Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show järjestetään tulevana viikonloppuna

Trans Härmä

Kuljetusalan suurtapahtuma Power Truck Show järjestetään 13.-14.8.2021 Alahärmässä, huvivaltio Powerparkin alueella jo kuudettatoista kertaa.

Tapahtumassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hygienia- ja turvallisuusohjetta. Tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelmat on toimitettu paikalliselle viranomaiselle. Power Truck Show järjestetään kaikkia viranomaisten ohjeita ja säädöksiä noudattaen.

Monipuolinen tapahtuma

Rekkaconvoy suuntaa torstaina kohti Alahärmää ja Power Truck Show’ta ja yleisö saa jo pienen maistiaisen siitä, että mitä autonäyttelyssä tullaan näkemään. Rekkaconvoyn mukana Härmään saapuu Euroopan upeimmin rakennetut rekat niin kotimaasta kuin ulkomailta. Pisimmän matkan Härmään tekevät tänä vuonna Englannista saapuvat Paul Cecil ja Dan Coles. Myös Sveitsistä, Hollannista, Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta on tulossa osallistujia. Suuren suosion saanut rekkaconvoy kerää yleisöä tienvarret ja pysäkit täyteen, ja varsinkin rekkaspottaajille on paljon nähtävää.

Autonäyttelyssä saadaan ihailla viimeisen päälle rakennettuja ja maalattuja kuorma-autoja, hienokuntoisia nostalgia-autoja, entisöityjä veteraanikuorma-autoja sekä jenkkivetureita. Lisäksi mukana ovat pakettiautot, pick-upit ja classic USA Cars -autot. Lauantaina Palace-hallissa esillä ovat tarkkaan rakennetut pienoismallit, joita on tänä vuonna mukana ennätysmäärä. Autonäyttelyssä ovat olleet mukana alusta lähtien autonrakentajien konkareita sekä uusia nousevia tähtiä. Tänä vuonna yleisölle on tarjolla erityisen paljon uutta silmänruokaa, sillä tällä hetkellä autonäyttelyyn on ilmoittautunut jo lähes 400 autokuntaa.

Power Truck Show

Kuljetusmessuilla on kaikkineen noin 150 messuosastoa ja osastoilla on tiedossa muun muassa ensiesittelyjä, tuoteuutuuksia sekä ohjelmaa. Kuljetusmessuilla on mukana automaahantuojia, tuote- ja palvelutarjoajia sekä järjestöjä ja viranomaisia. Kuljetusmessuilla tavataan niin vanhoja kuin uusia asiakkaita, tehdään kauppaa, tehdään omaa yritystä tunnetuksi ja viihdytään. Laaja kirjo kuljetusalan toimijoita on mukana Power Truck Show:ssa tuoden tapahtumaan oman panoksensa, palvelunsa ja tuotteensa.

Myös uutta ohjelmaa on luvassa, muun muassa Suomen Vahvin Mies/Nainen -kilpailu järjestetään tänä vuonna Power Truck Show’n yhteydessä. Kartingradalle on tulossa huipputason driftingiä, jossa mukana Suomen parhaimmisto, muun muassa Mika Keski-Korpi ja Teemu Peltola tulevat esittelemään taitojaan. Pääsemme jännittämään myös maailmanennätysmies Crazy Driversin Vesa Kivimäen taitoajoa.

Härmä Pulling ry:n kanssa on tehty jo vuosia yhteistyötä ja myös tänä vuonna päästään seuraamaan tractor pulling SM-osakilpailuja Power Truck Show’n yhteydessä. Kisaamassa ovat Suomen kovimmat tractor pulling osaajat 6–8 eri luokassa.

Sekä perjantaina että lauantaina järjestetään perinteinen Rock Night iltatapahtuma. Rock Nightissa (K18) esiintyvät Poju, Maija Vilkkumaa, Jukka Poika, HesaÄijä, Günther ja Solid Base. Powerparkin huvipuisto on auki lauantaina.


Tractor Pulling SM-osakilpailu ratkotaan Power Truck Show’n yhteydessä

SM-sarjaosakilpailu ajetaan Power Truck Show’n yhteydessä 13.-14.8.2021 Alahärmässä. Power Truck Show’ssa on mahdollisuus päästä kokemaan maailman hevosrikkainta moottoriurheilua Suomen parhaimmiston kilpaillessa kahdeksassa eri luokassa. Perjantaina ja lauantaina vetoareenalla nähdään ajoja seuraavissa luokissa: Farm Sport 6000 kg, Limited Super Stock, Super Sport 3600 kg, Super Sport 4500 kg, Race Trucks 6700 kg, Race Trucks 8500 kg, Modified ja Compact Diesel.

Messuyleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan jännittävää SM-tason tractor ja truck pulling kilpailua. Varikolle pääsee tutustumaan pulling-kalustoon sekä siellä voi käydä moikkaamassa alan huippuja.

Luvassa on jännittävä ja tiivistunnelmainen SM-osakilpailu.

Viritetyt kuorma-autot kisaavat myös voitosta

Tieliikenteessä olevat viritetyt kuorma-autot pääsevät näyttämään voimansa, kun vetoareenalla kamppaillaan Power Truck Show SM-tittelistä. Kisaan voi osallistua kuka hyvänsä, jonka kuorma-auto täyttää kilpailuun osallistumiselle asetetut kriteerit. Sarjaan voi osallistua kolme- tai neliakselisilla kuorma-autoilla, joiden päällirakenne on vapaa. Kisaan osallistuvat kuorma-autot punnitaan vaa’alla, jonka jälkeen autoihin asetetaan lisäpainot, jotta ne saadaan samanpainoisiksi. Puuauton nosturi saa olla mukana asennettuna kuormatilan suuntaisesti. Vetotavat ovat teliveto tai nostoteli. Luokkaan otetaan mukaan viisi kilpailijaa.

Voitto ratkotaan lauantaina ja luvassa on erittäin hyvät tavarapalkinnot.

Ilmoittautumiset tieliikennekäytössä olevien kuorma-autojen vetokisaan Power Truck Show’n nettisivuilla.

Power Truck Show

Jyrinää, savua ja tulta tiedossa Bullpro vetoareenalla kumpanakin tapahtumapäivänä!

Härmän SM-osakilpailun selostajana toimii Kalle Lauronen. Kilpailu televisioidaan ja koostelähetykset tulevat AlfaTv:ltä. Härmä Pulling ry vastaa tapahtuman aikana kilpailun käytännön järjestelyistä ja radan asianmukaisesta kisakunnosta.

Kilpailuaikataulu

Perjantai 13.8
klo. 13:00         Race Trucks 6500kg
klo. 15:45          Super Sport 3600kg ja Farm Sport 6000kg

Lauantai 14.8
klo. 13:00          Race Trucks 8500kg, Limited Super Stock
klo. 15:45          Compact Diesel, Super Sport 4500kg, ModifiedLue seuraavaksi