Uutiset

Kuljetuskalusto

”Renault on ollut meille yllätys” – Timecap luottaa käytettyyn

Tämä on ollut alusta asti liiketoiminnan kannalta järkevä ratkaisu alalla, joka on hyvin pääomavaltaista, sanoo toimitusjohtaja Martti Mykrä.

Vuonna 1992 perustetulla perheyrityksellä on kaikkiaan yli 60 autoa ja saman verran työntekijöitä. Timecap hoitaa pääasiassa tukkukaupan ja rakennusteollisuuden jakelua pääkaupunkiseudulla Kehä III:n sisäpuolella.

Kalusto on pääosin 18-24 tonnin kaksi- ja kolmiakselisia kuorma-autoja. Pieni osa autoista on pakettiautoja. Koska yrityksen ajoista noin puolet on rakennusteollisuuden jakelua, suurin osa kuorma-autoista on varustettu avolavalla ja nosturilla, kertoo Timecapin kalustovastaava Timo Manninen.

Timecap hankkii autoja pitkäjänteisesti ja tasaisesti pitkin vuotta. Tavoitteena on keskittää yhtiön autokalusto kolmeen merkkiin: vuosien kokemuksella kolmikkoon ovat seuloutuneet Renault, Volvo ja Scania.
– Renault on ollut meille yllätys. Siinä hinta-laatusuhde on ollut kohdallaan ja laadullisesti se on täysin samalla viivalla kolmikon muiden merkkien kanssa, sanoo Martti Mykrä.
Timo Manninen lisää, ettei hänellä ollut ennen Timecapille siirtymistä juurikaan kokemusta Renaultista. Ennakkoluuloja oli kuten on varmasti kaikilla raskaan kaluston parissa työskentelevillä. Nyt asenne on muuttunut.
– Esimerkiksi yhteispaineruiskutukseen perustava Common Rail järjestelmä toimii erittäin luotettavasti myös vanhemmissa 7-8 vuotta vanhoissa ja yli 700 000 kilometriä ajetuissa autoissa.

Myös kuljettajat ovat olleet tyytyväisiä. Renaultin ajomukavuus on aina ollut tunnetusti omaa luokkaansa eikä esimerkiksi ohjaamo nitise vanhempanakaan.
Kokonaan oma lukunsa on kuljettajien suhtautuminen kalustoon. Mykrä ja Manninen toki tietävät, että Teboilin baarissa saatetaan suhtautua ennakkoluuloisesti käytettyyn Renaultiin. Mutta asialla on kääntöpuolensa ja todellisuus on toinen.
– Pidämme autot viimeisen päälle kunnossa. Meillä on oma korjaamo, joka tuntee autot ja huolehtii siitä, että ne eivät jätä tielle ja ovat siistejä. Myös kuljettajat tietävät tämän ja arvostavat sitä, että autot ovat kunnossa eikä omaa nimikkoautoa tarvitse vikojen takia jatkuvasti vaihtaa, Manninen sanoo.

Yksi keskeinen syy autojen hyvään kuntoon on myös siinä, että Timecapin miehet tietävät mitä ostavat. Vuosien kokemus ja jatkuva seuranta antavat tarkan tiedon siitä, mitkä mallisarjat ovat osoittautuneet luotettaviksi eivätkä kärsi malliston vaihtumiseen usein liittyvistä lastentaudeista.

– Meillä on niin paljon kalustoa, ettei meidän tarvitse hätiköidä hankintojen kanssa. Voimme vaikkapa puoli vuotta etsiä ja odottaa, että tarpeidemme mukainen auto osuu kohdalle.
Ja jos ei sopivaa alustaa sopivalla päällirakenteella sattuisikaan juuri heti löytymään, sellainen rakennetaan itse Timecapin Nurmijärven korjaamolla.

– Entistä enemmän olemme alkaneet tehdä omalla korjaamolla normaalien huoltojen ja korjausten lisäksi myös päällirakennetöitä, Mykrä sanoo.
Timecapin tuoreimpia hankintoja on Renault Premium 270 vuodelta 2006. Vajaat 400 000 kilometriä ajetulla autolla on edessään pitkä tulevaisuus Kehä III:n sisäpuolella, missä kilometrejä kertyy suhteellisen vähän.

Lisätietoja
www.timecap.fi
www.renault-trucks.fi

Lue seuraavaksi