Uutiset

Kuljetuskalusto

Rahtarit pysähtyvät ja hiljentyvät minuutiksi perjantaina

Liikenteessä

Kaksi merkittävää kuljetusalan vaikuttajaa, suurta persoonaa ja hienoa ihmistä on poissa. Rahtarit ry:n kantava voima, pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja kunniajäsen Anna-Kaisa Lehtinen menehtyi yllättäen torstaina 20.2.2020 vain 74-vuotiaana. Vain viikkoa myöhemmin torstaina 27.2.2020 yhdistyksen perustajajäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntti nukkui pois pitkäaikaisen sairauden myötä 76-vuotiaana.

Anna-Kaisa Lehtinen ja Kimmo Puntti ovat molemmat tehneet lähes koko elämänsä pituisen, äärimmäisen arvokkaan työn niin kuljetusalan kuin yksittäisten ammattikuljettajien eteen. He ovat antaneet kaikkensa, että maailma ammattikuljettajille olisi parempi – tämä on heille molemmille ollut sydämen asia ja selkeä kutsumus.

Rahtari ry esittää ystävällisen kutsun saapua kunnioittamaan heidän muistoaan Mäntsälän Rahtarikeskukseen perjantaina 13.3. klo 16-18 järjestettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta osallistujamäärän muodostuessa suureksi, pyydetään kaikkia huomioimaan tämä vierailun kestossa. Tilaisuuden alussa klo 16 pidetään hiljainen hetki Anna-Kaisalle ja Kimmolle.

”Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen, ehdotamme kaikkien halukkaiden ja siihen turvallisesti kykenevien raskaan kaluston kuljettajien osallistumista hiljaiseen hetkeen minuutin kestoisella suruseisautuksella”, Rahtarit ry sanoo tiedotteessaan.

Seisautus on samaan aikaan, kun muistotilaisuudessa vietetään hiljaista hetkeä, eli perjantaina 13.3.2020 klo 16.00-16.01. Koska turvallisuus oli Anna-Kaisalle ja Kimmolle molemmille erittäin tärkeä asia, pyydetään kaikkia hiljaiseen hetkeen osallistuvia huomioimaan turvallisuuden seisautuksessa ja valitsemaan tälle asianmukaisen levähdyspaikan, bussipysäkin tai vastaavan muuta liikennettä vaarantamattoman paikan.

Rahtarit ry:n jäsenistöstä on myös ehdotettu sosiaalisessa mediassa Anna-Kaisan ja Kimmon muistamista mustalla surunauhalla kyseisenä päivänä – järjestö kauniista eleestä ja ehdottaa tätä toteutettavaksi kansainvälisen kuljettajan päivän huomionosoitusta vastaavasti, mutta mustalla nauhalla eli solmimalla mustan nauhan ajoneuvon vasempaan peiliin perjantaiksi 13.3.2020. Sillä ei ole väliä, millaisella ajoneuvolla liikkeellä ollaan, nauhan voi sitoa vaikka polkupyörän vasempaan tankoon tai vasempaan käsivarteen.

Jäsenistöstämme on myös ehdotettu sosiaalisessa mediassa Anna-Kaisan ja Kimmon muistamista mustalla surunauhalla kyseisenä päivänä – kiitämme kauniista eleestä ja ehdotammekin tätä toteutettavaksi kansainvälisen kuljettajan päivän huomionosoitusta vastaavasti, mutta mustalla nauhalla eli solmimalla mustan nauhan ajoneuvon vasempaan peiliin perjantaiksi 13.3.2020. Sillä ei ole väliä, millaisella ajoneuvolla liikut, nauhan voi sitoa vaikka polkupyörän vasempaan tankoon tai vasempaan käsivarteen.

Lue seuraavaksi