Uutiset

Kuljetuskalusto

Puolustusvoimille 25 Sisu GTP:tä

Oy Sisu Auto Ab toimittaa Puolustusvoimille 25 kappaletta panssaroituja Sisu GTP 4×4 -monikäyttöajoneuvoja. Ostopäätös perustuu Puolustusministeriön valtuutukseen. Sisu GTP on panssaroitu erikoisajoneuvo, joka on samalla sekä järeä maasto- että maantieajoneuvo, omapaino noin yhdeksän tonnia. GTP soveltuu niin miehistön kuin lastin kuljetukseen. Moduulirakenteinen laite on helppo muuntaa vaikka 10 hengen miehistönkuljetusajoneuvoksi. Pickup-versio kantaa jopa viiden tonnin kuorman.


Nyt solmitun kaupan arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Ajoneuvot tullaan valmistamaan Karjaalla, ja kaupan arvioitu työllistämisvaikutus on noin 53 vuotta.

GTP on järeää tekoa oven saranoita myöden.

Puolustusvoimat on testannut Sisu GTP:tä ja kokemukset ovat olleet hyviä. Monikäyttöisyys, suojattu rakenne sekä helppo käytettävyys niin kaupunki-, tie- kuin maasto-olosuhteissa puhuivat GTP:n puolesta. Maavoimien esikunnan eversti Juhana Skyttä korostaa myös sitä, että ajoneuvot hankitaan kotimaiselta valmistajalta.

Nyt tilatut 25 Sisu GTP:tä tulevat Maavoimien käyttöön. Hankinnan taustalla on 2,2 miljardin euron lisärahoitus, jonka Puolustusvoimat sai keväällä. Puolustusvoimilta todetaan, että Sisu GTP:n suorituskyky on hyvä ja tuotekokonaisuus kilpailukykyinen, joten lisähankinnatkin ovat mahdollisia.Konepörssi kävi koeajamassa Sisu GTP:n muutama vuosi sitten. Lue tästä koeajoraportti. Mukana myös video, jossa GTP lentää.  Lue seuraavaksi