Uutiset

Kuljetuskalusto

Puunkuormaajamestarikiertueen suosio pysyy

Alkukilpailujen osanottajamäärissä päästiin taas yli tuhanteen kun eri puolilla Suomea järjestettäviin osakilpailuihin saapui kaikkiaan 1030 kilpailijaa. ”Suuri kilpailijamäärä tarkoittaa sitä, että kilpailuun osallistuu todella iso osa puunkuljetusalalla työskentelevistä henkilöistä.  Se on tietysti erittäin positiivinen asia meille tapahtuman järjestäjille. Monia ensikertalaisia oli kilpailussa nyt mukana ja vielä on muutamia keneltä löytyy kaikki puukot 31 kpl eli joka vuosi vuodesta 1986 kilpailussa on silloin oltu mukana,” kertoo Henri Kitula Hiabilta.

”Paikkakuntia oli tänä vuonna 20. Muutamia täysin uusia ja muutama, jotka otettiin uudestaan mukaan kiertue-ohjelmaan. Tunnelma kilpailupaikoilla oli erittäin hyvä. Välillä tarvittiin kärsivällisyyttä pitkien jonotusaikojen vuoksi”. Yhden paikkakunnan kävijäennätys tuli Kajaanissa 68, mikä tarkoitti valitettavasti jo turhan pitkiä jonotusaikoja. ”Tästä otamme opiksemme tulevaisuutta silmälläpitäen”, lupaa Kitula.

Tämän vuoden kilpailijoiden taso oli todella kova, mistä kertoo finaaliin viimeisenä aikojen perusteella päässeen Tommi Matikaisen aika 5:27. Kiertueen kovimmasta ajasta vastasi Jari Asikainen tuloksella 4 min ajoaika ja 30 s virheet. Asikainen teki oman kilpailusuorituksensa Kuopiossa, missä alle 6 minuutin aikoja oli 10 kpl ja FinnMETKO 2016 -näyttelyssä järjestettävään finaaliin Kuopion osakilpailusta tulee neljä kilpailijaa. Finalistien joukossa on monta tuttua nimeä, mutta myös uusia finalisteja tuli tälle vuodelle.

Alkukilpailuissa ratkaistiin naistensarjan ja veteraanisarjan voittajat. Naistensarjan voittaja oli Maija Hakanpää Noormarkusta ajalla 8:49 ja veteraanisarjan ykkönen oli Markku Honkanen Nurmeksesta ajalla 6:25.

”Suuret kiitokset kaikille kilpailijoille, kannatusjoukoille ja erityisesti järjestelyissä mukana olleille yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta tapahtuman järjestäminen on mahdollista. Tavataan Metkossa finaalin merkeissä perjantaina 2.9.2016 klo 15”, päättää Henri Kitula. 

Tulokset ja kuvia kiertueelta löytyy Facebookin osoitteesta Puunkuormaajamestari 2016. 

Kuormausnosturin käyttäjät kilpailevat maailman parhaan tittelistä

Hiabin World Crane Championship 2016 kiertueella on vielä kaksi Suomen alkusarjan osakilpailua jäljellä. Taitojaan voi siis vielä kilpailuttaa Porvoossa Riverside Truck Meeting- ja Hämeenlinnassa Tawastia Truck Weekend-tapahtumissa. Kaikki Suomen osakilpailujen voittajat kutsutaan loppukilpailuun, joka järjestetään Power Truck Shown yhteydessä  Alahärmässä elokuussa. Loppukilpailun voittaja pääsee edustamaan Suomea Saksaan IAA messuilla pidettävässä kilpailussa, jossa ratkeaa kuka on maailman paras kuormausnosturin käyttäjä vuonna 2016.

Veikko Keto, Karijoelta ”Puukkoja aina tarvitaan”

Syksyllä 88 vuotta täyttävä Veikko Keto oli saapunut puukuormaajakisaan Seinäjoelle, Käyttöauto Oy:n pihamaalle. Karijoella aktiivisesti vaikuttava Veikko kertoili, että aina puukkoja tarvitaan, joten piti tulla se kilpailusta hakemaan. Samalla näki tuttuja.

Kuorma tuli tehtyä verkkaisesti, mutta todella siististi ja kolhimatta. Hatunnostonarvoinen suoritus. Kuinka moni muu saman ikäinen pääsisi edes nosturin istuimelle?

Veikko Keto on aloittanut autoilijana vuonna 1948 ja nyt on yritys jo lopetettu. ”Ei ole tainnut oma auto kymmeneen vuoteen liikkua, vaikka se vielä onkin olemassa”, kertoi Veikko puukkoa noutaessaan.

Lue seuraavaksi