Uutiset

Kuljetuskalusto

Rekka-Rasti huoltaa auton ja kuljettajan

Maamme tavaraliikenteen toimivuudesta huolehtiva kuljetuskalusto yhdessä kuljettajineen vaatii säännöllistä huoltoa ja huolenpitoa luotettavien ja huolettomien kilometrien takaamiseksi. Valmistuttuaan Hyvinkään Rekka-Rasti tarjoaa mahdollisuuden auton tankkaamiseen, huoltoon, pesuun ja katsastukseen sekä kuljettajan tankkaamiseen tarvittaessa vaikka samalla pysähdyksellä.

Rekka-Rastin linjat alkoivat hahmottua viime syksynä kolmen hyvinkääläisen kuljetusalan ammattilaisen miettiessä tarpeita ja vaatimuksia omille toimipisteilleen. Hyvinkään HRP Oy, Kuljetusliike A. Kaajaluoma Oy ja J. Kivikko Oy olivat kaikki vailla nykyaikaisia ja toiminnan aktiivisen kehittämisen mahdollistavia toimitiloja.

Kiinteistö Oy Hyvinkään Rekka-Rastille löytyi liikenteellisesti hyvin sijoittuva ja kaavoituksen kannalta otollisessa vaiheessa oleva maa-alue kolmostien kupeesta, Hyvinkään pohjoisen liittymän tuntumasta.

”Tässä vaiheessa tontille nousee pinta-alaltaan 3500 neliön huolto- ja korjaamotila sekä 600 neliön terminaalirakennus”, kertoo Hyvinkään HRP Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kakko, jonka mukaan Rekka-Rastiin kootaan raskasta ammattiliikennettä palvelevia, toiminnallaan toisiaan tukevia ja täydentäviä palveluntarjoajia.

Raskaan kaluston huolto- ja korjaustoimintaa sekä varaosakauppaa reilun parinkymmenen vuoden ajan harjoittanut Hyvinkään HRP Oy palvelee asiakaskuntaa Rekka-Rastissa neljän huoltovälin ja erillisen testaushallin sekä aikaisempaa laajemman varaosamyymälän turvin.

” Nykyisiin tiloihin verrattuna uudet tilat ovat nykyaikaiset ja käytännöllisemmät mahdollistaen nykyistä tehokkaamman toiminnan”. Varaosavaraston ja -myymälän koko sen sijaan kasvaa huomattavasti nykyiseen verrattuna. Haluamme ottaa aikaisempaa tukevamman otteen alueen varaosakaupasta”, linjaa Kakko, jonka luotsaama yritys tunnetaan erityisesti jarruihin ja alustaan liittyvästä osaamisesta.

Korjaamotoimintaan liittyy läheisesti myös katsastustoiminta, jolle on varattu Rekka-Rastista oma, nykyaikaisin laittein varustettu tila. Rekka-Rastiin sijoittuu myös Hyvinkään ensimmäinen raskaan kaluston pesupalveluja tarjoava yritys, joka tulee palvelemaan asiakkaita aamuvarhaisesta aina iltahämärään saakka. Palvelukonseptin täydentää 50-paikkainen lounasruokala, joka omalta osaltaan huolehtii niin ohikulkuliikenteen kuin Rekka-Rastissa kalustoa huoltavan kuljettajakunnan tarpeista.

Perinteikkään hyvinkääläisen Kuljetusliike A. Kaajaluoma Oy:n terminaali- ja korjaamotoiminnat yhdessä ajojärjestelyn ja hallinnon kanssa sijoittuvat myös Rekka-Rastiin.

”Piha-alueelle rakennetaan myös tankkauspiste, jonka väri paljastetaan vasta myöhemmin”, summaa Kakko alueellisesti merkittävästä hankkeesta, jonka toteutukseen on haettu ajatuksia myös ulkomailta.

”Toiminnan pääpaino tulee olemaan ajoneuvon huoltamisessa ja korjaamisessa, joskaan kuljettajaakaan ei ole kokonaan unohdettu”, päättää Kakko.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi