Uutiset

Kuljetuskalusto

Rekkaconvoy aloittaa Power Truck Show:n

Epävirallinen aloitus Power Truck Show -tapahtumalle on torstaina 12.8.2021, kun rekkaconvoy suuntaa keulat kohti Härmää. Myös muualla Suomessa torstaina teillä liikkuu toinen toistaan upeammin rakennettuja ja maalattuja rekkoja, kun kuljetusalan ammattilaiset ympäri Suomen suuntaavat työvälineidensä kera kohti Etelä-Pohjanmaan lakeuksia.

Maanteillä riittää katseltavaa joka suunnassa, mutta huomiota herättävin tapahtuma on rekkaconvoy, jossa komeimmat autot saapuvat saattueessa Power Truck Show:hun. Rekkaconvoyssa matkaa perinteisesti noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa. Mukana on näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Yleisö ja rekkaspottaajat saavat tienpäällä pientä esimakua siitä, mitä näyttelyssä on nähtävillä. Teiden varret ja pysäköintialueet täyttyvät yleisöstä, joka on tullut katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen olleet ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja soittamalla torvea.

Muun muassa Englannista, Hollannista ja Sveitsistä näyttelyyn tulevat osallistujat saapuvat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Norjan, Ruotsin ja Tanskan autot saapuvat Naantalin satamaan. Tänä vuonna kaukaisimmat tulijat, Coles & sons ja B h Cecil, ovat Englannista. Heille kertyy matkaa noin 3 300 kilometriä Härmään. Sveitsistä on myös tulossa useampi auto, joista yksi on ensimmäistä kertaa Power Truck Show:hun tulevan voWa Transporten Purple Rain -teeman mukaan maalattu auto.

Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko Oy pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien johdattaen saattueen koko loppumatkan Härmään. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan ennen matkan jatkumista kohti Härmää. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja.

Power Truck Show convoy

Suuntaa-antava aikataulu

Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 12.8.2021 kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia noin kello 9.30.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot lähtevät Naantalin satamasta torstaiaamuna 12.8.2021 noin kello 9.00 ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee autoja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Teboil Pirkanhovissa noin kello 11.30. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 12.00 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä.                                

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa noin kello 14.30–15.00, jossa kuljettajat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen upea rekkaconvoy valtaa maantien kohti Härmää ja Power Truck Show:ta.

Kiho ja Sulinko yhteistyössä pitävät reaaliaikaista seurantaa päällä, josta pääset seuraamaan kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti. Linkki seurantaan tulee lähempänä tapahtumaa.

Aikataulut ovat liukuvia ja niistä tiedotetaan myös Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.Lue seuraavaksi