröissä, mikä synnytti tunteen hallitsemattomasta menosta.

Lähtökohtaisesti Optiroll-rullaustoiminto aktivoituu aina vaihteiston automaattiasennolla ajettaessa, vaikka vakionopeudensäädin ei olisi aktivoituna. Valikoiden kautta rullausominaisuuden saa toki kytkettyä pois toiminnasta. Vaihteiston manuaalitilassa rullausta ei sen sijaan hyödynnetä.

Maastontuntevaa vakionopeudensäädintä ei löydy ainakaan vielä Renaultin hinnastosta, joskin kuljettaja voi valita etenemistavan kolmesta eri vaihtoehdosta. Polttoainetaloutta painottava kuljettaja sallii suuret nopeudenvaihtelut niin ylämäkeen punnerrettaessa kuin alamäkeä laskettaessakin. Toisena ääripäänä on asetus, joka pyrkii orjallisesti pitämään marssinopeuden asetettuna. Silloin kaasutetaan alamäkeen ja jarrutetaan ylämäkeen.

Työpäivän kääntyessä iltaan on aika siirtyä vuorokausilevolle, minkä vietolle meillä uusi ohjaamomalli tarjoaa varsin mukavat eväät. Täysin tasainen lattia helpottaa liikkumista ohjaamossa, jonka sisäkorkeudeksi kerrotaan 213 senttiä.

Kojelaudan kulmikkaan muotoilun ansiosta työpaikalta on helppo siirtyä yksiön muihin tiloihin. Tukevalta tuntuvan vuoteen alta löytyy sähköisellä lukituksella varustettu 40-litrainen jääkaappi. Moottoritunnelilla varustetuissa vaihtoehdoissa jääkaapin koko on 24 litraa. Vuoteen alta löytyy myös reilusti säilytystilaa, johon on osittain pääsy myös auton ulkopuolelta. 

T High Sleeper -ohjaamossa on lähtökohtaisesti aina kaksi vuodetta, mutta ylävuoteesta syntyy tarvittaessa kätevää säilytystilaa taittamalla osa pohjasta. 

T High -ohjaamoon päätyvä asiakas saa samalla myös perusvarustelua täydellisemmän kattauksen, sillä tasalattiaisessa ohjaamossa on aina Comfort ajo -paketti, joka pitää sisällään muun muassa ohjaamon nelipisteilmajousituksen, tuulilasin sähköisen aurinkoverhon, kolmiportaisen ohjauspyörän säädön. Tasalattiaisen ohjaamon vakiovarusteisiin kuuluu myös parempi valaistuspaketti, ylävuode ja sähköinen ohjaamon kippaus.

Kannettava tietokone tai taulutietokone kuuluu nykyisellään kansalaisten vakiovarusteisiin, joita käytetään niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Renaultin ohjaamon pöytätila tarjoaa alustan tietoteknisille laitteille, joskaan kiinteä matkustajan istuin ei tarjoa parasta mahdollista ergonomiaa. Valinnaisvarusteiden joukosta löytyvä kääntyvä istuin tuo avun tähän kohtaan.

Tasalattiaisen ohjaamon voi tilata myös Maxispace Cab -varustelulla, jolloin ylävuoteen paikalla on kaappitilaa. Varustelun yhteydessä alakertaan tuodaan takaseinälle käännettävä pöytä toimistotöitä ja ruokailua varten. Tämä varustepaketti on tosin saatavilla ainoastaan kaksiakseliseen rekanveturiin.

Peilit tuntuvat alkuun suurikokoisilta, mutta taustapeilin ja laajakulmapeilin välissä olevan suuren tilan ansiosta katvealue on saatu suhteellisen pieneksi.

Markkinoilta väistynyt Renault Magnum oli varsinkin markkinoille tullessaan premium-luokan tuote, joka ainakin Suomessa sai nauttia käyttäjien ja kanssa-autoilijoiden arvostuksesta. Sen ajamisessa oli jotakin massasta poikkeavaa. Nyt samalta tuotantolinjalta valmistuvat T-sarjan ajokit ovat ympäristöystävällisiä ja tarjoavat samalla sekä hyvää polttoainetaloutta että mukavaa matkantekoa, joskin Magnumin kaltaista hohdokkuutta autoon saadaan vain lukemalla tauon aikana vanhoja Magnumin koeajoja.

Renault Trucks T High Sleeper on ominaisuuksiensa puolesta pätevä vaihtoehto moneen tehtävään, varsinkin ajettavuuden osalta ranskalaistuote yllättää positiivisesti. Ohjaamo on varsin äänetön ja eleetön, joten se tarjoaa mukavaa menoa kaikissa oloissa. Myös kentältä kantautuneet tiedot polttoainetaloudesta ovat positiivisia, mikä on laskun maksajan kannalta olennainen tieto. Kuljetusyrittäjän silmissä myös maanlaajuinen huoltoverkosto on omiaan lisäämään luotettavuutta merkkiä kohtaan. 

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi