Uutiset

Kuljetuskalusto

R. Aaltonen jatkaa kasvuaan

Autonosat R. Aaltonen on Pirkkalassa sijaitseva perinteinen autopurkamo, joka on aina toiminut alansa ympäristöystävällisyyden eturintamassa. Purkamo käsittelee vuodessa noin 200 ajoneuvoa ja niin autojen vastaanotto, varastointi kuin käsittely täyttävät viimeisimmät ympäristönsuojelu- sekä jätelakien vaatimukset. Toiminnan kehittyessä myös tuotenimikkeiden lukumäärä on kasvanut voimakkaasti ja tällä hetkellä R. Aaltosen valikoimassa on yli 55 000 erilaista autopuolen tuotetta.

Reijo Aaltosella on takanaan todella pitkä kokemus yrittäjätoiminnasta ja autopurkamon hän perusti 1990-luvun alkupuolella. Yritys on edelleen vankasti perheyritys, sillä Reijon lisäksi hänen poikansa Rauno on ollut mukana alkuajoista lähtien. Purkamo on nykyään Raunon nimissä ja lisäksi miestä työllistää runsaasti oma menestynyt yli 50 ajoneuvon autovuokraustoiminta Tampereella. Sukupolvenvaihdoksesta huolimatta myös Reijo on tuttu näky purkamolla käytännössä päivittäin. Autopurkamon toiminta on kasvanut tasaisen varmasti ja viime vuonna toteutettu 500 neliön laajennus on saamassa jatkoa pikapuoliin. Seitsemän henkilöä työllistävä yritys on erikoistunut pakettiautojen ja maasturien purkamiseen ja asiakkaille onkin tarjota kattava valikoima esimerkiksi Fordin, Fiatin, Citroënin sekä Mercedes-Benzin kevyen hyötyajoneuvoluokan varaosia.

Kierron vauhti kasvanut

Reijo Aaltonen kertoo, että teknistynyt maailma on tuonut runsaasti muutoksia myös purkamoalalle ja tällä hetkellä paikan päältä noudetaan enää noin 15 prosenttia tuotteista. ”Toimitusnopeudesta on tullut tärkein kriteeri ja netin kautta asioiville se on usein jopa hintaakin merkittävämpi seikka. Osien täytyykin löytyä hyllystä heti ja ne pitää saada matkaan välittömästi. Toisaalta tämä vaatimustaso sopii meille hyvin, sillä olemme tottuneet toimimaan ripeällä tahdilla”, korostaa Aaltonen. Yritys käyttää toimituksissa Matkahuollon, Postin sekä Kiitolinjan palveluksia ja harvinaisempia osia, kuten ohjausyksiköitä lähtee myös lentorahtina ympäri Eurooppaa.

Itse valikoimassa vanhat suosikit pitävät pintansa. ”Edelleen kysytyimpiä kokonaisuuksia ovat pakettiautojen vaihteistot sekä moottorit, jotka huollamme ja kunnostamme tarvittaessa takuukuntoon. Monien osien saatavuutta helpottaa autotehtaiden lisääntynyt yhteistyö, sillä monet komponentit ovat eri merkeillä täysin samoja”, lisää Aaltonen.

Ympäristön ehdoilla

Reijo Aaltonen on havainnut, että samaan tahtiin kun asiakkaiden vaatimustaso nousee, niin myös Ympäristökeskuksen ja muiden viranomaisten säännös- ja direktiivivalikoima tiukkenee. ”Ympäristövaatimusten täyttäminen on meille kunnia-asia ja kuljemmekin mieluummin hieman edellä vaatimuksia. Yrityksen laajentumisen rakennustoiminnassa huomioimme kriteerit tarkoin ja esimerkiksi kaivoja teemme aina varmasti riittävän määrän. Lakipykälien täyttämisessä onnistuminen vaatiikin ehdottomasti tarkkaa seurantaa, sillä ilman omatoimisuutta edessä on varmasti ikäviä yllätyksiä”, korostaa Aaltonen.

 Autopurkamo elämäntapana

Reijo Aaltonen olisi voinut työvuosiensa perusteella siirtyä jo aikoja sitten ansaituille eläkepäiville, mutta pitkän linjan yrittäjä nauttii kuitenkin edelleen jokapäiväisistä työtehtävistä. ”Autopurkamo on minulle kuin rakas, vakavasti otettava harrastus ja ei täältä osaa oikein poiskaan olla. Jos luppoaikaa jää, niin nekin tulee vietettyä kiinteistöjeni remonttihommien parissa”, kertoo Aaltonen ja näyttää meille kaikille konkreettisen esimerkin onnistuneesta ja sisältörikkaasta työuran jatkamisesta.

Lue seuraavaksi