Uutiset

Kuljetuskalusto

Raskas-Osa perusti korjaamon Rovaniemelle

Raskassarja-ketjuun kuuluva Lapin Raskas-Osa Oy on laajentanut toimintaansa varaosamyynnistä korjaamopalveluihin avaamalla raskaan kaluston korjaamon aivan 4-tien tuntumaan Rovaniemen keskustan eteläpuolelle.

”Täällä on ilmennyt jo pitkään selvää kysyntää raskaan kaluston monimerkkikorjaamolle, koska sellaisia ei ole ollut Rovaniemen talousalueella”, kertoo Raskas-Osan toimitusjohtaja Janne Yliniemelä.

”Asia oli meillä vireillä jo useamman vuoden, mutta sopivaa tonttia ei vaan löytynyt. Viime kesänä tämä kiinteistö tuli myyntiin ja tartuimme heti tilaisuuteen”, jatkaa Yliniemelä.

Ahjotien varressa sijaitsevan nykyaikaisen korjaamorakennuksen kokonaispinta-ala on noin 600 neliömetriä. Halliin mahtuu kerralla esimerkiksi viisi kuorma-autoa ja yksi täyspitkä ajoneuvoyhdistelmä läpiajettavalle linjalle. Kahdeksan metrin sisäkorkeus antaa mahdollisuuden myös kaivinkoneiden huoltoon ja korjaamiseen.

Korjaamon ydinosaamiseen kuuluvat tavanomaisten huoltojen ja katsastusremonttien lisäksi muun muassa Wabcon ABS- ja EBS -jarrujärjestelmien asennukset ja korjaukset sekä Alcoloc V3 -alkolukkojen asennukset ja kalibroinnit. Korjaamo tekee myös yleisimpien kylmälaitteiden huoltoja ja korjauksia. Kevään mittaan mukaan tulevat myös ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huollot ja korjaukset. Raskaan kaluston lisäksi Raskas-Osan korjaamo huoltaa ja korjaa myös trukkeja.

Raskassarja-ketjuun kuuluu nyt 19 raskaan kaluston varaosaliikettä ja 13 korjaamoa. Ketju työllistää noin 230 ihmistä.

Lue seuraavaksi