Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show:n satoa, osa 2

Power Truck Show 2018 vietettiin leppoisissa keleissä. Tuunattujen autojen lisäksi paikalla nähtiin paljon automaahantuojien, päällirakentajien ja varustemyyjien osastoja. Tässä muutamia matkan varrelta. Ja kohta lisää.

Hiabin järjestämän nosturinkäytön (WCC:n) SM-finaali järjestettiin lauantaina Power Truck Show:ssa. Temppuradan voittajaksi taituroi Jani Väisänen J.Väisänen ky:stä Iisalmesta ajalla 2.52 min. Voitto heltisi kahden sekunnin erolla seuraavaan. Vain kaksi kilpailijaa selvitti radan alle kolmen minuutin. Jani lähtee voiton myötä syksyllä Saksaan, Hannoverin IAA-näyttelyn yhteydessä järjestettäviin WCC:n MM-kisoihin. Tsemppiä hänelle siis. Rata tulee olemaan täysin sama, joka nähtiin SM-kisassa.
Kuvassa osakilpailusuoritustaan perjantaina tekemässä kuopiolainen Esa Virranniemi (oik.). Hiabin tuotepäällikkö Timo Piipponen kellottaa vieressä.
Sisun uusi ja kohuttu hybridimalli esittäytyi suurelle yleisölle valmiina puuautosovelluksena. Kuvan auto on ensimmäinen asiakkaalle toimitettu yksilö. Se oli kuvanottohetkellä ollut ajossa puolitoista viikkoa. Vannoutunut Sisu-mies, Jari Halinen Halisen Kuljetus ky:stä Suomenniemeltä on ensimmäisen Sisu Hybridin asiakas. Jari päivysti Power Truck Show:ssa Sisun osastolla asianmukainen asuste päällään (pikkukuva). Rekisterinumero on peruja Halisen aiemmista Sisuista, joissa jylisi Caterpillarin moottori. Tämä Sisu Hybrid on jo neljäs ajoneuvo, joka saa kunnian kantaa kyseistä kilpeä. Toinen Sisun hybridimalli saadaan asiakastoimitukseen ennen syyskuuta. Se tulee toimimaan sorayhdistelmän voimanlähteenä.
Superkondensaattorin tuottama hetkellinen lisäteho sähkömoottorin kautta on parhaimmillaan lähes 300 hevosvoimaa, dieselmoottorin 625 lisäksi. Auton 900+ Hybrid -teippaus kertoo siis maksimitehon. Täystehon hetkellinen ulosotto kestää 40 sekuntia, jolloin siitä on hyötyä mäkisessä maastossa tai liikkeellelähdöissä. Kondensaattorin uudelleenlataus täysin tyhjästä täyteen kestää 44 sekuntia. Käytön joustavuutta lisää lisätehon portaaton ulosotto, jota kuljettaja pystyy säätämään vaihdevivun nupissa olevalla PowerTouch-keinukytkimellä. Pienempi lisätehon tarve mahdollistaa pidemmän hyödyntämisen. Tehonlisäyksen ohella tarjolla on myös todellista polttoaineensäästöä ajosuoritteeseen verrattuna. Siitä on jo hieman todellistakin näyttöä lyhyen työrupeaman jälkeen.
Lapualaisen Kuljetus Ristimaa oy:n uusi perävaunu oli esillä näyttelyssä VAK:n osastolla. Vaunun pituus on 17,5 metriä ja siinä on kuusi akselia. Kokonaiskorkeus 4,4 metriä. Vasemman puoleinen sivu on kokonaan aukeava ja kuormatila on lastattavissa tarpeen tullen kahteen tasoon. Vaunu täyttää FNA-luokituksen. Kylmäkoneistona on Mitsubishin Pegasus TFV2000, joka on sijoitettu vaunu etuosaan. Hienostunut teippaus tekee vaunusta varsin tyylikkään kulkijan, ja hoituupa siinä mainontakin samalla.
DAF:n CF- ja XF-mallit uudistuivat viime syksyllä enemmänkin sisäisesti. Kohennusta saatiin polttoainetalouteen, kuljettajan mukavuuteen hiljaisemman ohjaamon muodossa sekä voimansiirron uusina komponentteina. Vääntömomentin sanotaan parantuneen. Myös sähköjärjestelmä on uusittu. Kuvassa CF-malli. Uudet mallit ovat saaneet tunnustuksia ympäri Euroopan.
Viime vuonna aloittanut DAF:a maahantuovan Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen (kuvassa) sanoi toiminnan käyvän parhaillaan vilkkaana. Siitä osoituksena Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa toimiva Nordic Truckcenter tilasi juuri 70 autoa varastoon. Autot saadaan Pohjolan varastoihin syksyn kuluessa. Rouhiaisen mukaan autoja saadaan nopeasti toimitukseen Suomen asiakkaalle näin vaikkapa Ruotsin varastosta tai päinvastoin. Hän muistuttaa myös DAF:n vetoautojen kolmen vuoden täystakuusta.
Televisiosta tuttu Laura Ruohola sekä Konepörssistäkin tuttu Jussi Mikkola tuottivat selostusta Power Truck Show:n tapahtuma-alueelta haastatellen lähes kaikkia mahdollisia eteen sattuneita. Tässä tentattavana on Ekerin myyntipäällikkö Stefan Ketola. Ruohola ja Mikkola juonsivat tilaisuuden yhdessä jo yhdeksättä kertaa.

Lue seuraavaksi