Uutiset

Kuljetuskalusto

"MST on vedettäväksi tehty kärry"

Eteläsuomalaisilla teillä lähinnä Uudenmaan talousalueella operoiva Vihdin Metsätyö Oy päätyi MST:n valmistamaan vaihtoehtoon paljolti tuotteessa käytettyjen ratkaisujen sekä korkean laadun ansiosta.

”Työn jäljestä ja ratkaisuista näkee, että tämä on vedettäväksi tehty kärry. Uskoisin, että välipalkkien rakenteen ansiosta tätä vaunua ei tarvitse hitsata”, pohtii Vihdin Metsätyö Oy:n Tero Lukkala, joka tutustui MST:n tuotteisiin ensimmäistä kertaa jo kymmenkunta vuotta sitten.

”Olin Ruotsissa ajamassa myrskypuita ja luonnollisesti kollegoiden kamppeet tutkittiin varsin tarkoin. Jo silloin pidin MST:ssä käytettyjä ratkaisuja varsin nerokkaina”, pohtii Lukkala kuormanteon lomassa pääkaupunkiseudun kainalossa.

Muutaman kuukauden kokemuksen perusteella täysilmajousitettu ja levyjarruin varustettu viisiakselinen, omamassaltaan 8160 kilon perävaunu on osoittautunut erittäin pehmeäksi ja vakaaksi vedettäväksi. Lukkala kertoo tottuneensa vähitellen myös aiempaa suurempaan pituuteen. 

”Aiemmin perässä oli metriä lyhyempi neliakselinen perävaunu, joten alkuun tämä tuntui varsin suurelta”, pohtii Lukkala kehuen samalla varustukseen kuuluvan siirtotelin ominaisuuksia.

”Siirtoteli on napaperän jälkeen paras keksintö, joka ainakin meidän alueella on säästänyt monelta telaukselta. Monesti telaamisen tarve syntyy yhden ainoan mutkan takia, siirtotelin avulla mutkan voi selvittää myös telaamatta”, kiittelee Lukkala vedettäväksi tehdyn perävaunun ominaisuuksia.

Vihdin Metsätyö Oy:n Tero Lukkala (vas.) päätyi 11,3-metriseen ilmajousitettuun perävaunuun, jonka varustukseen kuuluu muun muassa maavaraltaan hyvät ja ilmajousitetut ROR-levyjarruakselit, parkkivaloautomatiikka ja Exte A6-pankot. ”Alumiinipankko on pitkällä aikavälillä kaikkein huolettomin vaihtoehto”, kertoo Lukkala (vas.) Jaakko Ervastille.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi